Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

23-4-2012, @Zeroplastichero, een twitterbericht en daarom slecht houdbaar, het antwoord op de door groenslinks uitgevonden "Plastichero" een systeem van symptoombestrijding met verstand op NUL. Al eerder aangekaart op deze site en nu een update. Het laatste plastic komt niet eens meer binnen.

Eén van de ideëen al via twitter gepresenteerd. Kaas (uit de supermarkt is ALTIJD in plastic verpakt, de paniekreaktie: "Dan kun je niks meer eten".

Ernstige infobeperking.

Er zijn nog steeds meer kaasboertjes dan supermarkten. Daarnaast is er in elk dorp of stad een markt. Er zit daar een flink nest kaasboertjes. Snijden de kaas op de gewenste maat. Zelfs plakjes zijn mogelijk.

Zodat het in jouw eigen verpakking past. En dan krijg je dit. Of nog beter, de brooddoos die je (op de fiets) mee neemt naar je werk. De hoogte past zich aan aan de inhoud.

Hieraan voorafgaande werden groente en fruit al in papier (dat geen 500 jaar nodig heeft om te verrotten) verpakt. Brood bakte je al zelf. En de kaasboer, die zou zomaar per trein kunnen. Foto gemaakt in Renkum, maar kan ook in Wageningen. Klik op de foto links voor een vergroting.

En er is meer aan de hand met plastic. Uit 3sat's Nano:

Spermien in Gefahr
Umweltmediziner warnen vor Weichmachern


Dänemark hat Phthalate als Weichmacher in Kunststoffen verboten - ein Alleingang, für den der dänischen Regierung Sanktionen durch die EU drohen.

Nog beter, het totaal past ook op de (elektrisch ondersteunde) fiets. Velove, maar ook @velofracht bedacht dit:

Das Teabike des #teehandelskontorbremen steht nun täglich am #bahnhofsüdkreuz #berlin Es gibt leckere #tees! instagram.com/p/B7TZRrnAmgr/

Aan de andere kant kun je daar helemaal niet mee zitten, de geboorte wordt drastisch beperkt. Men fokt als konijnen. En meestal niet het slimste soort.

Men blijft afval kopen en nog erger, het afval wordt door een gemeentelijke instantie met stikstofdioxide uitbrakende vrachtwaggels opgehaald. Tot het een keer stevig waait, dan ligt het afval midden op straat.

Nog geen ramp, de fietser rijdt er omheen. En gratis voorbehoedsmiddelen, geboortebeperking, sterilisatie zonder bezoek aan een ziekenhuis voor een operatie. Wat wil je nog meer? Iemand die slim is brengt z'n afval zelf weg. Op de fiets. Vaak kun je je afval bij de supermarkt kwijt. Dan is ook dit probleem opgelost.

Weekmakers zitten in PVC dat oa gebruikt wordt voor de plastic velletjes tussen vleeswaren en in de onvermijdelijke verpakkingen van groente en fruit. Ervaar meer:

Onvermijdelijk? Zelfs bij de firma Hein kun je nog kaas meenemen in je plastic broodtrommel. De natuurvoedingswinkel moppert weliswaar, maar wie is er daar nou koning? Er zijn ook natuurvoedingswinkels waar de kaas al verpakt in de koeling ligt. Daar kom je dus niet meer.

Nog een tip. Pak bij de natuurvoedingswinkel een papieren zak en laat daar je kaas in verpakken.
Verder kun je groente zelf, en dus zonder plastic, oogsten. Een adres:

De Nieuwe Ronde

Maar wil je het helemaal goed doen, dan haal je een hele bij de producent zelf.  Zoals hier bij Veld en Beek. Of de Ommuurde tuin. Ook groente en fruit kent iets dergelijks. Google even naar zelf oogsten of zelf plukken. Je komt nog es buiten. Plastic kun je simpel voorkomen. Lege jampotjes NIET naar de glasbak, komen nog van pas.

Bevor es weg ist, holt euch noch Pastinaken Suppe bei der Bühne links - gerne auch mit euren Schraub-Gläsern! #WHES19 #plasticfreeEurope


Gebrek aan fantasie? Ga beleggen!!


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail