Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

7-4-2012: Milieu-Centraal heeft weer es wat. Hoe zou jij de Nederlandse energievoorziening inrichten wanneer jij het voor het zeggen had? Kijk op http://wattnu.nl/ en speel het spel! Lees en geniet:

Speel dat spel en dan kom je er achter dat het domweg een commerciele site is, waar Shell, Liander en Gasterra iets voor je uitgedacht hebben. De trein komt er niet in voor, er staat een dikke PC-Hoofttraktor op de achtergrond. Het roer gaat dan ook om. Milieu-Centraal heeft elektrisch rijden in z'n vaandel en daar geilt ook Liander op.

Al eerder aangegeven. Ook dat elektrische rijblik neemt ruimte in en staat dus gewoon in de optocht. En dat zal de lokatie worden waar de stroomboeren, waaronder zelfs Greenchoice, hun oplaadpalen gaan plaatsen. Langs de snelwegen, de invoegstroken. Daar staat het verkeer dan stil. En dat is handig.

Een rijblik, ook dat elektrische rijblik, heeft niet zoals een trein een stroomafnemer op het dak. De akku's van de statussymbolen gaan door de stroomboeren gebruikt worden als energiebuffer. Want die trein en tram hebben stroom nodig, ook als het niet waait en dan komen die akku's opdraven. Of de ex-olieslaaf dat nou leuk vindt of niet. Keuze hebben ze niet, want olie wordt onbetaalbaar. En het goederenverkeer kun je niet in de file laten staan, dat moet door.

Dat en niets anders is de reden dat de stroomboeren en ook de politiek belangstelling hebben voor dat "elektrisch rijden". Elektrisch rijden doen trein en tram al 100 jaar, maar daar lopen de hormoontjes niet warm voor. Dat heeft geen status en niemand (behalve een paar treintjesgekken) raakt daar hoteldebotel van.

Kom op jongens, elektrisch rijden. Maar verder dan de invoegstrook kom je dan echt niet meer.
VOL = VOL!


Als je het volk niet bang maakt, heb je er geen invloed op.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.