Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

28-2-2013. De zonnepanelen, niet uit te roeien. Ondanks het feit dat het al weken bewolkt is en de opbrengst niet boven de 20 watt/m2 komt. Let wel, er zullen treinen moeten rijden op die energie uit "Zonnepanelen". Dat zijn megawatt's.

Uit Nederland krijgt nieuwe energie: De school, voetbalvereniging, tennisclub en het buurthuis hebben wat gemeen: het zijn plaatsen waar veel mensen elkaar ontmoeten, waar veel energie verbruikt wordt en waar veelal een groot plat dak beschikbaar is. Een ideale plaats om zonnepanelen toe te passen, waarbij je tegelijkertijd veel mensen en jeugd kennis laat maken met deze techniek. Zeker als je (al dan niet onder professionele begeleiding) vrijwilligers of leerlingen zelf zonnepanelen laat plaatsen.

Helaas hebben ze ook iets anders gemeen. Doordat ze allemaal zonder uitzondering grootverbruikers zijn die meer dan 10.000 kWh per jaar verbruiken, betaalt men een relatief lage stroomprijs. Hierdoor werkt de salderingsregeling zoals die voor particuliere kleinverbruikers zeer effectief is, voor deze doelgroep niet. Doordat de financiële besparing te gering is, zijn zonnepanelen daar (nog) verre van rendabel. Gezien hun maatschappelijke functie lijkt dat een gemiste kans. Lees meer:
Maar men blijft volhouden:

DIT geeft de burger moed en energie:

Winddelen ongekend succes.

Al ruim 5200 mensen kochten Winddelen en laten hun lampen branden op stroom uit hun eigen windmolen! Lees verder
 

Doet het ´s zomers en ´s winters, dag en nacht. En niet alleen voor lampen. Ook de (goederen)trein kan er na 2015 op rijden. En de koelhuizen, zodat de Argentijnse appels in Argentinië blijven. Een warmtepomp die het fruit koelt en je huis verwarmt. Aan de spoorlijn natuurlijk.


Wie een kuil graaft voor een ander, moet hem uiteindelijk zelf weer dicht gooien.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, oa op Facebook. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.