Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

1-5-2012. NOS bericht: De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines koopt voor 150 miljoen dollar een olieraffinaderij van ConocoPhillips. Het bedrijf hoopt daarmee honderden miljoenen dollars te kunnen besparen op de brandstofkosten. Lees meer:

Fout, Delta wil zich indekken voor het geval de olie door "Peakoil" zo duur wordt dat de kisten van Delta aan de grond moeten blijven. Dat was in het verleden al meer het geval.

Uit RNW werelkrant: De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair heeft de EuropeseUnie met aandrang gevraagd de sector van de luchtverkeersleiding te hervormen om ‘de herhaaldelijke stakingen die de vluchten in verschillende landen verstoren’, te doen ophouden. ‘Desnoods moet maar het leger ingezet worden’, aldus topman Michael O’Leary.

Dan weet je wat je veroorzaakt als je weer eens naar Bali vliegt. De olieslurpende transportsektor, dus ook de luchtvaart zit in de knel en dan is alles "geoorloofd".

Maar waar is het eind?


De aswolk uit de IJslandse vulkaan schopt de hele Europese reiswereld in de war. Men is zo ingericht op vliegen dat men zich geen raad meer weet als deze vorm transport uitvalt. Er verschijnen dan berichten als deze:

Alle berichten uit RNW wereldkrant:

Chaos bij autoverhuur; treinen en boten vol.

Autoverhuurbedrijven hebben het erg druk nu het vliegverkeer in Nederland stil ligt. De bedrijven zeggen dat ze nog maar weinig auto’s beschikbaar hebben en spreken van een ‘logistieke ramp’. Veel mensen huren een auto om naar het buitenland te gaan en willen die daar vaak achterlaten.

Met de trein, toch een in heel Europa geaccepteerd vervoermiddel, is dat geen enkel probleem. Je mag de trein niet eens naar huis nemen. Komt nog aan de orde.

.....Luchtvaartmaatschappij RyanAir voert tot maandagmiddag geen vluchten uit naar een groot aantal Europese bestemmingen......

Deze mensen mogen nu in de trein gratis een plas doen in de trein. Er volgt meer....

Nederlanders met bus terug uit Barcelona.

Een groep van ongeveer 55 Nederlandse reizigers heeft vanuit Barcelona een busreis geregeld naar Nederland. Door de aswolk die de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft veroorzaakt, konden de meesten............

Ook in Spanje kent men het fenomeen trein. En ook veel rijblik.

Angela Merkel, komende uit de VS, vloog naar Spanje en vandaar naar Rome en nam daar.....

....de bus, die een lekke band kreeg.

Oscar Freire met trein en auto naar Maastricht.

De Spaanse Raborenner Oscar Freire reisde gisteren per trein en auto naar Nederland om....

.....Spaanse ploegen die meedoen reizen ook met de trein.

Zie je wel...

Koningin Beatrix, op weg naar Denemarken, sleepte haar eigen trein uit het spoorwegmuseum en reisde daarmee naar het Deense koninklijk paar.

De Duitse en Deense spoorwegen hadden hier geen enkel probleem mee. Past in elke trein. (Foto Wikipedia Markv)


Wat men in een trein overvol noemt, noemt men in een bar sfeer.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.