Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

14-7-2012. De evolutie heeft toen er poltici ontstonden een oogje dicht gedaan. Er is een softwarefout ingeslopen. Kan gebeuren.

Dit is zo'n geval. Groenslinks politica Liesbeth van Tongeren zorgt intussen wel regelmatig voor de dagelijkse humor:

We lopen bij zo'n beetje elk land achter “India to go past its solar generation targets by twofold, likely 40GW by 2022 http://ow.ly/cduJ6 Tweet:

Wat @Groenliesbeth vergeet is dat de behoefte aan verwarming in India minimaal is. Dat ligt hier iets anders. En daarom kunnen dit soort politici gemist worden als kiespijn.
Gelukkig zijn er ook nog mensen die de poltiek links laten liggen en zelf denken. Via twitter komen ook andere berichten.

Energiebesparing van 80% mogelijk op scholen.

Uit praktijkvoorbeelden in Gelderland blijkt dat scholen tot wel 80% energie kunnen besparen zonder dat de luchtkwaliteit in de lokalen daar onder lijdt. De provincie zet energieconsulenten in om scholen te adviseren......

.........Leerlingen verwarmen

Er zijn inspirerende voorbeelden, zoals de nieuwe Veldhuizerschool in Ede die volgens het passief-huis concept wordt gebouwd. Een gasaansluiting is dankzij de uitstekende isolatie niet nodig. Met passieve warmte uit de bodem wordt de school 's morgens vroeg op temperatuur gebracht en daarna leveren de kinderen in het lokaal voldoende warmte om het behaaglijk te houden. 's Zomers zorgt het systeem voor koeling. Het klimaatsysteem regelt de hoeveelheid ventilatie op basis van het CO2-niveau in de klas. Zo ontstaat een stabiel binnenklimaat. De school is 80% energiezuiniger dan een vergelijkbaar nieuw gebouw. De provincie subsidieert het project.
Lees meer:

Nog beter is het principe van passieve zonne-energie. Een principe dat ook bekend is van het "aardehuis". Ook het "aardehuis" maakt gebruik van aardwarmte. De zon levert de rest van de energie die nodig is om een gebouw te verwarmen.
Verder met de dagelijkse humor:

Uit RNW wereldkrant: De ANWB waarschuwt Nederlanders die naar Luxemburg rijden voor goedkope brandstof dat ze genoeg brandstof in de tank moeten houden. Jaarlijks stranden vele tientallen en mogelijk honderden Nederlanders met een lege tank nog voor de Luxemburgse grens. In de zomer van vorig jaar meldden zich 66 bestuurders bij de ANWB Alarmcentrale, die in het zicht van de haven waren gestrand. De ANWB vermoedt dat het totaal aantal bestuurders dat met een lege tank voor Luxemburg komt stil te staan, nog veel hoger ligt. De literprijs voor brandstof in Luxemburg is zo’n 30 tot 35 procent lager dan in Nederland.


Wie niet in zonne-energie gelooft, moet er eens in gaan liggen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail