Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

1-6-2012. Uit RNW wereldkrant: Werkgevers vrezen tekort aan technici Ruim 60 procent van de ondernemers in de industriële sector verwacht de komende jaren problemen met het vinden van technisch personeel. Ruim de helft van de industriële bedrijven zoekt zijn personeel deels in het buitenland. Dat blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV en de Universiteit Utrecht, waaraan ondernemers uit de sector hebben deelgenomen.
En dat is goed te merken.

@zerautonl  let even op de term "zero": twitterde: Eerste hoofdstuk 'Handboek elektrisch rijden voor groentjes' klaar: http://lnkd.in/t7YeXA Tweet:

Klein detail, "waar laat ik mijn elektrische wegversmalling", die ook nog es twee parkeerplaatsen MET oplaadpaal nodig heeft, die door niemand anders gebruikt mag worden. Lees meer:

Maar, @zerautonl is en blijft een autoclub, die koste wat kost wil blijven rijden en van de eerste leugen niet gebarsten is:

Eerste hoofdstuk 'Handboek elektrisch rijden voor groentjes' klaar.

Met 31 vierkante meter kun je 15.000 zonnige elektrische kilometers per jaar rijden. Wat dat dan kost? 304 euro per jaar (0,02 euro/km). Het eerste onderwerp voor ons 'Handboek elektrisch rijden voor groentjes' is af en gaat, inderdaad, over rijden op eigen zonnestroom. Een mooi onderwerp, nu juni voor de deur staat. Lees meer:

Een rekensommetje.

Uitgangspunt die 40 KW (de meeste rijblikken hebben meer vermogen, de commercials hebben het al over 120 KW) moet ook in een akku opgeslagen worden. Om in de dagelijkse behoefte te voorzien is 20 KWh nodig (half uurtje heen en half uurtje terug, met matige snelheid). Om dat met de blauwe platen (de "zonnepanelen" te bereiken zal er bij gemiddeld 5 uur een instraling van minstens 4 KW moeten zijn. De door @zerautonl voorgestelde installatie levert de zon (op volle kracht) zelf 31 KW. Het rendement van de zielige paneeltjes is 15%. Vloeit dus 4.65 KW naar de wegversmalling. Nogmaals, op vollekracht.

Kijkt @zerautonl nu even naar buiten, dan zal men zeker tot andere gedachten komen.

Ook de vrachtwaggels blijven bij @zerautonl onbesproken. Als de vermogens daarvan ter sprake komen zal deze club vermoedelijk ontploffen.

Gelukkig gaat het ook steeds meer goed:

Uit de Limburger: Deze week start aanleg railterminal Geleen.

Na diverse voorbereidende werkzaamheden wordt morgen op de Chemelot-site in Geleen een begin gemaakt met de aanleg van de nieuwe railterminal en een stukje toeleidend spoor. Lees meer:

Deze voertuigen die ook personen kunnen vervoeren, maken gebruik van het kombikraftwerk, dat uit meer dan alleen wat PV-paneeltjes bestaat. Zie hiervoor:

Sommige mensen zijn zo geslepen, dat ze zichzelf in de vingers snijden.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail