Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Vandaag 8-3-2012, over....

Afval.

Niet voor het eerst:

Uit de RNW wereldklucht: Een mooie berg flessen van plastic. Binnenkort net als glas de bak in? (Foto: RNW)

Nee, deze "mooie" berg komt niet van de wereldonzin. Dit is het restant van een albatros die de troep die inmiddels in zee terecht is gekomen heeft aangezien voor iets eetbaars.

En Astma heeft weer es teveel gezopen, uit een plastic fles.

Het statiegeld voor grote flessen gaat verdwijnen. Staatssecretaris Atsma van Milieu heeft daarvoor steun gekregen van de Tweede Kamer. Vanaf 1 januari 2014 is statiegeld niet meer verplicht. Dat scheelt volgens bedrijven veel geld en Atsma vertrouwt erop dat burgers hun flessen toch wel terugbrengen.

Was dat maar voor de helft zo. Kan ik er wat aan doen? zullen velen vragen. Ja, is het antwoord en je GAAT er ook wat aan doen want het gaat je geld kosten. Uit de Gelderlander: VARSSEVELD - Oude IJsselstreek zal op den duur slechter af zijn als het gaat om de gezamenlijke inzameling van afval. Dat vindt directeur Michel van der Molen van Ter Horst. Lees meer: En daar houdt de dom gehouden Hollander niet van. Want die dom gehouden Hollander wil blijven autorijden en men doet al verwoede pogingen om een ander probleem te tekkelen.

Peakoil. Wazeggu?

Want daarvoor rijden deze vrachtwaggels, deze hier bij een Wageningse bejaardenbunker, waar de bejaarden met friet aan de praat gehouden worden. De chauffeur, die geen woord Nederlands sprak in het Engels aangesproken, snapte er ook geen bal van. En ook Karin (die overigens geen Karin heet), gepensioneerd schooljuf, vorig jaar aktief bij het MEC tijdens de jaarlijkse oplichting (boomfeestdag), hier na het boodschappen doen bij de firma Hein bij haar ton staal. Gezellig tussen de anderen die ook niet snappen dat olie, die in miljoenen jaren ontstaan is, niet vervangen kan worden door elke dag friet te eten. Karin woont een half uur fietsen verderop, maar is te beroerd om te fietsen.

Maar ook Karin en haar collega's gaan betalen.
En dat is pas humor.


Als je het volk niet bang maakt, heb je er geen invloed op.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail