Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Gisteren probeerde twitteraar "Klimaatstraten" de nu uit Spanje afkomstige courgetttes te slijten. Het is winter en dan groeit dat spul niet in ons land.

Vandaag op het menu in de Bolderik: recepten voor een dagje zonder vlees!

Een diskussie over de effekten op het klimaat ontstond. Volgens Klimaatstraten, de naam doet de infobeperking al vermoeden "Straten", de infra waar de omvallende vrachtwaggeltjes op rijden, volgens hen hebben courgettes een "A-label".  Men verwijst dan naar "Milieu Centraal". Dat had men beter niet kunnen doen. Daar geeft men aan dat courgettes uit Spanje komen. Milieu Centraal heeft daar een uitstekende zoekfunktie voor.

Vlg de groente- en fruitkalender van heeft courgette een A-label: Dus: smakelijk eten!

Dit heet oplichting: Zoals Milieu Centraal al aangaf, dat spul komt uit Verweggistan. Spanje in dit geval (2000 km). Het wordt door "Truckerjoep" (met zijvleugels?) hierheen gebracht, niet eens met de trein. "Truckerjoep" veroorzaakt ondanks technische innovaties veel problemen op de weg. Je hoeft de radio maar aan te zetten en je weet genoeg. Daarnaast stoot die club enorme hoeveelheden van het broeikasgas CO2 uit en daar heeft Wikipedia e.e.a. over te vertellen. Het zou nuttig zijn als "Klimaatstraten" daar eens z'n geluid laat horen. Reken wel op wetenschappelijk gefundeerde reakties.

De gevolgen van dit broeikaseffekt worden intussen steeds duidelijker. Eerst N-Italië, nu is Z-Italië aan de beurt en er staat ons nog veel meer te wachten.

Uit Trucker-wereldkrant: Doden door noodweer in Sicilië en Calabrië Door hevige regenval in het zuiden van Italië zijn zeker drie doden gevallen. Onder hen is een jongen van tien. De doden vielen in Saponara op Sicilië. Het dorpje in de provincie Messina werd getrofen door een aardverschuiving. Een berghelling was door overvloedige regenval doorweekt geraakt. Naast Sicilië is de regio Calabrië getroffen.

En men gaat maar door:

De Trucker-wereldkrant nog maar een keer: Nederlandse producten moeten continu in de etalage staan in China. Want de grote Chinese afzetmarkt snakt naar luxe artikelen uit Nederland. Dat is de gedachte achter de ‘Permanente Holland Expo’, die volgend jaar in Sjanghai moet worden gerealiseerd. De Chinese investeerder tracht Nederlandse ondernemers warm te maken voor zijn plan.

Het broeikaseffekt dus: Uit Wikipedia, met de mogelijkheid daar een boom op te zetten: Het broeikaseffect is het globale effect dat ontstaat ten gevolge van de aanwezigheid van broeikasgassen in de atmosfeer. Deze gassen zorgen ervoor dat de temperatuur van het aardoppervlak hoger ligt dan op grond van de combinatie van warmte-instraling van de zon en de interne aardwarmte verwacht kan worden. Zonder het broeikaseffect (en dus alleen verwarming van het aardoppervlak door zonlicht en aardwarmte) zou de temperatuur op Aarde volgens bepaalde theoretische modellen gemiddeld -18 °C zijn; thans is zij 15 °C. Het effect is genoemd naar de broeikas waar een glazen of plastic overkapping de uitstraling van warmte tegenhoudt en zo de temperatuur in de broeikas laat oplopen. Meer lezen:

Het is dus zaak deze broeikasgassen te voorkomen, want door de ontstane hogere temperatuur komt door het smelten van de permafrost ook nog eens methaan vrij dat een veel sterker broeikasgas is. Het broeikaseffekt levert extreem weer op. Dat doe je niet door je voer uit Verweggistan te halen. 60 jaar geleden deed men dat ook niet. Lokaal voer komt dus op het toneel. In de winter zijn dat koolsoorten, die je vaak ook nog kunt conserveren. Zuurkool is zo'n gerecht en daarom een recept.

Ovenschotel met zuurkool.

250 g. gerst, 100 g. rozijnen, 150 g. geraspte kaas, 500 g. zuurkool, olie, koriander, zout.

Kook de geweekte gerst met koriander, zout en rozijnen in 1 uur gaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschotel in met olie en doe de helft van de gare gerst erin.
Vermeng de helft van de geraspte kaas met de zuurkool en leg dit mengsel op de gerst. Dek de zuurkool af met de rest van de gerst.
Strooi de rest van de kaas erover en bak het geheel 30 min.

Over boom opzetten gesproken.

De komende jaren zijn bepalend voor hoe de aarde eruit ziet in het komende millennium. Dat zegt Marten Scheffer, hoogleraar aquatische ecologie. "Wij hebben als mens de mogelijkheid om de aarde op een goed spoor te zetten. Dat hebben we eerder onbedoeld ook gedaan: door de industriële revolutie voorkwamen we een nieuwe ijstijd."

Scheffer is betrokken bij een groot internationaal onderzoek naar klimaatverandering, geleid door een team in Zweden. Dit waarschuwt dat als de wereld door klimaatverandering nog 2 graden warmer wordt, er een hittetijd aanbreekt. Op dit moment stijgt de temperatuur met 0,17 graad per decennium.

Nadat het kantelpunt van 2 graden is bereikt, kunnen we niets meer doen, is te lezen. De gevolgen zullen dan na een tot twee eeuwen merkbaar zijn. "Ons eco-systeem verandert dan van een vriend in een vijand", zegt een van de auteurs, Johan Rockström. Lees meer:

We hebben juist grote bossen nodig met oerhollandse bomen nodig, denkt @DaanBleichrodt. Hij legt uit hoe loofbossen kunnen helpen tegen klimaatverandering. https://t.co/CH4dBljCw8 https://t.co/GFHzBfVidL


Als de zaken verkeerd gaan, ga dan niet met ze mee. (Peter Darbo)


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
MailMail