Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

7-4-2013. Bijna 500 kilo produceert een ieder per jaar. Maar wat gebeurt er met het afval zodra de vuilniswagen de straat uit is? De Duitsers uit Keulen doen het zo:

Na een omlaadstation komt het met een trein bij het vuilverbrandingsstation aan. Hier valt het in een schacht die zo groot is dat er een complete vrachtwagen in verdwijnen kan. Zie de video.

Weer een demonstratie van wat er allemaal per trein vervoerd kan worden. Wageningen, maar vast ook andere gemeenten halen hun afval geautomatiseerd op. In Zürich wordt grofvuil zelfs per tram opgehaald. Als er in dorpen en steden afvaldepots ingericht worden kan dat overal. De gemeente Renkum heeft dergelijke plannen. Maar voorlopig blijft het bij plannen. Voorlopig dus maar afval voorkomen.

De Zwitsers hebben hun afvalinzameling vaak bij een station. Ook bij de smalspoorstations.

Het natransport is dan een eitje. Hier komen de "miljeubewuste" olieslaven met hun PC-Hoofttraktoren netjes hun overtollige welvaart lozen.

Heel leuk is de webcam die elke 10 minuten ververst wordt. Vooral op zaterdag levert dat leuke beelden op.

Hierboven het Ökihof Zug. Het begrip Ökihof is een zeer bekend Zwitsers fenomeen. Zoek op Google maar es naar ökihof: Ongeveer 12.600 resultaten.

Ook in Renkum wil men na een hoorzitting over miljeu verschillende afvalstations. Bij het huidige afvalbrengstation, dat nieteens een station is, is het op zaterdag al een drukte van belang. De drukte zal dan ook niet afnemen, maar eerder verspreid worden over de week en gemeente. De congestie blijft.

En dan kun je ook zeggen....


Veevoer in ons afval? Getver!


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, oa op Facebook. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail