Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

17-7-2013 Het is zomer en zonnig. Dan krijgen de zwak geïnformeerden altijd een visioen. Hun statussymbool staat op de tocht en dus duiken er weer allerlei sprookjes op over elektrisch rijden. Met dat statussymbool natuurlijk. De rest van dat wegverkeer, de vrachtwaggels, waarvan er elke dag wel een paar gaan liggen, zoekt het zelf maar uit.
En dan lach je je, zoals Paul van Vliet het ooit bracht, te barste.

Het mooiste zijn de berichten die een rookgordijn optrekken. Soms letterlijk. Deze zijn afkomstig van de salon-duurzamen. En ze geven zelf al aan dat het geen zuivere koffie is.

93 procent van de voertuigen bestaat uit personen- en bestelauto's. Van die groep is 70 procent een plug-in hybride. Lees meer:

En die 70% heeft wat probleempjes met dat elektrische rijden.


Dit is zo'n salon-groene club.

De bus die hier getoond wordt is een gasbus die ook geen raad weet met vracht en daar is een leuk filmpje over.

Heeft ook niet door dat als je een akku snel oplaadt, dit ten koste gaat van de levensduur. Lees meer:

De meesten zijn voor Jan-met-de-Pet, de massa, onbetaalbaar. Maar dat heeft de handel nog niet door. De subsidie regelt alles. De subsidie komt van de belastingbetaler en die is daar helemaal niet blij mee.

Een overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is een warm voorstander van het afschaffen van de subsidie op elektrische auto’s. „Wie elektrisch wil rijden moet dat gewoon zelf betalen. Er wordt te vaak voor onnodige zaken de hand opgehouden.”Lees meer uit de Teleraaf:

Dan maar opleuken?

De tweets weten ook niet van ophouden. Twitter, daar zit het klootjesvolk te kwijlen.
Startgids helpt bedrijven overstappen naar elektrisch vervoer - Facility Management http://bit.ly/13tygSk  #elektrischrijden

Ondernemer onderschat kansen elektrisch vervoer. http://bit.ly/11VIRM0
Meer dan 10.000 'elektrische' voertuigen. http://bit.ly/1aOtPeP

Maar de oplichters gaan onverdroten door, zelfs als het elektrische blik een marginale bijdrage levert. En het mooie, men publiceert de feiten zelf.

En de bedrijven? Die met de vrachtwaggels? Zij vissen achter het net. Dat heb je als datzelfde bedrijfsleven de elektrische transportsektor sloopt. Lees meer:

Slopen. Dat kan men heel goed. En het is toch zo simpel.

Er is de trein die het goederen- EN personenvervoer al 100 jaar ELEKTRISCH de baas kan.


De mens is een dier dat democratisch zijn eigen slachter kiest.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.