Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

26-5-2012. November 2011 hield men in Wageningen een bijeenkomst om tot een klimaatneutraal 2030 te komen. Op de site van de gemeente Wageningen waren al flink wat lachwekkende ideëen te zien. De avond er na kwamen er nog een paar bij. Meer lezen:


Alsof er alleen nog maar kantoorbanen bestaan. Bouwvakkers, metaalbewerkers, bakkers, winkelpersoneel, ze waren die avond niet aanwezig. Kortom de kreten van de bezorgde automaffia, die in Wageningen maar ook in Oosterbeek flink in de knel zit. Meer lezen:

Maar de werkelijke oorzaak (de import uit Verweggistan) wordt nog steeds niet aangepakt. Eén keer in de week geen vlees eten is dan echt niet genoeg.

Uit RNW wereldkrant: De Europese Unie heeft een vrijhandelsakkoord gesloten met Colombia en Peru.................

............Met het akkoord hopen Peru en Colombia meer bananen, kippen- en rundvlees, rum en suiker binnen de EU te kunnen verkopen.

Ook uit RNW wereldkrant: Een berichtje over energie in Rwanda, .....Dus blijft de situatie op het platteland armzalig. Een boer in het oosten van het land: ‘Ik kan mijn telefoon en batterijen op twee plekken opladen. De een is 7 kilometer lopen, de ander 15 kilometer.’ Luister naar Nieuwslijn Supplement over Rwanda en energie.

Niet doen, dit bericht valt in de categorie "Poundfoolish and pennywise"

Behalve bananen en rum hebben we helemaal niets uit Verweggistan nodig. Op de boomfeestdagen die 17 en 18 maart georganiseerd werden, moesten de kinderen het parcours met een rugzak met daarin 6 liter water lopen. Zo ervaren de kinderen (10, 11 en 12 jaar) wat het voor een kind in de derde wereld (bv de Sahelzone) is om 6 kilo water op je bult te moeten sjouwen.

Er ontstaat in de derde wereldlanden steeds meer gebrek aan water doordat er tropisch regenwoud gekapt wordt om vee te laten grazen, waarvan het vlees oa naar de EU geëxporteerd wordt. Zie het bericht hierboven.


De vleesconsumptie moet en kan daarom sterk verminderd worden en ook de import van brandstof (uit politiek instabiele regio) moet drastisch omlaag. In het verleden plantte men eikenhakhout om in de energiebehoefte te voorzien. Dat is ook nu nog mogelijk. Zo kan stroom met de microwkk opgewekt worden. Deze kan gestookt worden met houtpellets afkomstig uit de hout verwerkende industrie. (Meer info):

De 600 kinderen van de boomfeestdag 2010 stelden deze traditie in ere en plantten honderden inlandse eiken die over 10-12 jaar energie kunnen gaan opleveren.

Grondstof, het hout van houtwallen. Dit is het energielandschap van de toekomst.

In dat verband sloeg gisteren Milieu-Centraal de plank ook behoorlijk mis met z'n "zonnepanelenchat". Er werden op twitter nauwelijks vragen gesteld. Niet zo verwonderlijk. Nederland kent zeker in de steden veel "daklozen". Zoals dit filmpje aantoont.

De Rijnlijn kan prima overweg met deze duurzaam opgewekte stroom.

En ook de mens kan een bijdrage leveren aan het terugdringen van het alsmaar toenemende olieverbruik.

De kinderen van de Renkumse J.P. Thijsseschool negeerden 2010 het aanbod met de bus te gaan en pakten de fiets (12 km, heuvel op, heuvel af) naar Mariendaal op de grens van Oosterbeek en Arnhem. De kinderen van de Doorwerthse Dorendal (7 km en de Beatrixschool uit Wolfheze, heuvel op, heuvel af) deden hetzelfde.

Petje af voor deze kinderen!

 


Eén pagina dwaalleer vergt 10 pagina's weerlegging,


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
ShoutboxShoutboxMail