Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

14-6-2012. Zeroplasticweek. In de nieuwsbrief wordt gevraagd hoe met plastic voor schoonmaakmiddelen. Bekijk de zakken van "Plasticheroes", die nu elke twee weken langs de straat liggen. Vol met lege plastic flessen waarin (af)wasmiddel. Ook dat kan anders. ALLE natuurvoedingswinkels leveren Ecover (af)wasmiddel. Sommigen hebben een 25-litervat met kraantje, waar je je zelf meegebrachte fles kunt vullen. Anderen vinden dat "rommelig" en zij zijn dus medeverantwoordelijk voor de plastic zooi.

Is dat zo? Kun je dan helemaal niks meer zelf?

De oplossing zit in een fietskar, waarin sommigen ook hun kinderen vervoeren. Eens in de pakweg VIJF jaar laad je dan een 25-litervat met (af)wasmiddel. Er zit statiegeld op zo'n vat, maar je kunt het vat als het leeg is ook voor andere zaken gebruiken. Voor opslag van regenwater voor de WC en was. Achter de trein/tram dat spul.
Wat is het leven toch simpel.


Als het klokje thuis tikt, hoef je het niet op te winden.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail