Deze site probeert de lachwekkende misstanden rond energie en verkeer aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

2 -12-2011, Heerlen (Limburg), ex-mijngebied (fossiele brandstof). De olieslaven zitten door eigen schuld behoorlijk in de knel. Een gigantische parkeerplaats bij een winkelcentrum, met daaronder nog es een parkeergarage, dreigt in te storten. Volgens de laatste berichten dreigen nu zelfs de apartementen in de omgeving domino te gaan spelen.
Tja, een gigantische parkeerplaats is vragen om problemen.

En dat komt ervan als je nooit genoeg ruimte hebt door je leefstijl (autootje). De ENFB, nu fietsersbond met veel olieslaven in het ledenbestand, had al in de jaren 70 van de vorige eeuw daar een poster over, die aantoonde hoeveel ruimte die bliklawine eigenlijk kost en hoeveel ruimte je bespaart bij OV-gebruik. Deze Spaanse variant doet dat nog es dunnetjes over met een tram, die ook nog es elektrisch rijdt. Dat wil men toch zo graag? Zeer bruikbaar in Oosterbeek, waar men behoorlijk in de knel zit.

Filmpje van de NOS:
Mail


De fotomontage rechts, van links naar rechts:

Overbodig te zeggen dat het elektrisch railtransport ook goederen aan kan (om de winklecentra te bevoorraden bv). De overheid gaat bij nieuwbouw van woningen nu al uit van 1.5 parkeerplaats per (nieuwbouw)woning, zodat de olieslaven naar de winkelcentra komen, is dus medeplichtig aan een voorval als in Heerlen.

Ongeveer tegelijkertijd verscheen op twitter (wat is dat toch een prachtig medium) de volgende tweet:

Cocky Hoogeveen
 
Hoe werkt een woning? Download hier het boek!
 
Direkte link:

Op deze site is al de microwkk genoemd die z'n warmte kwijt moet. Deze warmte kan voor kleine woningen opgeslagen worden in een groot vat in het midden van de woning (foto links). Indien dit niet genoeg is, kan ook de grond als warmte-koude opslag dienen. Ook een zonneboiler kan hier z'n overtollige warmte kwijt.

Hier rechts een warmtewisselaar voor zo'n opslag in aanbouw. Kan ook vertikaal, neemt minder schaarse ruimte in.

Bovengronds kunnen dan snelgroeiende bomen geplant worden voor de voor de microwkk benodigde biomassa.

Het zo ontstane bos is dan meteen een prachtige speelplaats voor kinderen. Ook valt te denken aan moestuintjes, die rond veel seniorencomplexen gebruikelijk waren.

In de zomer is de behoefte aan stroom stukken minder en hoeft de microwkk minder te draaien. Ook het elektrische OV vraagt dan minder stroom dan in de winter. De spoorwegen kenden vroeger een winter- en zomerdienstregeling, zoals de Zwitsers nog kennen.

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail