Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

5-6-2014. De lachshow gaat verder.

Charlotte B. de Roo (@CharlotteBdeRoo) heeft getweet op 6:29 PM on za, mei 31, 2014:
Ook vogels hebben recht op een duurzaam huisje ;-) @GLRenkum @groenlinks met dank aan @buroNiV @IVNZWV #zonnepanelen http://t.co/s35MmxlGkK

Uit Parool: Volgens de koning is het zonnestroomvermogen dat nu al in Duitsland draait per inwoner twintig keer zo groot als in Nederland. In de zomer ja, Lees en lach.

Maar het leeuwendeel is nog lang niet duurzaam. Het vrachtvervoer is een lachertje. Zie hiernaast het alternatief.

In een buurtbusje geknald. Hadden deze vervoerders samengewerkt was een botsing onmogelijk geweest. Maar samenwerking is in het wegverkeer onbekend.

Het rendement van de PV-stroom (15%) wordt in bovenstaand filmpje nog lager gemaakt. Een plugaktie van de PV-maffia die ook het gebruik van warmtekrachtkoppeling de grond in praat. Nog steeds zijn er nauwelijks elektrische vrachtwaggels. Simpele oplossing:

De oplossing is dus heel erg simpel. Biomassa zorgde eeuwenlang voor fossiele brandstof. Nogal logisch in te zetten op biomassa, die in feite ook energie van de zon is. Ook dat werkt al eeuwen.

Eén van de feiten: Der Wirkungsgrad eines Holzgaskraftwerks liegt bei ungefähr 80 %. Dabei hat ein solches Kraftwerke einen elektrischen Wirkungsgrad von 30-35 %. Das heißt, dass aus der Energie des Brennstoffs ein Anteil von 30-35 % in Strom umgewandelt werden kann. Der Rest (45-50 %) ist in Form von Wärme nutzbar. Meer info:
Maar daar komt de politiek vanzelf achter.


Houthakken is populair omdat men meteen resultaat ziet. (Albert Einstein)


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.