Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

16-5-2012: De Plastic heroes berichten: Campagne

Waar een klein land al niet groot in kan zijn. Als het gaat om het scheiden van plastic verpakkingsafval, mogen we elkaar een groot compliment geven en kunnen we elkaar op de schouders slaan. Het afgelopen jaar boden we in Nederland massaal ons plastic afval aan om te recyclen. In totaal werd er 108 kiloton aan plastic verpakkingsmateriaal ingezameld. Een geweldig resultaat waar we trots op zijn.

We zijn goed bezig!

Als je jezelf niet kietelt. We zijn inderdaad goed dom bezig, verstand op NUL, koppen dicht en consumeren.

Hetzelfde geldt voor het beleid van de gemeente Renkum, die ooit onder Groenslinks wethouder Dirk van Uitert de "Plastic heroes" invoerde. Afvalscheiding tot je er gek van wordt en dat wordt de burger dan ook. Bij de oosterburen gaat men inmiddels twijfelen aan de voordelen van scheiden. Daar kent men al vijf tonnen voor het afval. En voor elke ton komt een aparte vrachtwaggel die de straat blokkeert. En lang niet iedere kliko wordt vol aan de weg gezet.

ShoutboxHet is gewoon "afvaldag" en vol of niet, de kliko gaat aan de weg en wordt in behandeling genomen. Dat kost tijd en energie, maar daar houdt niemand zich mee bezig, ook het Renkumse MEC (Milieu Educatie Centrum) niet. Hier kent men:

Gelukkig is het MEC ter ziele. Plastic moet je gewoon niet veroorzaken. En dat is ook goed mogelijk. Een paar mogelijkheden voor de dagelijkse levensbehoeften:

Brood, dat bak je zelf, en omdat de oven toch warm is, meteen koekjes, paté of andere ovengerechten. Zeroplastic.

Kaas, succes is al bewezen, de kaasboer gisteren (enigszins gepikeerd): "Je bent echt niet de enige die dit doet". Zeroplastic.

Tauge, de vroegere EHEC-bron, maak je zelf. Voor gerstnasi, Zeroplastic.

Allemaal om aan @zeroplasticweek mee te doen en te blijven doen. Meer info:


De ene planeet tegen de andere: Ik voel me niet goed, ik heb homo-sapiëns. De andere: geeft niks, gaat vanzelf over.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail