Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Deze website gebruikt gèèn cookies. Uw surfgedrag interesseert ons -en onze partners- geen hout.

22-5-2012. Supporter van schoon. "Ruim eens de rommel van een ander op".
Ja dag!!

Dan kun je wel aan de gang blijven. Een paar voorbeelden van lieden die denken goed bezig te zijn, zonnepanelen en elektrische auto's.

Allereerst is daar de biologische boerderij Veld & Beek. De boerderij zelf is een topper waar het het voorkomen van afval betreft. Helaas hebben de klanten wat meer moeite hiermee.

Maandenlang heeft dit verzoek op de containers van Veld & Beek gehangen. Het resultaat? Een puinhoop in zowel Renkum, Oosterbeek als Wageningen.

De klant heeft haast en komt ondanks dat men om de hoek woont per rijblik. Welke chaos dat veroorzaakt is bekend.

De tekst uit de verzoeken:

Het gaat goed met de retourstroom van schone flessen en doppen, maar het kan nog beter.

Flessen met zuivelresten op bodem en zijkant gaan naar de glasbak. Op dit moment gaat het wekelijks om zo'n 50 flessen. De vervangingswaarde is € 0.40. Dit kan beter; doet U mee?

Doppen: Wij experimenteren nu met andere datumetiketten en gestempelde datum (op volle melk). Levert U de doppen zonder etiketten of datumstempel in?

Weer bedankt voor uw medewerking!

Geert-Jan van der Burgt en Jan Wieringa.

Dergelijke verzoeken kun je elke week ophangen. De "miljeuvriendelijke" klant kan dit niet aan getuige de puinhopen in en rond de containers. Aanvankelijk stonden in Renkum lege kratten buiten de koelcontainer. Maar als sommigen het verdommen om lege kratten naar buiten te brengen wordt het buiten een puinhoop. Er onstaat een stapel lege kratten en niemand die begrijpt dat er in de onderste krat ook plaats is voor lege flessen. En zie het gevolg.

Dit is nu al jaren zo en er zijn zelfs klanten die liever geen flessen hebben. Je moet die flessen schoon inleveren en dat vinden zelfs biologische tuinders die ook klant bij Veld & Beek zijn teveel moeite.

Maar is dat werkelijk zo?

Nemen we een fles waar melk in zat. Het is simpel om de fles daarna te vullen met water. Die zet je op een plek waar ie niet in de weg staat. Buiten bv, op je balkon. Tegen de tijd dat je weer verse zuivel haalt zijn de resten opgelost in het water en zie het resultaat.

De meesten in de gemeente Renkum wonen zeer riant en dan is het vinden van een plekje toch niet zo moeilijk?

Is dit schoon of niet?

Dan is dit toch niet nodig en dit links (Wageningen, 21 mei 2013) al helemaal niet. Hier is werkelijk NIETS gedaan om flessen schoon te krijgen.

Hier gaat € 3.60 naar de glasbak.

Veld & Beek zou wel gek zijn dit uit eigen zak te betalen. Helaas is Veld & Beek al gewezen op de simpele mogelijkheid om flessen schoon te krijgen en dit te publiceren. Veld & Beek heeft een website. Het blijft helaas bij verzoeken op de containers.

Hetzelfde doe je met de doppen. Mogelijk dat je de doppen mee moet nemen in de afwas. Sjonge wat een moeite.

Dit zijn dan de simpele zaken. Renkum is "Fairtrade-gemeente".

Dan is er nog het Beekdal, ook trekpleister voor de "salongroenen". Parkeerplaats genoeg. Maar kennelijk vindt men zichzelf zo belangrijk dat men de opening laat plaats vinden op een dag dat er wereldwijd demonstraties zijn gepland tegen 's werelds grootste vervuiler Monsanto.

De andere kant van dat Renkum, dat zich zo inzet voor de natuur in dat Beekdal.


In het Renkums Beekdal maakt industrie plaats voor natuur.

Industrieterrein Beukenlaan wordt een natuurlijk beekdal met hoogteverschillen, beken en natte graslanden. Zo ontstaat een natuurgebied van de Veluwe tot aan de uiterwaarden van de Rijn....  Lees meer:
Natuur? Roundup van Monsanto! Ook dit is Renkum. Dit muisje krijgt nog een staartje.


WAGENINGEN - Ook in Nederland wordt gehoor gegeven aan de wereldwijde oproep om op 25 mei massaal te protesteren tegen het beleid, de rol en maatschappelijke invloed van chemieconcern Monsanto op de wereldvoedselvoorzienng en het behoud van zadendiversiteit. Op 25 mei vinden over de hele wereld massale protesten plaats.

Op 25 mei is de Wageningen Universiteit (WUR) het startpunt van de Nederlandse March Against Monsanto. Om 14:00 uur wordt verzameld bij de Wageningen Universiteit (WUR), waar een nadere uitleg wordt gegeven over de activiteiten en (politieke) invloed van Monsanto. Daarna volgt een mars door de binnenstad van Wageningen, waarbij vooral het winkelend publiek wordt ge-informeerd. De tocht eindigt bij de vestiging van Monsanto, waar een ludieke actie zal plaatsvinden. www.linkepost.nl


Die duurzame 'fairtrade'-produkten worden toch ook naar Nederland gevlogen ?


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, oa op Nujij.nl. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail