Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

24-4-2012. Kort en krachtig, weer een geval van oplichting. En het alternatief groeit om de hoek, niet in de smerige VS!

9-2-2019 Iedereen is nu wel bekend met de term "biobased". Maar velen weten nog niet wat dat in houdt.

De term ‘biobased’ zegt enkel iets over de oorsprong van het materiaal en niets over de end-of-life. Met ‘biobased’ worden materialen bedoeld die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen zoals zetmeel, suiker, cellulose, melkzuur, eiwitten of via micro-organismen. Nu meestal nog afkomstig uit mais, biet, suikerriet, hout, aardappel, tapiocawortel of bijv. castornoten, maar in de toekomst vooral ook van restmaterialen en afvalstromen.

Met de term ‘hernieuwbaar’ wordt over het algemeen een termijn binnen 10 jaar bedoeld. Biobased plastics kunnen composteerbaar of recyclebaar zijn maar zijn dat niet altijd. Lees meer:

Hout-kunststof-composiet (HKC) is een geperst materiaal bestaande uit hout en een thermoplastische kunststof (polymeer). Andere benamingen zijn houtcomposiet of (in het Engels) WPC.

HKC is een hybride materiaal dat uit minimaal twee verschillende grondstoffen wordt geproduceerd. Voor het hout kunnen loof- en/of naaldhoutvezel of houtmot worden gebruikt.

Het werd rond 1990 ontwikkeld met als doelstelling het esthetische karakter van hout met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof te verenigen. Het wordt vooral verkocht in de toepassing van vlonderdelen en schuttingen als alternatief voor bijvoorbeeld hout. Lees meer: En hout groeit (bijna) overal.

Bioplastic wordt gemaakt uit mais, vervang deze maismonoculturen door bos en je krijgt een materiaal dat in de zomer verkoeling brengt en in de winter zelfs warmte levert. Ook wordt CO2 door de bomen in zuurstof omgezet en fijnstof geabsorbeerd.

De domme Hollanders hebben hout volledig verbannen. Hollanders haten groen. Bomen worden omgehakt voor het verkeer, tuinen veranderen in betonwoestijnen. Holland haat groen en wordt nu geterroriseerd door insektenplagen die alleen nog bestreden kunnen worden met de gifspuit. Hout is dus HET alternatief. Hout groeit overal. Hout is ook constructiemateriaal in de bouw, voor meubels. Hierbij onstaat afval dat samengeperst tot korrels, pellets, gebruikt kan worden als brandstof. Lees meer:

Maar ook simpele houtsnippers, ontstaan uit snoeihout zijn goed bruikbaar.


Wegens bezuiniging geen spreuk.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail