Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

27-1-2013. Allereerst die trein en tram, waar olieslaven zo'n hekel aan hebben:

Uit Noord-Hollands-dagblad: Kamerleden met auto naar hoorzitting Fyra

DEN HAAG - De meeste Kamerleden die maandag naar de hoorzitting over de falende hogesnelheidstrein Fyra in Brussel gaan, kiezen ervoor de trein zoveel mogelijk te mijden. ,,Ik wil niet het risico lopen dat ik door wat voor verstoring dan ook te laat kom'', zegt SP-Kamerlid en voorzitter van de Kamercommi...... Lees meer:

Uit Treinreiziger: NMBS: Locomotief wordt niet getest als vervanging Fyra
vrijdag 25 januari 2013

De Belgische Spoorwegen (NMBS) ontkennen het bericht uit de Belgische media dat er locomotieven getest worden die de Fyra zouden moeten gaan vervangen. Een woordvoerder doet die berichten af als onzin.
Lees meer:

Overigens is de rechter afbeelding het uitstekende lokbespande alternatief voor de brokkentrein Fyra die bij panne in z'n geheel naar een zijspoor gaat, maar dit terzijde.

En dan kom je vanzelf op de beperking van de politiek die slechts in bussen en hooguit in treinstellen kan denken. En vervolgens:

Uit Nijsnet.nl: PvdA-Statenfractie: Vertram de trein en vertrein de bus.

GRONINGEN – Nu de RegioTram definitief niet door gaat, komen de Statenleden van de PvdA met een alternatief voorstel. ‘Wanneer we geen goede alternatieven bedenken, heeft de hele regio daardoor een dijk van een vervoerprobleem’, aldus de PvdA-ers. De Statenleden zoeken de oplossing in veranderingen op het spoor en in het busvervoer. ‘Een elektrische trein en expresslijnen voor de bus zijn nieuwe tussenvormen die het openbaar vervoer aantrekkelijk en betaalbaar moeten maken. Zij starten hiermee de discussie over openbaar vervoer na de tram.’ Lees meer:

De bus, op "groen gas"? Of gas uit Algerije?

Veldhoven (D66): enorme afhankelijkheid van gas verminderen. Hoezo?

Na Peakoil ook nooit van piekgas gehoord?

En dan nog iets: NAM: op andere manier gas winnen en schade beperken. En is aardgas voor auto's wel zo schoon?

Maar volhouden autisten:

Milieu-Centraal, die van de banaantjes: Aardgas en groengas.

Het aardgas waarmee je kookt is ook een brandstof om op te rijden. Aardgas belast het milieu minder dan benzine of diesel, maar aardgas is wel ook een fossiele brandstof. Met groengas is er een milieuvriendelijke variant op de markt gekomen.

Aardgas heeft als nadeel dat het bijdraagt aan het opraken van fossiele energiebronnen, en het broeikaseffect. Groen gas heeft dat nadeel niet: het wordt gemaakt van hernieuwbaar materiaal, biomassa. Het is bijna net zo schoon als benzine en veel beter voor het klimaat.
Lees meer:


Zachte heelmeesters maken stinkende wonden:

Omroepwest: WASSENAAR - De aardgasbussen van Veolia en HTM moeten in de garage blijven tot bekend is hoe de brand met zo’n bus zo uit de hand kon lopen. Dat laat de gerenomeerde veiligheidsonderzoeker Menso Molag van TNO weten aan Omroep West.

Op de Wittenburgerweg in Wassenaar brandde maandag een aardgasbus volledig uit. Er ontstonden levensgevaarlijke horizontale steekvlammen vanaf het dak van de bus waar de aardgascylinders bevestigd zijn
. Lees meer:

Energieraad: Rijden op aardgas niet beter voor het milieu dan moderne diesel. Dat concludeert het tv-programma Nieuwslicht (Vara) op basis van een onderzoek van TNO. Lees meer:

De VVD, sowieso tegen OV en de tram in NIJMEGEN - De Nijmeegse VVD-fractie stelt vragen over de veiligheid van de aardgasbussen die vanaf volgende maand in Nijmegen gaan rijden.

Directe aanleiding is een ongeluk in Wassenaar, waar maandag een dergelijke aardgasbus volledig uitbrandde.

Volgens VVD-raadslid Peters zijn de beelden daarvan die onder meer op Youtube te zien zijn, schokkend. De VVD wil daarom weten of de aardgasinstallaties veilig zijn en hoe de veiligheid van de bussen kan worden gegarandeerd.
Lees meer:En ook niet nodig, "Truckerjoep" blijft gewoon rijden met z'n vlam in de pijp. Dan zijn daar natuurlijk ook nog de "experts" van "HetkanWel".

Ik weet niet waarom je denkt dat de aardgasbus in een proefstadium verkeerd. In Nijmegen rijden alle bussen van Breng al een tijdje op aardgas. Dat trollybus-systeem in Arnhem is natuurlijk prachtig, maar het betekent wel dat al die busroutes bovenleidingen hebben, want anders is elektrisch rijden met bussen totaal niet te doen, vanwege de beperkte actieradius met accu's. Er zullen niet veel steden zijn die bereid zijn zo'n bovenleidingensysteem aan te leggen.

Knip 8<

Het nadeel van elektrisch blijft het grote gewicht, volume en prijs van accu's. 

Knip 8<

Verder gaat het aardgas dezelfde motor in als de benzine, waardoor er minder extra gewicht is dan bij een elektrisch/benzine hybride, waar toch een aparte benzine- en elektrische motor nodig is. Lees en geniet:

Rendement van deze kleppenconstructie: NOG GEEN 40%!

De direktie van Breng: De concessie Stadsregio Arnhem Nijmegen is één van de schoonste concessies in Nederland. De trolleybussen rijden op groene stroom en voor de complete aardgasbussenvloot hebben wij groen gas certificaten gekocht. Een deel van deze certificaten (20%) wordt regionaal geproduceerd (ARN). Naast deze technieken wordt ook gewerkt aan een pilotvoorstel met betrekking tot waterstof. Wij zijn als bedrijf wel bezig met het verkennen van andere brandstoffen. Deze zijn echter nog niet in het stadium van grote uitrol.

De bepreking van de automaffia, die alleen in wegverkeer kan denken. En nog een kwinkslag: Waterstofgas, nog spektakulairder.

Of deze, van de VARA natuurlijk.Zonnepanelen dan maar? De oplossingen, al tig keren behandeld: Maar herhaling is de moeder van de porcelijnkast. De porcelijnkast aarde wordt hier bedoeld. Allereerst dat transport. Dat is simpel op het (smal)spoor te doen.

Jeugdsentiment weer even ophalen en de mogelijkheden van de blokkendoos bekijken.

Doen de Zwitsers ook:

Dan het aardgas, dat ook nog voor wat probleempjes zorgt. Simpel te voorkomen met een andere manier van bouwen. Tenslotte hebben de Japanners dat ook aardig onder de knie. Neem daarbij het energieprobleem en combineer e.e.a. en je komt uit op:

Het aardenhuis, in Wageningen al deels in praktijk gebracht. En ook het aardenhuis is aardbeving-resistent.

Early in July, Reynolds, two builders and a cameraman journeyed to Haiti to do research and see what could be done. They ended up building a whole house with the help of 40 locals, ranging in age from four to 50, in just under four days. Locals gathered tires and plastic water bottles, while Reynolds and his team directed the construction efforts. The earthship is 120 sq ft and made from 120 tires packed with dirt and topped with a dome roof (an easily replicable design). Reynolds said of the locals who helped, “They had nothing to do. They were all eager to learn, and it turns out all the skills we could do, they could do.”

Is er dan nog verwarming nodig dan kan dit simpel gecombineerd worden met de opwekking van stroom, voor dat railvervoer natuurlijk. Hout genoeg in de omgeving. Simpeler nog dan de produktie van een klassieke rijblikmotor, waarvoor toch kleppen en nokkenassen nodig zijn en ook nog een brandstofpomp of carburateur.


De ene truck tegen de ander; 'Ik ben toch zo moe, ik ga even liggen'.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.