Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

23-4-2012, @Zeroplastichero, een twitterbericht en daarom slecht houdbaar, het antwoord op de door groenslinks uitgevonden "Plastichero" een systeem van symptoombestrijding met verstand op NUL. Al eerder aangekaart op deze site en nu een update. Het laatste plastic komt niet eens meer binnen.

Eén van de ideëen al via twitter gepresenteerd. Kaas (uit de supermarkt is ALTIJD in plastic verpakt, de paniekreaktie: "Dan kun je niks meer eten".

Ernstige infobeperking.

Er zijn nog steeds meer kaasboertjes dan supermarkten. Daarnaast is er in elk dorp of stad een markt. Er zit daar een flink nest kaasboertjes. Snijden de kaas op de gewenste maat. Zelfs plakjes zijn mogelijk. Zodat het in jouw eigen verpakking past. En dan krijg je dit. Of nog beter, de brooddoos die je (op de fiets) mee neemt naar je werk. De hoogte past zich aan aan de inhoud.

Hieraan voorafgaande werden groente en fruit al in papier (dat geen 500 jaar nodig heeft om te verrotten) verpakt. Brood bakte je al zelf. En de kaasboer, die zou zomaar per trein kunnen. Klik op de foto links voor een vergroting.

En er is meer aan de hand met plastic. Uit 3sat's Nano:

Spermien in Gefahr
Umweltmediziner warnen vor Weichmachern

Dänemark hat Phthalate als Weichmacher in Kunststoffen verboten - ein Alleingang, für den der dänischen Regierung Sanktionen durch die EU drohen.

Weekmakers zitten in PVC dat oa gebruikt wordt voor de plastic velletjes tussen vleeswaren en in de onvermijdelijke verpakkingen van groente en fruit. Ervaar meer:

Onvermijdelijk? Zelfs bij de firma Hein kun je nog kaas meenemen in je plastic broodtrommel. De natuurvoedingswinkel moppert weliswaar, maar wie ie er daar nou koning? Er zijn ook natuurvoedingswinkels waar de kaas al verpakt in de koeling ligt. Daar kom je dus niet meer.

Nog een tip. Pak bij de natuurvoedingswinkel een papieren zak en laat daar je kaas in verpakken.
Verder kun je groente zelf, en dus zonder plastic, oogsten. Een paar adresjes:

Maar wil je het helemaal goed doen, dan haal je een hele bij de producent zelf.  Zoals hier bij Veld en Beek. Ook groente en fruit kent iets dergelijks. Google even naar zelf oogsten of zelf plukken. Je komt nog es buiten.
Plastic? Totaal overbodig. Peakoil!


Gebrek aan fantasie? Ga beleggen!!


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail