Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

12-1-2012. Uit RNW wereldkrant: Rotterdam verwerkt Italiaans huisvuil. Het komende jaar komt 200.000 ton Napolitaans huisvuil naar Nederland. Twee Nederlandse vuilverwerkingsbedrijven gaan het afval verbranden. Het komende jaar komt 200.000 ton Napolitaans huisvuil naar Nederland. Twee Nederlandse vuilverwerkingsbedrijven gaan het afval verbranden. Zo brengt de Van Gansewinkel Groep 50.000 ton naar haar afvalenergiecentrale in Rozenburg, bij Rotterdam. De afgelopen dagen lag het schip de Nordstern dat de eerste lichting naar Rotterdam moet brengen, in de haven van Napels.

Ook uit de wereldroeptoeteraar: Nederland kampt met ‘kenniscrisis’ techniek. Nederland kampt met een nijpend tekort aan hoogopgeleide technici. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar was de vraag naar technisch specialisten 19 procent hoger dan een jaar eerder.

Fout bericht, Nederland kampt met een nijpend te kort aan logisch denkers:

Komkommers en andere groenten en fruit zijn tegenwoordig verpakt in plastic. Dat moet omdat deze en andere produkten uit Verweggistan komen. Er kan dan transportschade ontstaan. Ook de "natuurvoedings"-winkels hebben in de winter bv komkommers in plastic verpakt in de schappen liggen. De komkommers komen dan uit Spanje. Daar zit een kilometers lang transportverhaal aan vast, maar ook een afvalverhaal. De helft van het onverteerbare plastic komt van de huishoudens.

Filmpje links laat zien welke gevolgen dat heeft.

In ontwikkelingslanden kan men wel logisch denken: Uit RNW wereldkrant van juni 2011: Ban op plastic tasjes in Congo-Brazzaville. De Afrikaanse staat Congo-Brazzaville heeft de productie, invoer, verkoop en gebruik van plastic tasjes verboden om milieuvervuiling tegen te gaan. Vooral in stedelijke gebieden heeft Congo al jaren te lijden onder milieuproblemen die worden veroorzaakt door weggegooide tasjes. Die blokkeren de waterafvoer, waardoor overstromingen en aardverschuivingen kunnen ontstaan.

Dat zou hier ook geen gek idee zijn. Is ook totaal overbodig. Verder zijn er papieren zakken, die plastic zakken volkomen belachelijk maken. Net zo belachelijk is de komkommergriep die de Nederlandse tuinders in problemen brengt. Hoe haal je het in je kop om groenten per "Truckerjoep" naar Rusland te vervoeren? Dat kan men daar toch ook prima telen? Voor meer van deze simpele innovative ideëen zou er eigenlijk een maandelijkse innovatiedag georganiseerd moeten worden, waar vooral kinderen hun slimme tips kwijt moeten kunnen. Want de "volwassenen" kunnen het niet meer aan:

Ik heb mijn wagen ?? vol geladen ?? met plastic #zwerfie @PlasticMadon http://t.co/uPRil8PASG

Super! @renerovekamp @PlasticMadon D'r kan nog meer bij ?? d'r kan nog meer bij ?? ;-)

Verder dan het rijblik komt men niet meer en ook dat zit dik in de puree.

De laatste hobbels voor de zelfrijdende auto.

Op zoek naar een parkeerplek rijd je door een smalle straat, met aan weerszijden een rij strak geparkeerde auto’s. Sensoren op de auto checken de beschikbare ruimte op grootte en zodra er een...
Maar ja, wat wil je met zulke primitivo's?

Een grapje op de lichtbak. :) http://t.co/XkyhM3vdPI

Meer nut heeft een....

Demo DakParkWagon @Stadgent klaar!: blauw-groen dak, 135mm H2O-berging, eetbare & biodiverse planten, bomen, heesters


Als de Neanderthalers kernenergie hadden gehad, hadden we nu nog hun afval.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
Mail