Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Dit wel: 10-1-2018 29 gemeenten achter initiatief voor statiegeld op flesjes en blikjes
Dan weet je wat je te doen staat.

19-1-2012. Een primitieve uitspraak van de domroep. Voor deze verpakking rechts hoeft ook geen enkele boom te sneuvelen. Maar voor z'n kartonnen en plastic weggooibroertjes rijdt wel elke week minstens één vuilniswaggel. Dat is in ALLE gemeenten medeverantwoordelijk voor een verkeersinfarct. Want de zooi wordt kilometers getransporteerd. Maar 't moet nou eenmaal "wel leuk" blijven van de VARA.

Uit RNW wereldkrant van een tijdje geleden: Burgers betalen te veel voor de verwerking van hun afval. Uit een onderzoek blijkt dat gemeenten die hun afvalverwerking opnieuw hebben aanbesteed, 16 tot 60 procent op de kosten hebben bespaard.

Dit is een fout bericht, titel moet zijn: Burgers kopen teveel afval. En dat kost nou eenmaal geld. Ook luxe kost geld:

<<<<<Links. Dit zijn hazelnoten, mooi in plastic verpakt, nog in de dop, dus zelf kraken. Het plastic bakje gooi je weg, in de zak van plastic heroes.
Deze rechtse hazelnoten liggen pal naast deze hazelnoten, ook in de dop, ook zelf kraken, maar je moet ze nog even in een papieren zak doen om mee te nemen.
>>>>>

De hazelnoten op het linkse plaatje zijn in korte tijd verkocht, de losse hazelnoten, exact hetzelfde, van de zelfde groothandel Odin, zelfs in dezelfde natuurvoedingswinkel worden nauwelijks verkocht. Sterker nog, een Wageningse natuurvoedingswinkel verkoopt zelfs geen losse hazelnoten meer omdat er nauwelijks afname is.

En de jongens van de plastic heroes maar plastic zakken in de vuilnisauto werpen. >>>>>>>>>>>

Wie lost het raadsel van de verkeersinfact op?

Via het lachwekkende maar zeer interessante medium Twitter was ooit een even lachwekkende "uitvinding" van "ruimtevaartprofessor" Wubbo Oksels te zien:
Een afvalbak op zonne-energie


Dit is een doodordinaire perscontainer, zoals die al jaren in gebruik is bij ziekenhuizen, bedrijven en andere grote instellingen. Het ding comprimeert het afval zodat de vrachtwaggel die het ding wisselt, geen lucht transporteert.

Die vrachtwaggel, een doodgewone CO2-spuiter moet gewoon blijven rijden. Een behoorlijke infrastruktuur van dergelijk transport ontbreekt door onwil in de gemeenten. De Amsterdamse vrachttram is er ook nog steeds niet, ondanks aanwezigheid van infrastruktuur. Ter afsluiting van dit bericht een voorbeeld van het transport van een perscontainer via het smalspoor.

De doodgewone perscontainer dus, voorzien van een zielig PV-paneeltje, vermoedelijk ook met een akku en laadregelaar zou de schaarse zonnestralen moeten benutten om de elektromotor van de persinrichting z'n werk te laten doen. Alleen dat al is een technisch hoogstandje waarvoor het PV-paneel totaal NIET berekend is.

Afval kun je voorkomen, bij de firma A. Hein bv, door de plastic zak te weigeren. Bij de kassa van AH kun je rustig je eigen papieren zak volladen met tomaten en deze daar laten wegen. Bij de natuurvoedingswinkels is dit al veel langer mogelijk. Maar ja, zolang mensen zonder tas boodschappen gaan doen is dit vechten tegen de bierkaai. Je hebt geen tijd meer om na te denken, als je de hele wee
k moet buffelen voor je koophut en twee rijblikken.

Wiens moeder ging er vroeger zonder fietstas naar de markt en de koopman daar storte de aardappelen in de tas. Kon zelfs zonder papieren zak.

Nog een stukje dat het Renkumse MEC (je weet wel de natuurclub die kinderen iets bij probeert te brengen over de natuur) laat liggen. Sommige kinderen leerden vroeger hun afval mee naar huis te nemen of zelfs helemaal niet te maken. Op een struintocht door de Renkumse Jufferswaard bleken deze kinderen nog steeds in het wild voor te komen. Volgende attributen waren daar nog steeds te zien, zoals een broodtrommeltje en een thermosfles.

Zonder dat de meisjes van het Miljeu Educatie Centrum hen dat verteld hadden.

Afval zoals dat terecht komt in Oksels' afvalbak, is ook te voorkomen door een broodtrommeltje en thermosfles mee te nemen, zodat je die zooi van McDonald of Febo niet nodig hebt. Maar ja, wel een kwartiertje eerder opstaan. Maar dat valt weer weg als je in de buurt van je werk woont. Aardig en toch leuk.


Struisvogelscenario, je SUV starten om een spaarlamp te gaan kopen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
MailMail