Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

11-1-2012. De volgende scene speelt zich af in Wageningen (city of lifesciences). Daar is nog niet veel van te merken. Het is weer januari en dan krijgt de zon meer kracht en dringt bovendien ver door in de woning als je dat wilt.

Hier een nieuwbouwwijk op de plaats van het Pantarijncollege aan de Churchillweg. De zon schijnt pal op deze rij spiksplinternieuwe woningen (zie de schaduw) met kleine raampjes. Zou toch een mooie bijdrage in de verwarming kunnen zijn. Maar de dom gehouden bevolking komt bij duurzame energie niet verder dan stroom, de peperdure PV-panelen.

14 januari houdt men in Wageningen een fietsrondje langs "duurzame woningen". Een verslag daarvan verschijnt de dag erna op deze site.

Even verderop Renkum, waar men al niet veel verder is. Zie aan de kale bomen dat het geen zomer is. De overgrote meerderheid negeert de zon en de zonwering gaat naar beneden. Het bankstel verkleurt!

Honderden euro's misgelopen!!


In Wageningen heeft men aan de Veerweg deze woningen gebouwd. Een doorsnee projektontwikkelaar heeft hier slapeloze nachten van. "Zo verkoop je toch niks?" De bewoners denken daar heel anders over. Hier lacht men op dit moment om de energieprijzen.

Dit is weer een mooi voorbeeld van poundfoolish and pennywise.

Weet je nog, de spaarlampen, het inzamelen van plastic met een tonnen wegende vrachtwaggel die daarna kilometers verderop z'n lading brengt.


De zon stuurt geen rekening.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail