Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

23-6-2014 In Nederland krijgen lieden met weinig verstand van techniek beslissingsbevoegdheid. Dat gaat leuk worden. Het gevolg: Foute beslissingen betreffende (fossiele) energie.

Te beginnen met het afval, dat men maar niet onder de knie krijgt. Men slooft zich uit het afval van anderen op te ruimen en te recycelen. Kinderen worden op school opgejut afval van anderen op te rapen. Het afval wordt een nachtmerrie, waarmee de jeugd opgezadeld wordt.

Overigens heeft de school na aanschrijven over dit onderwerp nog niet gereageerd. En ook dumpen de kinderen die bij diverse bewoners dit briefje in de bus frommelden zelf ook hun afval.

Hoi Fijn dat mijn vraag over scheiden is doorgezet. Kan ik ze ook mailen? Zelf actief met .....dusss

Deze innovatie zou zomaar Nederlandse scholieren aan het recyclen kunnen krijgen:

En dat niet alleen. Afval is altijd (fossiel) transport. Daar gaat er weer één:

De reaktie van dit soort lieden: "ik vind zulke gesprekjes altijd wel leuk". De bekende vergadercultuur. Niet het onderwerp is belangrijk, het gaat om het debat. Het resultaat is altijd NUL. De cultuur van dit soort dient overeind te blijven, fantasie om iets te veranderen ontbreekt geheel. Daarom zullen problemen altijd blijven als je de oorzaak niet wegneemt. Neem de oorzaak weg.

Dat geldt ook voor de "fairtradecultuur" die onlosmakelijk verbonden is met fossiel transport. De verkeerschaos en de rimram om koffie te importeren blijft.

Heerlijk dagje gehad bij in Wormer! Ook de eerste keer een lang stuk met de auto en het ging goed :D

En dus verzint men een truuk om het eigen geweten te sussen.
Tot ook daar problemen ontstaan.


Schultz zet in op grootschalige testen zelfrijdende auto’s op Nederlandse wegen http://t.co/OFAKIpMOgV

En daarbij blijft het niet: Binnen vijf jaar zelfrijdende trucks in de havens. Lees meer

Geen van allen kijkt verder dan hun neus lang is. Er zijn wel degelijk alternatieven. Dit filmpje toont één van de mogelijkheden, in het klein. Denk groot. Combineer.

Waar men in Nederland (dankzij de speeltjes van de automaffia) nog niet op gekomen is. Het  transport (gecombineerd) per trein, onafhankelijk van olie.

Dit transport kan alles aan, van groepen personen tot andere bulkgoederen of afval (wat er dan nog over blijft).

En is elektrisch, dat wil men toch zo graag? En dat al meer dan 100 jaar.

Tijd om eindelijk:

  1. Problemen te benoemen.
  2. Oorzaak weg te nemen.
  3. Alternatieven aan te pakken.

Eén pagina dwaalleer vergt 10 pagina's weerlegging.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMail