Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

23-6-2014 In Nederland krijgen lieden met weinig verstand van techniek beslissingsbevoegdheid. Dat gaat leuk worden. Het gevolg: Foute beslissingen betreffende (fossiele) energie.

Te beginnen met het afval, dat men maar niet onder de knie krijgt. Men slooft zich uit het afval van anderen op te ruimen en te recycelen. Kinderen worden op school opgejut afval van anderen op te rapen. Het afval wordt een nachtmerrie, waarmee de jeugd opgezadeld wordt.

Overigens heeft de school na aanschrijven over dit onderwerp nog niet gereageerd. En ook dumpen de kinderen dit briefje bij diverse bewoners  in de bus. Veroorzaken  zelf ook hun afval.

Dit onderwerp zal het onderwijzend personeel nog jaren bezig houden. Anno 2018

Samen met wethouder Frank de Win gingen de kinderen van groep 8 van basisschool De Berkenschutse op donderdag 6 september zwerfafval opruimen.

Ruim 380 stuks zwerfafval ruimen de kinderen op gedurende vier gastlessen die op dinsdag en donderdag zijn gegeven. Ze vinden vooral veel sigarettenpeuken op de parkeerplaats.

Samen met wethouder Frank de Win gingen de kinderen van groep 8 van basisschool De Berkenschutse op donderdag 6 september zwerfafval opruimen.

Benieuwd hoeveel stuks afval ze ophaalden en waarom zit dit deden? Heel simpel. "Er staat hier geen afvalbak".

Met deze mentaliteit kun je wel aan de gang blijven. "Ach, een ander ruimt het wel op" Het principe is simpel en wordt toegepast door de biologische boerderij "Veld en Beek". Hier kent men geen plastic flesjes. Men levert de fles weer schoon in en deze wordt weer opnieuw gebruikt. Al hebben sommigen daar ook problemen mee.

Nemen we een fles waar melk in zat. Het is simpel om de fles daarna te vullen met water. Die zet je op een plek waar ie niet in de weg staat. Buiten bv, op je balkon. Tegen de tijd dat je weer verse zuivel haalt zijn de resten opgelost in het water en zie het resultaat.
Geen (zwerf)afval!

Doppen: Wij experimenteren nu met andere datumetiketten en gestempelde datum (op volle melk). Levert U de doppen zonder etiketten of datumstempel in?

Weer bedankt voor uw medewerking!

Geert-Jan van der Burgt en Jan Wieringa.

Dergelijke verzoeken kun je elke week ophangen. De "miljeuvriendelijke" klant kan dit niet aan getuige de puinhopen in en rond de containers. Aanvankelijk stonden in Renkum lege kratten buiten de koelcontainer. Maar als sommigen het verdommen om lege kratten naar buiten te brengen wordt het buiten een puinhoop. Er onstaat een stapel lege kratten en niemand die begrijpt dat er in de onderste krat ook plaats is voor lege flessen. En zie het gevolg.

Hoi Fijn dat mijn vraag over scheiden is doorgezet. Kan ik ze ook mailen? Zelf actief met .....dusss

Deze innovatie zou zomaar Nederlandse scholieren aan het recyclen kunnen krijgen: t.co/BwgjtTuY2L

En dat niet alleen. Afval is altijd (fossiel) transport. Daar gaat er weer één:

De reaktie van dit soort lieden: "ik vind zulke gesprekjes altijd wel leuk". De bekende vergadercultuur. Niet het onderwerp is belangrijk, het gaat om het debat. Het resultaat is altijd NUL. De cultuur van dit soort dient overeind te blijven, fantasie om iets te veranderen ontbreekt geheel. Daarom zullen problemen altijd blijven als je de oorzaak niet wegneemt. Neem de oorzaak weg.

Dat geldt ook voor de "fairtradecultuur" die onlosmakelijk verbonden is met fossiel transport. De verkeerschaos en de rimram om koffie te importeren blijft.

Heerlijk dagje gehad bij in Wormer! Ook de eerste keer een lang stuk met de auto en het ging goed :D

En dus verzint men een truuk om het eigen geweten te sussen.
Tot ook daar problemen ontstaan.


Schultz zet in op grootschalige testen zelfrijdende auto’s op Nederlandse wegen http://t.co/OFAKIpMOgV

En daarbij blijft het niet: Binnen vijf jaar zelfrijdende trucks in de havens. Lees meer

Geen van allen kijkt verder dan hun neus lang is. Er zijn wel degelijk alternatieven. Dit filmpje toont één van de mogelijkheden, in het klein. Denk groot. Combineer.

Waar men in Nederland (dankzij de speeltjes van de automaffia) nog niet op gekomen is. Het  transport (gecombineerd) per trein, onafhankelijk van olie.

Dit transport kan alles aan, van groepen personen tot andere bulkgoederen of afval (wat er dan nog over blijft).

En is elektrisch, dat wil men toch zo graag? En dat al meer dan 100 jaar.

Tijd om eindelijk:

  1. Problemen te benoemen.
  2. Oorzaak weg te nemen.
  3. Alternatieven aan te pakken.

Eén pagina dwaalleer vergt 10 pagina's weerlegging.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMail