Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

11-4-2011. De site raakt langzaam aan compleet. Het meeste is al besproken, maar dit bericht is tamelijk belangrijk.

In Deventer is men zeer aktief waar het de omschakeling naar een duurzame samenlevening betreft. Dit jaar wordt zelfs een heel congres gehouden. Ook in Wageningen en omgeving is men aktief. Meer lezen:

Transition Town heeft ook een eigen radiostation, dat ook via internet uitzendt met vele nuttige tips. Effe wat anders dan de domroep, die niet zonder muzeik kan. Horen:

En transitie is bitter nodig.

Daarom is het ook noodzakelijk dat je het buitenland es beluistert.

Uit RNW wereldkrant: Zwitsers komen belofte sluiten kerncentrales na Het Zwitserse parlement heeft definitief besloten om de kerncentrales gefaseerd uit te schakelen. De eerste van de vier centrales gaat dicht in 2019, de laatste in 2034.....


De kerncentrales leveren niets anders dan stroom en dat is precies wat de grote maar ook kleine waterkrachtcentrales ook leveren. Vele kleintje maken één grote. Daarnaast is het ook mogelijk dat in geval van droogte hout gebruikt wordt om stroom op te wekken met een Blockheizkraftwerk, dat in de Alpenlanden al aardig gemeengoed wordt. Het produkt daarvan is stroom EN warmte. Een mooi voorbeeld is deze microwkk die pellets als brandstof gebruikt.

Een boek uit 1976 opgegraven, met een oplossing voor de opslag van warmte. Daarin een voorbeeld hoe warmte ook opgeslagen kan worden in gebruikte flessen, blikjes en ander leeg fust, dat dan niet naar een of ander "Plastic hero"-fenomeen getransporteerd hoeft te worden.

Over de microwkk wordt in dit land nauwelijks gesproken, terwijl deze stroombronnen bij de oosterburen al lang gemeengoed zijn. De afvoer van warmte vormt in de zomer nog een probleem, waar laat je dat? In het hier genoemde voorbeeld worden honderden flessen, blikjes en ander leeg fust gebruikt om deze warmte in op te slaan.

De microwkk wordt dan voorzien van een radiator, bekend van de automotoren. De warme lucht die dat oplevert, wordt langs deze vaatjes geleid, die dan opwarmen. Deze warmtebuffer kan bv in een kast gesitueerd worden. Je hebt dan al gauw een kuub aan capaciteit.

Wel zorgen voor een goede fundatie, er rust al gauw 1000 kg op.

Wil je een professioneler opslag, dan moet je al snel denken aan opslag in de grond i.c.m. de microwkk.

Een ventilator verdeelt de warmte naar behoefte in de woning. In Wageningen is men al jaren stukken verder met duurzame warmte, getuige deze woningen aan de Veerweg. Ga er eens kijken.

En als je daarop uitgekeken bent is dit ook een prima idee.

Our Farmhouse is an attempt to reconnect people in the city with the process of growing our food. Since the industrial revolution, we grew apart from our food and that has a harmful affect on the health of people and the health of our environment.

”Our motivation for ‘the Farmhouse’ is personal. 2 years ago we relocated our office from the centre of Beijing to the mountains of Austria. We live and work now off the grid and try to be as self-sufficient as somehow possible.

We grow most of the food ourselves and get the rest from neighbouring farmers. We have now a very different relation to food. A tomato from your garden tastes different then the one shipped around the globe. We are aware that this life-style is not an option for everyone, so we try to develop projects, that brings food back to cities.” Zie ook:

Het resultaat, 1 KW aan stroom in het openbare net en de warmte in de woning. Zomer en winter. Regen, sneeuw of zon, dag of nacht. Vermenigvuldig dat met 6 miljoen en je hebt 6000 MW, dat binnen enkele minuten beschikbaar kan zijn. Kan zelfs in hoogbouw, de driehoeken zorgen voor stabiliteit. Je tuin direkt om de hoek.

Het idee van de stabiliteit van de driehoeken is niet nieuw. Al in de jaren 70 van de vorige eeuw werden er al dergelijke woningen gebouwd. Maar de conservatieve Hollanders lagen dwars.

Je kunt deze woningen prima uitbreiden en aan je wensen aanpassen. Maar men wil liever parkeren en tuinen worden gesloopt en betegeld.

Bomen leveren ook schaduw in de zomer en laten de zon vrij spel in de winter. Daarom stonden er voor boerderijen altijd deze leilinden die in de zomer verkoelende schaduw brachten en in de winter de zon een kans gaven een bijdrage in de verwarming te leveren. Zie ook:

Een zeer nuttige zonnewarmtetip is hier te vinden, een rekenmodule.


De meesten worden liever door lof geruineerd, als door kritiek gered.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal______________________________________________