Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

19-2-2015. De laatste weken lopen de gemoederen over duurzame energie weer hoog op, zeker nu Groningen steeds meer met aardbevingen a.g.v. gaswinning te maken krijgt.

En meteen komt ook de commercie, de kak, met ideëen die alleen de kak zelf kan betalen. Arrogantie en corruptie is de kak niet vreemd. Verstand van zaken ontbreekt volledig. Hier bouwen "architekten" maar raak, hun moeder zei ooit, "Wat jij in je kop hebt, zou je in je kont moeten hebben, dan kun je het uitscheiten". Hier linksboven een "woninkje" dat maling heeft aan warmte van de zon. "Zonnepanelen", want aan iets anders kan een projectontwikkelaar niet denken, op het noordoosten. En deze valt nog mee. En hier, op het grondgbied van de voormalige Renkumse arbeiderswijk Bergerhof....
....hebben ze het uitgescheten.
Warmtepomp?

Zie de schaduwen op deze drie pandjes. Vervolgens laat de kak middels Urgenda weer een lachwekkende scheet. Het elektriciteitsnet of akku (2100 kWh, prijs hiervan?) als buffer. Warmtepompen (á € 10050.-) of infraroodpanelen zijn voor de kak geen probleem. Een zelfbouw tegelkachel á € 2625 is dan een lachertje. Om nog maar te zwijgen over een rocketstove. Zonde om aandacht aan dit belachelijks te besteden, maar voor wie ook eens lachen wil....

De conclusie is weer zonneklaar, H O U T is en blijft de groene motor en daarmee kan JanmetdePet zelf bouwen.

Rocket Stove Mass Heather Workshop

When: Friday evening to Sunday afternoon, August 21-23, 2009

 

Nog even de vinger op de zere plek, maar verzachting is in aantocht.

Eerst even wat hardnekkige misverstanden wegwerken. Hout wordt hier te lande uit armoe gestookt en wel volledig fout. Deels door de kak in open haarden met hout dat door een pooierbak wordt aangevoerd. Zo denkt men sfeer te kunnen creëeren. De sfeer buiten is dan om te snijden.

Terecht dat daar fel tegen geprotesteerd wordt. Het rendement van dit soort veredelde kampvuren is niet meer dan 20%.

Hout uit armoe gestookt in primitieve houtkachels veroorzaakt evenveel ellende. Maar in plaats van het zoeken naar oplossingen gooit men de kont tegen de krib. Dat werkt niet.

DIT werkt wel.

En is goedkoop, zodat JanmetdePet bij kan dragen aan de afbouw van de goudmijn van de kak. Want alleen zo voorkom je oorlogen om olie en gas. Daar waar het oa in Syrie om gaat. Nog iemand die zich afvraagt waar de vluchtelingen vandaan komen? De kak in ieder geval niet..

Het is wellicht wat kort door de bocht om de oorlog die in Syrië woedt te reduceren tot een conflict over grondstoffen. Daarvoor spelen teveel andere factoren een rol. Maar de recente ontdekkingen van grote gas- en oliereserves in het Levant-bekken (in het oostelijke Middellandse Zeegebied) trekken de internationale aandacht en voegen een extra dimensie toe aan de gebeurtenissen in Syrië. Lees meer:

Terwijl iedereen het heeft over gifgas, gaat de strijd in Syrië niet om gifgas, maar om aardgas! In juli 2011 werd het contract getekend voor een pijplijn die aardgas kan transporteren van Iran, via Irak, Syrië en Libanon naar de Middellandse Zee. Deze gaspijp betekent concurrentie op de gasmarkt voor een aantal omliggende landen: Qatar, Turkije, Israël (Leviathan gasveld!) en Saoedi Arabië. Vandaar dat men in Syrië een “burgeroorlog” heeft georganiseerd. Natuurlijk spelen er ook andere belangen mee: de wapenindustrie van de VS heeft altijd belang bij een oorlog! Maar de wonderlijke bondgenootschappen tegen Syrië worden verklaarbaar als het gaat om de strijd tegen die pijplijn. Lees meer:

Hier een ongelofelijk aantal links met video's. Maar genoeg gepraat. Vanaf hier gaan we beginnen.


Van dik hout zaagt men planken.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMailMail