Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

21-9-2014 Deze aflevering gaat vooral over lachers die deze samenleving voortbrengt. Allereerst deze peuter die door de dokter om de tuin geleid wordt. Een prikje doet pijn, maar het jochie vergeet de pijn zodra dok leuk wordt. De pijn die de samenleving gaat betalen is vele malen hoger, maar omdat de commercie de problemen opleukt, is de pijn voor een enkeling minder.

Deze aflevering gaat over kinderen en democratie. Er is zelfs een democratische school. Daar word je fijntjes naar het meest "democratische" medium Facebook verwezen. Gelukkig zijn er niet al te veel "democratische" scholen. Hoe bijstandsmoeders de aorta van de samenleving om zeep brengen.

De Wal gaat "democratisch" het schip keren. De eerste pijntjes dienen zich aan. Voorlopig valt het nog mee. Voor diegenen die zich een rijblik met een flinke veestapel en sleurhut kunnen veroorloven. Die sleurhut vreet ook weer ruimte. Maar gelukkig grijpt de gemeente dan in en verdwijnen de imperialistische plannen in de prullenbak. Als iedereen zo zou handelen, zou het hier al snel op Bangla Desh of de Filipijnen lijken.

Met alle gevolgen vandien.

@hardloperhans blogt: Eerste sneeuwval op Noordelijk Halfrond vroeg en meer dan gemiddeld: Op het Noordelijk H... bit.ly/1roAVJE

Maar dan zou het zomaar wat serieuzer kunnen worden.

Kleine kans dat temperatuur 353 maanden lang meer stijgt dan maandelijks gemiddeld van 20e eeuw The post 0,001... fb.me/2EddUFKuY

Oftewel 30 jaar. De eerste "pijnbestrijders" melden zich. De bus op de school "voor natuurlijk leren".

De vragenbus van & voor kinderen vordert gestaag! pic.twitter.com/qSKrDcN1Im

Die bus weet overigens met het vrachtvervoer geen raad. Maar weet de "democratische" school veel?

Yes! In een paar uur van tekening naar in het échie! Houtzagen @bsdevallei Samen met @webwillem #mannenwerk http://twitter.com/selectjolien/status/507851092370391040/photo/1

Mannenwerk? Mannenwerk! Zij bepalen wat er aangeschaft wordt. Men sloopt het totale interlokale tramnet en bepaalt dan "democratisch" dat je met 24 kaartjes met de bus kunt. De strippenkaart maakte gelukkig een einde aan deze kaartjeschaos, de OV-chipkaart ging nog verder, maar het gedemocratiseerde klootjesvolk kan het niet aan.

Mannenwerk is ook.... De bus, dat veroorzaakt lachers.

Meer van deze pias:

Jammer al die Nederlanders die een auto voor de deur willen. Toch betaalbaarder dan overal een trein voor de deur.

Deze "adviseur" kan niet verder denken dan zijn persoonlijke rijblik en zijn "creatie" de bus. Een beetje trein vervoert minimaal 80 personen en tonnen vracht. Deze capaciteit gaat de bus in de toekomst ook leveren. Toch? En wel elektrisch, dat levert ook weer talloze lachstuipen op. Maar de kamikazepiloten gaan onverdroten door. Je kunt nu ook....

Vanavond is bij op TV over elektronisch rijden &

Streetwise. Kinderen (weer die kinderen) worden gewaarschuwd voor deze randdebielen die denken ook in de toekomst chaos te kunnen veroorzaken.

Beatrixschool Renkum. Maar ook andere scholen kunnen er wat van.

De "Democratische" school voor "natuurlijk leren" (vroeger ook al in Renkum) te Elst trekt kinderen van heinde en verre aan. Komen allen te voet of per fiets? Een bijstandsmoedertje schaft er speciaal een oud barrel voor aan om elke dag 60 km heen en weer te reutelen.

Hey, deine Karre pfeift aus dem letzten Loch! http://t.co/zEkcm1eWht http://t.co/PlPQ2KDbqx

Registreer nu voor de beurs Energie 2014: Energie is hét jaarlijkse ijkpunt voor professionals ... http://bit.ly/1vCxvJX  #energienieuws

Lidl krijgt een "groen" imago

Lidl goes green. Heus waar. Donderdag opent de Duitse supermarktketen een nieuw 'duurzaam'filiaal in het Friese Heerenveen. Denk daarbij dan aan milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen als 350 zonnepanelen en duurzame bouwmaterialen. Dat meldt de Levensmiddelenkrant op haar website.

Zeggu? De volgende klucht dient zich aan.

Lees ook de commentaren.
 
En de gevolgen blijven zich opstapelen, afhankelijkheid van olie en gas veroorzaakt nu ook weer oorlogen. Met de minder lachwekkende gevolgen.

De minder lachwekkende gevolgen.

Er zit dus een gat in het kennisniveau bij het onderwijs. Techniek is opnieuw vies werk en daar houden hotemetoten niet van. "Jij bent echt maar een MAVO-kind".

Pure vervuiling van ons Hollandse landschap die windmolens! Echt!

Maar wel in 2018 de ruggegraat van het totale transport.

Niet voor niets negeert NS de zonnepanelen en gaat voor wind. Die ook in donker en de winter zeer betrouwbaar is. En die ook met de file en in de mist goed overweg kan.

Ook in het buitenland waarschuwt men. Maar ook daar worden waarschuwingen als gewoonlijk genegeerd. Met de bekende gevolgen. De Zwitsers...


Op een willekeurige dag in mei reden tussen 17.00 en 17.30 1044 personenauto's een willekeurige stad uit.

In deze 30 minuten werden zo 1280 personen vervoerd.

In 81% van de auto's zat alleen de bestuurder.

In 17% van de auto's bevonden zich 2 personen.

In 2% van de auto's bevondem zich 3 of meer personen.


In 100 auto's, hier afgebeeld, bevonden zich gemiddeld 123 personen.

100 auto's verdeeld over 3 rijstroken vormden een file van 200 meter.

Deze 123 personen in deze 100 auto's in de 200 meter lange file op 3 rijstroken vonden plaats in....


- elke tramcombinatie bestaand uit een motorwagen en aanhanger slurpt de 123 personen uit de 200 meter lange file.

Is bovendien elektrisch en kan ook een goederenwagen meenemen.


De zon schijnt! Maar wat is nu eigenlijk het potentieel voor zon pv? Ook DNV GL en PBL zochten het uit.

Elektrische auto's opladen, jaja. Die 38.000? Dan moet er nog veel gebeuren. En de verkeerschaos? Ach, iedereen heeft recht op de lol van de verkeerschaos die elke dag uit de radio tettert.
Wil je echt uit je dak?

Ook om te lachen is het gebruik van deze energie van de zon. Rond 12.00 uur stappen we in de bus. Terwijl we lunchen, rijden we naar het project A2 Maastricht.
 
Weer die bus. Elektrisch? De trein?

Ontwerpteam gekozen voor stationsgebied Ede-Wageningen: Mecanoo architecten en ingenieursbureau Movares hebben...

Jaja, de "democratisch" opgedrongen bus. Dat kan anders. Het goederenverkeer? Hoe bedoellu? Dat houdt die bus tegen. Combineer es wat....

Eerste SolaRoad panelen voor energie opwekkend wegdek zijn klaar: De eerste panelen voor de SolaRoad in Noord-... http://bit.ly/1skEgO5

Elektrisch fietsen zonder stekker

Elektrisch fietsen zonder stekker. Even rekenen: 0.33 m2 levert 50 watt (in de winter bij volle zon), Als de zon laag staat.

En bij regen (wie fietst dan?) 8% hiervan = 4 watt. Oplichting dus van Solar Event, maar deze onzin is bekend.

Op visite bij de elektrische auto van Jort Kelder - - KIJK OOK OP en meld je aan!

Interessant, Jort Kelder heeft daarnaast ook nog een Maserati. Hoe die met energie om gaat?

Jort kwam uit de parkeergarage van de Amsterdamse Kalvertoren gereden toen de bestuurster van het rijwiel bovenop zijn auto knalde. Lees meer:Wil jij live in de uitzending van @VroegeVogels elektrisch rijden? Meld je aan: http://ow.ly/BqACY #instapdag

En volhouden, intussen vaart Menno Bentveld bijna een botenhuis in de prak: "Ik durf het bijna niet te vragen, maar mag ik....".

Het regende 20-9 elektrische tweets. Nog nooit zo'n dom stelletje gezien.  Kapsones, het aantal elektrische wegversmallingen is nog geen 0.5 % van de 8 miljoen idioten op de weg.

Ook in Nijmegen vandaag veel mogelijkheden om e-rijden uit te proberen. Kijk op http://t.co/kqG9RzPEWI. Veel plezier op de #Instapdag!

Het geheel is te volgen in de (re)tweets van @SlimopwegNM
Zorg wel voor een stevige brede stoel....
Luister daarbij naar:

interessant RT : Goedkoop is duurkoop!?! Dit wil je toch niet op je dak!

O, 't moet ook nog mooi zijn?

anders krijg je klachten van de buren.

Ook wel bekend als terreur.

Nieuws: Jongeren rijden niet minder, maar kopen later een auto http://bit.ly/1uow549 #verkeerskunde

En niemand heeft het over warmte. En die gaat de elektrische idioten parten spelen in de winter als de capaciteit van de akku ook nog te wensen over laat. Maar toch....

Nevada overlegt over megasubsidie voor Tesla
Tegen al dit democratische leuks een "klimaatmars". "Ik moet daar met de auto naar toe."

Fietsen, voor velen een acrobatische toer. Als kind leerde je dat je tramsporen niet schuin moet oversteken, maar haaks. Anders ga je onderuit. Dementie slaat nu toe. Zeker nu alle oudjes maar af en toe fietsen. Je hebt toch een rijblik? En als het aan de Amerikaanse (en stiekem ook de Nederlandse) overheid ligt....

Komen we uiteindelijk bij de trein, die maakt een pestherrie. Maar niemand die op het idee komt woningen niet meer langs het spoor te bouwen. Nee, gewoon helemaal stoppen. Zou het wellicht handig zijn kantoren en bedrijven van deze woningen langs het spoor te maken?

Veel democratischer is het spoor. In ons kikkerland heeft men daar nog wat moeite mee. NS bepaalde jarenlang wat er op het spoor reed en dat werd met de dag belachelijker. Bekend is het Fyra-drama, maar ook het gedonder met de treinstellen die als je die verlengen wilt, meteen twee keer zo lang worden.

Deze rampen bleven het goederenverkeer gelukkig bespaard. En nu hebben de goederentreinen aan de grens niet meer met de terreur van NS te maken. Men brengt gewoon z'n eigen trekkracht mee. En die rijdt inmiddels in talloze landen. Connecting Europe.

Een Zwitserse lok gebroederlijk naast een Oost-Duitse collega. En ook NS gaat uiteindelijk "om".

BVZ Holding 2014 weiterhin auf Erfolgskurs
De Zwitsers hebben het wel gesnopen, het spoor is de aorta van de samenleving.

In de VS kan iedere boerenlul een spoorwegmaatschappij beginnen. Maar of dat een succes is? De Zwitsers hebben dat veel beter begrepen. BLS, SBB, BT, SOB, RhB, FO, BVZ, het loopt allemaal door elkaar. Daar werkt men samen.

Helaas kunnen velen dit democratisch niet aan. Een gezellige rijdag met eigen gebouwde modelspoorbaan wordt door één enkel "democratisch" persoon letterlijk zwart gemaakt.

Dat het spoor de ruggegraat van de samenleving wordt snapt men niet. Persoonlijk gemak en eer staan op het spel en daarvoor moet alles wijken. Een excursie naar Kijfhoek, Nederlands nog enig overgebleven rangeerterrein toont de noodzaak. Rangeerheuvels zoals die vroeger bij bevolkingscentra lagen zijn gereduceerd tot één enkel relikwie. Elektrische rangeerloks zoals de Oostenrijkers, Hongaren en uiteraard de Zwitsers die kennen, onbekend.

Op het station, met z'n talrijke opstelsporen voor losse rijtuigen en een goederenloods kan een samenleving afkicken van het moordende wegverkeer. Dan behoren volle treinen tot het verleden, omdat bij een groot reizigersaanbod niet steeds een gebrek aan materieel ontstaat. Versterking staat dan op het station, waar ook de goederen voor bedrijven en winkels staan.

Een excursie Prorail op Kijfhoek toont aan hoe men daar met gevaarlijke stoffen omgaat. Maar zijn die gevaarlijke stoffen echt nodig?

Kinderen zijn totaal onbekend met de trein. Een jochie (9) gaat meedoen met het moduleproject maar wil vervolgens een tunnel over een brug bouwen. Omdat pa en ma een rijblik voor de deur hebben heeft het joch nog nooit in de trein gezeten, laat staan in het buitenland met bergen en tunnels.

Een meisje (8) wil op haar module een station (of halteplaats). Papa, "Dat kan niet". De beperking van papa. Dit is het Engadiner station S-Chanf-Marathon, een halteplaats van de Rhätische Bahn (RhB) waar elke winter de ski-marathon gehouden wordt. Om verkeerschaos te voorkomen laat de RhB hier tienduizenden reizigers in- en uitstappen. Deze oplossing had het kind toch mooi aan de buitenwereld kunnen tonen.

Het project ligt op dit moment stil omdat als kinderen bij hun werk aan de "treinendomino" smerig worden, de ouders in paniek raken. Papiermache dat hard wordt is moeilijk te verwijderen.

Hoe krijg je er dan ooit duurzaam en miljeuvriendelijk vervoer ingepompt bij de achterbankgeneratie. De school voor "natuurlijk leren" komt bij OV niet verder dan de bus. Kinderen komen van heinde en verre op de achterbank van hun steenrijke ouders.

Gelukkig is de stillegging van de "treinendomino" tijdelijk omdat er elk jaar nieuwe kinderen op de wereld komen van ouders die hopelijk wel anders denken dan zonnepanelen en het ruimtevretende rijblik. Maar technische scholing is van levensbelang. Dit soort kak smijt defecte spullen gewoon weg.

Meer modulair transport. Elektrisch rijden kan al 100 jaar. Zie de railinfra daarom als de bloedvaten in een lichaam. De aorta vertakt zich vanaf de longen en het hart naar spieren, hersenen en organen. Bloedvaten kunnen zichzelf zelfs nog herstellen, zoals bij een hartinfarct. Van deze mogelijkheid dient de mens ook gebruik te maken. De railinfarct is in de jaren 40 ontstaan, maar de herstelmogelijkheid is niet benut. En nu dreigt de verkeersinfarct. Deze is eigenlijk al begonnen, maar de patient is zich er nog niet van bewust. Verkeerde medicijnen ingenomen.

We begonnen met de dokter die een jochie een spuitje gaf. Kinderen dus, die worden op school opgelicht. Dat klinkt hard, maar zelfs op de school voor "natuurlijk leren" gebeurt dat.

De vragenbus van & voor kinderen vordert gestaag! pic.twitter.com/qSKrDcN1Im

Die bus weet overigens met het vrachtvervoer geen raad. Maar weet de "democratische" school veel?

Het treinendominoproject zal na Eurospoor, waar kinderen geïnspireerd worden door de bloedvaten van de toekomst, nieuw leven worden ingeblazen met een demo over het goederenvervoer van de toekomst. Anders veroorzaakt het hartinfarct een herseninfarct.

Dit, de in het spoorwegmuseum aanwezige spel van een heuvelbedrijf is één van de nieuwe onderdelen van "treinendomino".

Daarvoor is natuurlijk ook een rangeerterrein met heuvelbedrijf nodig. Ook hiervoor is bij de kinderen veel belangstelling. In het spoorwegmuseum worden de wagens door deze twee dames naar het juiste spoor gedirigeerd. Op de "treinendomino" kennen we voor de eenvoud alleen handwissels, dat is het goedkoopst, maar omdat de modules klein zijn is dat geen bezwaar.


De mens, het enige wezen dat democratisch z'n eigen slachter kiest.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail