Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

28-9-2015: VeldenBeek (een biologische boerderij bij Renkum/Heelsum organiseert een ledenvergadering. Biologisch waar het de produktie betreft. Transport is en blijft een probleem, spoor, in de vorm van een interlokale tramlijn, is na de oorlog gesloopt. Gemeente Renkum WIL ook geen tramlijn meer, er is geen ruimte. En hier wordt duidelijk waarom. Er is ruimte nodig voor oa de klanten van VeldenBeek. Hoewel deze in de direkte omgeving van de distributiepunten van VeldenBeek wonen, komen zij zelfs zonder de produkten van VeldenBeek te hoeven vervoeren gewoon in een dikke Volvo. Dat maakt ze niets uit. En geen Volkswagenoplichting, die natuurlijk ook voor andere merken geldt, houdt ze tegen.

Overigens is het met de huidige stand van de techniek (internet) allang mogelijk op afstand te vergaderen. Dat was al mogelijk in de jaren 90, toen amateurs het AX25-packetradionetwerk draaiende hielden. Zoek maar op in je wikipedia. Afgelopen, omdat oudere mensen problemen met hun oren krijgen, maar veel meer omdat deze oudere mensen voortdurend het gevoel hebben tegen <ironiemodus> tegen dovemansoren zit te kletsen. /<ironiemodus>.

Men (ten overvloede) de klanten hebben hun mond vol over miljeu, maar hier stappen gezonde mensen fluitend in hun dikke Volvo of VW. En niet alleen voor deze avond. Daar zijn foto's van en die zijn nu hier te zien. Ook worden hier mogelijkheden getoond waar men nog nooit van gehoord heeft. Vergadertijgers heb je overal. Maar resultaten? Ho maar. En vergaderen? 100 tegelijk van over de hele wereld. Plaatjes en video. Onder regie van enkelen die ook verspreid over de wereld de orde handhaven.

Diverse forums over uiteenlopende onderwerpen hebben de mogelijkheid van het tonen van foto-, geluid-, en videomateriaal waar geen enkele overheid grip op heeft via het bij velen onbekende TOR-netwerk, waar dictatoriale regimes en andere verdwaasde autoriteiten grijze haren van krijgen. Het gewone internet kan nog veel meer, allemaal legaal. Maar de miljeufreaks hebben een ton staal nodig voor hun gekte.

Zij slikken de escapades van Volkswagen zonder problemen, terwijl kinderen in 1980 al met een BBC-computer programma's in elkaar timmerden, waar de plastic jongens niet aan durven denken.

En Veld&Beek doet daar vol overtuiging aan mee, uit hun nieuwsbrief:

ShoutboxAl rond 2007 belegde gemeente Renkum een bijeenkomst over de verkeerschaos op de Utrechtseweg, bezorgde huismoedertjes konden hun Volvootje niet meer kwijt omdat er een vrachtwaggel stond te lossen. Deze huismoedertjes kwamen natuurlijk ook in het pooierbakje naar deze avond om te kakelen over taskforce. Hier werd toen al het medium  twitter ingezet. Bijwonen van deze bijeenkomst was niet eens nodig. En wie heeft er tegenwoordig geen smartphone of tablet?

En zie de bende die men er van maakt. Afspraak is, krat leeg? Naar buiten, en zie het resultaat binnen EN buiten. Krat bijna leeg? Er blijven altijd kratten over met slechts één fles, want anders moet je de lege krat naar buiten brengen, erg hé?

Er wordt zelfs in 2015 nog een speurtocht op papier voor kinderen in elkaar gebakken. Terwijl de kinderen van klanten allang met een Ipad rondsjouwen. Over sjouwen gesproken, het is bij VeldenBeek al een tijdje mogelijk om het plasticverbruik tot NUL te reduceren als je daar een complete kaas van 5 kilo ophaalt. En ja, dat kan zelfs op de fiets. Eens in de maand bv.

Deze gekte heerst niet alleen bij VeldenBeek, maar nog veel meer bij andere "groene" jongens en meisjes die ondanks MH17 er niet voor terug schrikken naar Portugal te vliegen. Jawel, vliegen.

Olijven plukken

Lazuur verkoopt al een aantal jaren de heerlijke olijfolie van Eelco & Karin van Dominio Vale do Mondego in Portugal, die je zelf in de winkel kunt tappen.

Kortom, tijd voor verandering en dat is heel goed mogelijk:

Voor "Veld en Beek" is een aantal jaren geleden een plan gepresenteerd in het kader van de Renkumse industrieterreinen.

(Klik op het kaartje voor een vergroting.)

http://klimaatkombi.nl/images/Transport/RhB_koelcontainer.jpgOp dit voorstel werd niet gereageerd. Heteren, Betuwe, waar ook veel produkten vandaan komen kunnen probleemloos elektrisch op dit netwerk aangesloten worden, zodat hun produkten gedistribueerd kunnen worden.

Veld & Beek heeft het dak van de schuur volgelegd met PV-panelen, de stroom daarvan zou toch welkom zijn voor het transport van hun produkten. Maar nee, de beperking laat dat niet toe en dus worden de produkten per bestelwagen aangevoerd. Die bestelwagen is inmiddels een kleine truck met oplegger geworden. Hoe doen de Zwitserse Rhätische Bahn en de Coop dat? Buurtbus wordt dan vrachttrekker.

Nu alleen nog de wil tot samenwerking, moeilijk?


De geschiedenis leert ons dat we van de geschiedenis niks geleerd hebben.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMailMailMailMail