Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

15-8-2017. Honderden varkens dood bij brand in stallen Agelo - http://nos.nl/l/2187972

En dus zoekt men koortsachtig naar alternatieven.

Kweekvis op zee kán alle visvangst wereldwijd vervangen - al zijn er nog wel wat hobbels

Voedselkweek op zee kan de huidige visvangst volledig vervangen en ruimschoots aan de vraag naar vis van de toekomst voldoen. Dat schrijft een internationaal team van wetenschappers van onder meer de Universiteit van Californië in vakblad Nature Ecology & Evolution. Lees meer:

Een meer duurzame leefstijl, zonder smerige afvalstromen biedt betere kansen. Want zowel vlees als vis levert weer eindeloze rijen vrachtwaggels op. Minder en vooral verpakkingsmateriaal dat opnieuw gebruikt kan worden damt deze stroom in.

Allereerst is daar het vlees dat tonnen plantaardig voer vraagt. Eén kilo vlees kost acht kilo plantaardig voer, dat we beter zelf kunnen opeten.

Enne.... het brandstofprobleem "lossen we op" met biobrandstof. Dan duikt de volgende vraag op:

Voedsel of brandstof?

De vraag is niet of biobrandstoffen al dan niet doeltreffend zijn (dat zijn ze zeker), maar wel hoe we ze op grote schaal kunnen produceren. Om 5% biobrandstof toe te voegen aan onze benzine en diesel, is ongeveer 15% van alle beschikbare landbouwgrond in de EU nodig. Allemaal op 100% biobrandstof gaan rijden is vanuit dit opzicht dan ook volstrekt onhaalbaar... Om het olieverbruik van de planeet te vervangen, is drie of vier keer het hele landbouwareaal op aarde nodig. Tenzij we de bewoners van deze planeet kunnen overtuigen om naar de bodem van de zee te verhuizen en hun dagelijks brood in te ruilen voor een portie plankton, bieden biobrandstoffen slechts een gedeeltelijke oplossing. Lees meer:

Nebenwirkungen der Monokultur - Hochwasser-Verursacher Mais https://t.co/CLJ4sxxBpo #SWR #Natürlich https://t.co/ewWuH6KGb5

Overheid en truckerboeren kunnen niet verder denken dan wegvervoer. En ook hier valt e.e.a. te combineren. Als je nou toch boodschappen doet (op de fiets natuurlijk) neem je zelf al je verpakking mee. Dat werkt zo in de natuurvoedingswinkels prima. Het afval dat overblijft breng je ook zelf naar het afvaldepot.

Veentjesbrug sluit prachtig aan op het plan om de inmiddels verbouwde gevaarlijke kruising volledig op te heffen.

De bliklawine verdwijnt dan en de afvalstromen worden gecombineerd met de produkten van biologische boerderij "Veld en Beek" ook al werkend zonder afval en eventueel nog verder naar Heteren. En personenvervoer. Buurtbus adieu.

Maar de poilitiek is naadloos verbonden met de automaffia.

De jeugd is trouwens vele malen verder dan de opvoeders.

Nog een stukje dat het Renkumse MEC (je weet wel de natuurclub die kinderen iets bij probeert te brengen over de natuur) laat liggen. Sommige kinderen leerden vroeger hun afval mee naar huis te nemen of zelfs helemaal niet te maken. Op een struintocht door de Renkumse Jufferswaard bleken deze kinderen nog steeds in het wild voor te komen. Volgende attributen waren daar nog steeds te zien, zoals een broodtrommeltje en een thermosfles.

Zonder dat de meisjes van het Miljeu Educatie Centrum hen dat verteld hadden.

Afval is ook te voorkomen door een broodtrommeltje en thermosfles mee te nemen, zodat je die zooi van McDonald of Febo niet nodig hebt. Maar ja, wel een kwartiertje eerder opstaan. Maar dat valt weer weg als je in de buurt van je werk woont. Aardig en toch leuk.

De biologische landbouw kent geen afval. Alles wordt gebruikt, om bv de bodemstructuur te verbeteren.

Compost is een donker, zwart-bruin, kruimelachtig materiaal dat naar bosgrond ruikt. Het is een humusproduct dat levende organismen en gemineraliseerde plantenvoedende elementen bevat. Het water en nutriënten worden door de compost goed vastgehouden en langzaam en naar behoefte aan de plantenwortels ter beschikking gesteld. Na het gebruik van de compost gaat de afbraak van het organische materiaal ook nog door in of op de bodem. Daarbij worden steeds meer voedingselementen vrijgegeven. Tegelijk wordt ook humus gevormd waardoor een goede kruimelige bodemstructuur ontstaat die water, warmte en voedingsstoffen vasthoudt.


Veevoer in ons afval? Getver!


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail