Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

26-3-2012, een bericht van een jaar geleden:

Voor kennis moet je niet bij de NOS zijn. Marcel Oosten vanmorgen over een projekt van een "zonnehuis". "Je hoeft voor de "zonnepanelen", daar waar de dom gehouden Hollander het eerst aan denkt, toch niet een heel huis met de zon te laten meedraaien?"

De domme PV-panelen hebben een rendement van nog geen 20%. Hoe wil Oosten zijn huis verwarmen? Het met de zon meedraaiende zonnehuis heeft dan een rendement van meer dan 75%. Stralingswarmte. Maar dat kun je niet verkopen. En dat is waar de dom gehouden Hollander toch het eerste aan denkt.

Het bewuste projekt: (Meer info):

Aardig projektje voor diegenen die het zich kunnen veroorloven. Veel goedkoper zullen woningen (niet draaibaar) zijn die gewoon op het zuiden georiënteerd zijn. Ook dan maak je effektief gebruik van zonne(stralings)warmte.

Als de zon laag staat in de winter, komt de zon het verst in huis en heb je er warmte van. In de zomer staat de zon hoog en komt nauwelijks in huis en dat is ook niet nodig en zelfs ongewenst.


Maar zoals gezegd, de naar de domroep luisterende egoist denkt alleen aan wat ie meteen krijgt. Dat is ook te zien aan de volgende beelden waar geprobeerd wordt een verkeersdrempel te omzeilen en of daar nou een fietser rijdt......

Dat is inmiddels onmogelijk!!   >>
En zo hoort het!!

Het station is tenslotte om de hoek.


Te koop: 18 karaats goudvis.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.