Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

16-11-2014: Opnieuw een uur verspild aan de automaffia. Jazeker, de automaffia. Want daar gaat het om bij bobo's als Marjan Minnesma. Jaja, Marjan MInnesma van Urgenda, Natuur&milieu en anderen die de trein haten. Zij moeten en zullen ingeblikt blijven. En anders dan vroeger wordt ook nu de vrachtwaggel genoemd, maar het is en blijft wegverkeer, welke chaos de onderbetaalde chauffeurs uit Polen en Bulgarije dan ook veroorzaken. Biobrandstof is het toverwoord, ofschoon dat bij lange na niet de fossiele troep kan vervangen.

"De Achterkant van het Gelijk": Marcel van Dam deed de uitspraak: "Maakt zich schuldig aan moord of doodslag". Deze uitspraak is wellicht wat cru. Beter is wellicht "is dom bezig".
Een uur verspild, maar voor wie de onzin toch wil horen, klik hier maar, oliejunks.

Maar niet zeuren als het zooitje straks langs de weg stil staat. Niet zeuren als de banaantjes niet meer in de schappen liggen. Niet zeuren als je niet meer naar Bali kan vliegen.
De onzin:

De rijkste (ex)transportondernemers van 2014 volgens Quote Lees meer:

58 procent in overtreding tijdens fraudecontrole wegtransport Lees meer:

De rijkste (ex)scheepsmagnaten volgens Quote 500

DIT zijn de "elektrische" rijders. Niet JanmetdePet uit Rotterdams Pendrecht, Tarwewijk of Zuidwijk. Ook niet uit de Amsterdamse Jordaan of Kinkerbuurt en ook niet uit Nijmeegse Hatert of Arnhems Presikhaaf of Klarenbeek. Zij hebben geen geld voor een pooierbak en nemen de trein.

Kan dat ook in @gemeentearnhem en straks in @AmsterdamNL ? http://t.co/CdByK319E8 @groeninarnhem @groenesteden @adam_elektrisch

Red: tevreden terugdenkend aan . Verslag volgt. Alle papers staan online: een nieuwe schat aan vakkennis.

En ook het gratis blad Metro gaat online: Zie ook.

Zelfsturende auto worstelt met zaken van leven of dood: Nu de zelfsturende auto realiteit ... http://t.co/riHwhPn76j #it #itarchitectuur

Wanneer checkt de stelling van Robin Fransman, als zou er 160.000 euro subsidie per elektrische auto besteed zijn door overheid?

Standhouders, bezoekers, adviescommissie en organisatie blikken terug op BusTech 2014, waar met name de hoge kwaliteit van de bezoekers wordt onderschreven. Men heeft de tijd gehad en genomen om zich bij te laten praten over de nieuwste technologieën op duurzaam busvervoer in Nederland.

De conferentie werd op dag twee door 85 bezoekers bezocht, zij werden in 2 twee verschillende sessies, onder leiding van Marijke van Haaren van Stichting Zero Emissie Busvervoer (SZEB), op de hoogte gebracht van de verschillende aspecten van het aanbesteden van duurzaam busvervoer in Nederland.

In de komende periode zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom BusTech via onze website, onze e-mailingen en Twitter (@bustech2014). Wanneer u op- en/of aanmerkingen heeft horen wij dat graag via info@bustech.nl .

ritje met de auto: via Dit hier valt nog mee.

Maar zelfs al komt men niet van z'n plaats, ook nieuwbouw is moeilijk. Wekenlang "ontwerpfestival" van Vivare Renkum en dit is het resultaat:

Orientatie op de zon is totaal zoek. Nogmaals, dit is nieuwbouw. Feiten over passieve zonne-energie uitgebreid toegelicht.

Een kwart slag draaien was voldoende geweest om tonnen CO2 te voorkomen en honderder euro's te besparen. Kijk naar de schaduw. Het dak zit er nu op, maar je ziet, er is totaal niets geleerd. Let op de zon rechts, het is 12:00 wintertijd 13-11-2014.

En Eneco kan hier helemaal niet mee zitten.

En Eneco lanceert speciaal stroomcontract voor elektrische automobilisten http://t.co/uZycAzY9Ms http://t.co/RGUhhNySAc

Waterstof biedt oplossing bij energieoverschot | Duurzaam Bedrijfsleven http://t.co/cA26ey1XS2 via @duurzaamBV
Prachtig!

Ben niet zo'n Marcel van Dam-fan maar mag iedere week op tv

met Marcel van Dam. . &GreenDeal

Het hypocriete NIVON. Bosbeek Bennekom. De verzamelde natuurvrienden. Men houdt veel van (heilige) koeien. Twee stations op loopafstand, voor de wandelende NIVON-ners toch geen probleem, maar toch kan men niet zonder blik.

De arbeiders van het vroegere IVAO (Instituut voor Aberbeiders Ontwikkeling)

Onderontwikkeld.

. Of snelle verduurzaming kan is vooral afhankelijk van maatschappelijke wil; technologisch kan het.

Self-propelled wagon prototype http://t.co/8oOIeXX9bk http://t.co/E6CYN3ZDXM

De ellende begint nu ook op het spoor. Ook daar heeft men.... maling aan congestie, maar nu dus ook op hier.

NIET elektrisch. Maling ook aan Peakoil  De piekolie nieuwsupdate week 46 met deze week de steeds lagere olieprijs zorgt voor paniek bij olieproducenten, IEA doet verkapte waarschuwing voor een oliecrisis, oorlog en olie, Piketty en depletie en fossiel verliest het op steeds meer plekken van duurzaam. Zie ook:

Samenwerking 0,0 en dus.... Met je kop in het zand! - http://t.co/0UT0Rku6VR

Het station van Arnhem wordt versimpeld, minder mogelijkheden tot het opstellen van materieel. En dit was al eerder gebeurd met Station Ravenstein.

Het mislukt produkt van echtelijk geknutsel met de naam "Norail", liet al sporen na op de Veluwe en in het gehele land.

28-3-2013. (Update 29-5-2014) Sinds enige tijd staat vooral Oost-Nederland weer op z'n kop. De Betuwelijn is in bedrijf en de realisatie van toevoerlijnen komt nu om de hoek kijken. Tenslotte zal er toch aan- en afgevoerd moeten worden. Uit eerdere berichten blijkt dat dit meer en meer over de weg gebeurt.

Toch zijn er nog steeds groepen opgehitste mensen die het sterk gedecimeerde goederenvervoer per spoor teveel vinden.

Eén van die clubs is norail, De naam spreekt voor zich. Men wil van het spoor af. Hiervoor moet je even de tijd nemen, de site is zo traag als dikke stront door een theezeefje. De site werd door het lokale sufferdje "De Stentor" onder de aandacht gebracht.

Uit de Stentor: APELDOORN - Tegenstanders gooien een nieuw wapen in de strijd tegen de voorspelde enorme groei van het goederenvervoer over bestaand spoor door Oost-Nederland. Lees meer:

Norail wil dus van het spoor af. Norail wil afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen. Van Peakoil hebben Norail, nog de "alternatieve" branches ooit gehoord. Eén van hun speerpunten:

Wat weten politici eigenlijk zelf van alternatieven, zoals het vervoer over water?

Er volg een pagina met 12 (twaalf) audiobestanden over een kakelende buurtbijeenkomst. Kijk hier. Nogmaals, hou er rekening mee dat snelheid van de site geen prioriteit is.

Vervoer over water. Dat hoor je vaker. En dan blijkt inderdaad dat politici helemaal NIETS weten van vervoer over water. Zijn er bv al elektrische schepen? Varen die schepen ook door de straat? Lees bv hoe de SP (vast ook aktief bij Norail) over vervoer in het algemeen en over water in het bizonder denken te denken.

@Klimaatcombi Schaam je!

Degenen die zich moeten schamen gaan vrijuit. De automaffia is medeplichtig aan de sloop van de railinfra, de hartinfarkt en prorail doet gezellig mee: Zie ook:


De straf.


Trein botst op vrachtwagen bij Den Bosch http://t.co/e0YWfHq2zA

Zukunftsfähige Verkehrspolitik kommt um die Erkenntnis nicht herum, dass das Auto in der Stadt keine Lösung ist: Es ist das Problem

RT Sicilië en Malta verzuipen - … ”

We use a quarter of South Leeds as a car park. No homes, no roads, no schools, no offices, no factories. Just cars.

Tornado veroorzaakte forse schade in Italië vanochtend via : ?

So traurig! @DJanecek: Dr. Matthias Klauda @BoschGlobal: "30% des innerstädtischen Verkehrs ist Parkraum-Suchverkehr" #MobilitätsManagement

Der #Radverkehr bringt einen Nutzen von 0,16 € / km. Der Pkw kostet im Vergleich 0,15 € / km. http://t.co/g1XGPvrMoD http://t.co/wn6iLuko0Z

Hauptverursacher der Luftverschmutzung ist Autoverkehr, deshalb muss dort angesetzt werden. Wenn es nicht anders geht – mit Zwang

Plaatjes van de domheden zijn er ook.

Er waren er nog meer, maar zij kwamen niet zo vaak aan het woord.

Hoofddomheid is Marjan Minnesma. Zij denkt het volk te vertegenwoordigen. Het klootjesvolk rijdt niet in een Tesla. Anders denkenden die aan de weg timmeren worden geblokkeerd of toch tenminste uitgesloten. Zij bestaan niet eens in de ogen van Urgenda. Urgenda bepaalt. Urgenda heeft geen visie, maar een mening en die is net zoveel waard als een scheet van een 3 weken oud kreng.

Oplossingen zijn er wel degelijk, maar je hoort van veel oliejunks, en zeker van degenen die een dikke vinger in de pap hebben, dat men de trein haat. Men moet privacy en macht inleveren.

Minnesma na 43 minuten over.... Hele uitzending was dus niet de moeite waard.

En het domme klootjesvolk krijgt een harde plasser van de onzin.


Tijd voor alternatieven, die zowel hier als in het werkelijke leven nauwelijks ruimte vragen.


NedTrain werkt aan energiebesparing: NS wil de wereld groener maken. Reizen met de trein is groener dan reizen... http://t.co/c6STR2FzS2

Zum volkswirtschaftlichen Nutzen von Radfahrern. http://t.co/mSrdhSDhhb

Darum haben auch Zweisystem-Projekte wie das Karlsruher Modell Schwierigkeiten Neufahrzeuge zu kriegen.

Totaal onnodig. Zeker waten dat bv Stadlerrail hier raad mee weet. Hier bouwt men zowel stuurstandrijtuigen als kleine loks als de Eem 923. V-max. 120 km/u. Ruim voldoende voor een stoptreintje.

Niet te vergeten het Zwitsers Dominosysteem, hier een stuurstandrijtuig (Bt) geleend van de NPZ, door de SOB gebruikt met extra lok wegens steile hellingen.

Helaas wordt het Dominosysteem door SBB niet verder ontwikkeld. Gelukkig gaan de Privat-bahnen er nog wel mee door en breiden zelfs uit.

UItbreiding materieelpark? Simpel, kan nabesteld worden of het oude materieel gereviseerd. Zoals de Zwitsers al die jaren deden.

Mogelijkheden zat. Ook inzet van bijna antiek materieel is mogelijk. Hier een oude RBe 540 uit de jaren 60 met een splinternieuw lagevloerrijtuig.

Geen enkel probleem.

Kleine cursus modulair materieel.

Motorwagen, Duits Triebwagen. RBDe 560, (R) toegestane snelheid > 120 km/u, (B) zitplaatsen 2e klas, (D) bagageafdeling (fietsen e.d.), (e) elektrisch.

Tussenrijtuig, opgebouwd uit 2 oude rijtuigen en een lage vloer ingebouwd. Kan simpel vervangen worden door elk ander rijtuig 1e of 2e klas (A of B)

Zelfs een dubbeldekker is mogelijk. Voor de "onrendabele" lijnen een diesellok en natuurlijk weer gemengd, zoals de Duitsers dat deden. Bij elektrificatie van de toch niet zo "onrendabele" lijn wordt de diesellok simpel vervangen door een elektrische lok. Niks nieuwe treinstellen zoals voor de Maaslijn dreigt.

Je wou toch elektrisch rijden? Deze combinaties kunnen allemaal vracht aan.

Stuurstandrijtuig (Bt) B, 2e klas (t) stuurstand. Er bestaan ook stuurstandrijtuigen met bagageafdeling (BDt) hier rechts.

Elke andere combinatie is mogelijk. I.p.v. Triebwagen een lok, of zelfs Triebwagen + Lok (als de trein te zwaar wordt). Door één of meer goederenwagens.

Ook de Duitse spoorwegen kunnen er wat van. Een dubbeldeks treinstel als de Nederlandse DDZ maar nu met goederenwagens.

Dat kan de Nederlandse DDZ ook.

Er volgt een aparte pagina met veel meer mogelijkheden van het spoor (personen en goederen).

Energie levert Staatsbosbeheer en het bos zelf vaart er wel bij.

Niks onverantwoorde boskap. Ruimte voor jonge aanplant of zelfs zelfuitgezaaide bomen.

Hoe?

I.p.v. 8 miljoen rijblikken komen er 8 miljoen....

Om een efficiente verbranding mogelijk te maken en dus fijnstof te voorkomen moet de verbranding plaats vinden volgens het tegenstroomprincipe in een microwkk zoals hierboven en hiernaast afgebeeld.

Das Gegenstromprinzip:

Idee des Gegenstromprinzips ist es, einen möglichst großen Teil der Wärmeenergie zu nutzen, die in konventionellen Öfen mit den heißen Rauchgasen in die Außenluft entweichen. Aus dem Verbrennungsraum werden die Flammen in den oberen Brennraum geleitet, von wo sie - immer noch brennend, abwärts in die Sturzzüge strömen.

Die Verbrennungswärme wird von den Ofensteinen absorbiert. Außerdem erhitzen die zurück nach unten strömenden Rauchgase von innen die Außenwand des Ofens, und der größte Teil der Wärme wird in Form angenehmer Strahlungswärme an den Raum abgegeben. Lees meer:

De overtollige warmte, in de zomer is ook stroom nodig, maar warmte veel minder, kan deze opgeslagen worden in grote buffervaten of zelfs in de grond.

Auf dem Hönggerberg wird zurzeit ein Pionierprojekt realisiert: Zukünftig soll die Abwärme der Gebäude auf dem Campus Science City im Sommer über 800 Erdsonden im Boden gespeichert werden. Im Winter wird dieselbe Wärme in "veredelter" Form wieder zum Heizen genutzt. Die Macher sind überzeugt, dass das neue Energiekonzept die schweizerische Gebäudebewirtschaftung revolutionieren wird.

Ook absorptiekoeling is mogelijk.

Ook dit is energie van de zon, maar veel goedkoper omdat de natuur daarvoor zorgt. Elk jaar nieuwe zonnepanelen, die ook nog schaduw en verkoeling in de zomer leveren. Wat wil je nog meer. Lees meer:


Prijs de dag niet voor het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail