Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

13-2-2012: Het dooit. En dat is tophumor. Na een strenge vorstperiode is het gevolg: IJZEL! Heel gewoon in Nederland, maar de domroep kan maar niet wennen. En men geeft ook zelf de oorzaak aan. Amsterdam en Zwolle. Daar wonen de omroepmalloten die in Hilversum werken en daar regelmatig muzeik pluggen. Een reportage uit Rusland verzuipt in de muzeik.. De verkeersmelder (van de ANWB overigens): Geen probleem, ik ben op de fiets. Hij heeft kennelijk niet naar de muzeikplugzender geluisterd en eigen conclusies getrokken.

Rond 9:00 wagen Larie en Marcel (uit Zwolle) het "Code-Rood" te... ....betwijfelen.

Gisteren was ook VARA's "Vroege vogels" al belachelijk bezig. Smart grid. Daar gaat het vandaag over. Men wil zelfs de akkus van de elektrische rijblikken inzetten om dat slimme elektriciteitsnet  om dat smart grid te voeden. Prima idee, er is behoefte aan opslagcapaciteit. Auto zelf is dan totaal overbodig, zelfs lastig. Men wil er mee gaan rijden. De kop hierboven geeft aan dat men dat niet aan kan. Trouwens als het regent staat er ook meer dan 700 km optocht.

Die akkus dus. Opstarten dat beleid. De akkus worden dan in de watten gelegd. Ze blijven binnen en hebben geen capaciteitsverlies door kou. Als het hard waait of de zon fel schijnt, gaat de stroom daarvan in die akkus. Zodra er minder duurzame stroom opgewekt wordt, komen de akkus in aktie. Elke bezitter van "zonne-panelen" weet er over mee te praten, men heeft op zolder een omvormer, die van de van de PV-panelen afkomstige gelijkstroom netjes wisselstroom maakt voor het net.

In het Engels, zodat men ook in Hilversum begrijpt dat men verkeerd bezig is. En voor de slimmerikken een toegift in het Duits.

En nogmaals, dat rijblik is overbodig, zelfs gevaarlijk, verkeersinfarkt. De akkus krijgen trouwens ook hulp van een andere akku:

Plan Lievense. Waar men in Hilversum ook geen verstand van heeft.

Prachtige combinatie, mits men weet waar men over praat. En dat was in het volgende (een jaar geleden) niet het geval.

zonne-energie zijn van die fijne collectoren, die met veel energie gemaakt worden uit vieze chemicaliën. Ik wil ze niet op mijn dak, want ik wil eerst een totale energiebalans zien. Vooralsnog denk ik dat het zeer negatief is.

Basje, denken laat dat aan een paard over, heeft een veel groter hoofd. Basje heeft het hier over PV-panelen, met een rendement van 15%. Van een zonneboiler, veel groter rendement, die veel meer de warmtebehoefte bevredigt, heeft Basje nog nooit gehoord. Basje heeft vermoedelijk ook een wasdroger.

Windenergie lijkt leuk, maar vele mensen willen geen molen in hun uitzicht - ikzelf overigens wel.

Maar de wind waait vaak te hard, en soms helemaal niet. Daarom laat windenergie zich niet voorspellen of regelen.


Basje heeft ook nooit gehoord van het plan Lievense. En al helemaal niet van kleinschalige waterkracht die zelfs in Nederland nog mogelijk is. Basje, de stroom uit je stopcontact komt al heel lang niet meer alleen uit Nederland. De stroom uit Hollandse windturbines gaat naar de Noorse stuwmeren. Maar ja die NOS, die heeft het liever over Egypte of Libië, waar de olie voor de heilige koeien vandaan komt.

Waterkracht dan? Je bouwt een dam, met een stuwmeer erachter en daarmee is de energie te regelen en te voorspellen (tenzij het heel erg lang droog is of het heel vele regent, want de dam mag niet doorbreken)....... blablabla..

Er volgt nog een hele massa onzin, die je vaak op verjaardagen ook hoort, die je beter op de weblog van de NOS zelf kunt lezen. Basje besluit met.....

Volgens mij is een kerncentrale veel schoner als velen denken

Dat weten we inmiddels, deze heisa was vóór Fukushima. De rest van de beperkingen is te hier te lezen:


Het verstand op aarde is steeds meer evenredig met de voorraad fossiele brandstof.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail