Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten, vandaag afval ophalen met simpele middelen.

2-1-2-12. uit West-online: ALPHEN AAN DEN RIJN - Reizigersvereniging Rover is teleurgesteld dat de verdubbeling van het spoor tussen Leiden en Utrecht er niet meer in zit. Rover vindt het onvoorstelbaar dat geld van het spoor nu naar asfalt dreigt te gaan. Meer lezen:

Laat dit stuk spoor maar lekker enkelspoor. Rover vertegenwoordigt een club van ex-olieslaven, die meer dan 50 km van het werk woont. Dat enkelspoor prima werkt tonen de Zwitsers regelmatig aan. Twee voorbeelden:

De Lötschberg-Südrampe, toch niet zomaar een zijlijntje, was jarenlang enkelspoor. De Lötschberg-basistunnel is enkelspoor. Vrijwel alle smalspoorlijntjes inclusief de Furkabasistunnel zijn enkelspoor. Er is alleen een strakke organisatie nodig, bij de egoistische olieslaven onvoorstelbaar.
<<< Hier worden ze op de trein gedirigeerd!>>>

Datzelfde geldt voor ALLE vervoer. De gemeente Renkum deed de afgelopen dag een poging het oudjaarsafval te bedwingen. Helaas, pindakaas, dankzij de egoistische instelling van de olieslaven gedoemd te mislukken.

Een straatje in een arbeiderswijk even verderop, garantie voor een gigantische berg afval.

Al eerder aangetoond, leg als een straat gerenoveerd wordt een straatspoortje aan, zodat elk vervoer onmiddelijk echt energieneutraal gerealiseerd kan worden. Het buitenland doet dit al jaren zo.

Hier de Zwitserse Chemin de fer du Jura (CJ) die met tweedehands motorwagens, afkomstig van de Chur-Arosbahn, die van 2400 volt gelijkstroom naar 11 KV wisselstroom omschakelde, de rommel opruimt en afvoert middels standaard containers, bekend van renovatiebedrijven, maar ook in gebruik voor oud papier en sloopafval.

Niet spektakulair, maar wel heel doeltreffend. Ook onmiddelijk toepasbaar in een stedelijke omgeving. Zoals hier in Zürich.

En, enkelspoor!

Er is veel mogelijk, niet zo zeuren, de fantasie is overleden. Domroep MAX draait nog steeds "Wie van de drie" van 40 jaar geleden. Een spreuk:


Veevoer in ons afval? Getver!


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail