Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

4-2-2013. De beperking van forum bezoekers: mark in dit geval, · 18 uur geleden

Het rapport stelt: "de toepassing van een micro-WKK biedt minder zekerheid van de kosten gedurende zijn levensduur ... bij WKK toepassen is een CO2 besparing van 15,5 % mogelijk. Bij een warmtepomp is er een besparing mogelijk van 34 %" Nadeel van WKK is de levering van EN warmte EN elektriciteit, die heb je niet beide steeds nodig. Een lucht warmtepomp is goedkoper dan de hier gekozen waterwarmtepomp. Elektriciteit voor de warmtepomp kan van duurzame herkomst zijn. De brandstof voor WKK is fossiel, dus niet duurzaam. Lees meer:

Dit zal energoisme worden genoemd. Kun je gebruiken bij scrabble. Voor de rest is energoisme waardeloos. Gelukkig denkt niet iedereen zo. De windcentrale in ieder geval niet. Daar kun je capaciteit kopen voor anderen. Of maak je geen gebruik van internet? Waarvoor servers nodig zijn die stroom gebruiken. Voor diverse consumentenartikelen (oa je rijblik, wasmachine of noem maar op) wordt bij de produktie veel stroom gebruikt.

Het transport van de eerste levensbehoeften? Nee, dat bijna niet meer, dat komt er van als je de railinfra sloopt. Nu gaat alles per vrachtwaggel. Zolang als dat nog duurt. Maar "datkanwel" anders. Allereerst die opwekking van stroom. Met overtollig afval gestookt.

Zoiets heet energietransitie. I.c.m. andere bronnen natuurlijk. Het kombikraftwerk. En anders:

En anders: en dat:


Gezocht, Kamikazepiloot, liefst met ervaring.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.