Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

4-3-2012: Een tweet van PeakoilNL: CPB in laatste econ. raming: olieprijs blijft $111 tot 2015. Betrouwbaar? In 2006 voorspelde nog $24 in 2015. http://t.co/C292ZopW Tweet!

Uit RNW wereldkrant van zo'n twee jaar geleden: Afghanistan is veel rijker dan het denkt. Onder de grond zit voor bijna duizend miljard dollar aan mineralen. Dat concludeert een team van Amerikaanse geologen en functionarissen van het Pentagon......

......Volgens een memo van het Pentagon heeft Afghanistan de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot het Saudi-Arabië van lithium, de grondstof voor batterijen van bijvoorbeeld mobieltjes en lap-tops.

Bron: Wikimedia CommonsEn akku's voor elektrische auto's natuurlijk. Wat dat dan ook is. Maar totaal onvoldoende voor die gigantische blikmassa. (Meer info):

Vervolgens is er nog steeds niet voldoende duurzame energie om die elektrische blikmassa te laten rijden en dus wordt het:

Uit RNW wereldkrant: Oliemaatschappij BP is sterk genoeg om de financiële gevolgen te dragen van de olievervuiling in de Golf van Mexico. De Britse minister van Energie Huhne heeft dat gezegd in het parlement. De koers van het aandeel BP is sterk gedaald maar er is genoeg geld om de schade te herstellen, zei de minister.


Nogmaals, onderstaande stamt van twee jaar geleden:


Dan komt het Nederlandse Centraal Plan Buro (CPB) om de hoek kijken:

Beschikbaarheid van olie volgens het CPB. Een paar citaten uit het forum van Peakoil (inmiddels opgeheven). De links geven dan ook een error 404. Wellicht interessant om als de bestanden nog bestaan e.e.a. te herpubliceren.

Citaat: Onze regering kan niet anders doen dan ze doet. Elke vorm van bezuiniging op energie doet de economie de das om! 'n Kapitalistisch systeem is nu eenmaal gebaseerd op groei. Nulgroei of teruggang is simpelweg het einde voor 'n dergelijk systeem en het maakt niets uit hoe groot het krimpingspercentage is. De investeringen stoppen en daarmee de economische activiteit, punt uit!  (Meer info):

Volgens het kapitalistisch systeem dus, verder is er niks?

Citaat: Wel nu, intussen is die gigantische economische schade reeds ontstaan, en er komt nog veel ellende op ons af. Het IEA gaf in 2009 aan dat - inderdaad - de situatie door hen veel te rooskleurig is voorgesteld, nu Fatih Birol langzaam moed verzameld om publiek te maken wat hij in 1998 al wist, namelijk dat de aardolieproductiesituatie uitzichtloos was, en er omstreeks 2014 een piek zou zijn. Jazeker! Het IEA wist dat al in 1998, maar onder druk van de VS mocht het IEA dit niet publiceren. Zo heeft men ongeveer 12 jaar lang vervalste rapporten naar buiten gebracht, zodat het CPB en dus de Nederlandse burgers, bedrijven en politici totaal 'verrast' werden met torenhoge aardolieprijzen en economische ineenstorting in het einde van het vorige decenium. Bedankt! (Meer info):


Hoe nobel!

Nog zo'n nobele ziel:
Citaat: Ik treed niet openlijk op. Openlijk praten over peakoil wordt nog steeds als fatalistisch, misantroop, paranoide, naief en obsessief gezien. Ik kan me dat niet veroorloven, want ik heb financiele verplichtingen aan mijn gezin. Ik heb ervaring met wat er gebeurt als je bij de leidinggevende aangeeft te twijfelen aan de consensus over energie: Men gaat meteen kijken of men je kan detacheren en als dat niet lukt wordt je vriendelijk doch dringend gevraagd of een andere werkgever niet een betere optie is. (Meer info):

Een flatje huren i.p.v. een kapitaal pand in Wassenaar? Een fiets en de tram i.p.v. een PC-Hoofttraktor?

Last van een beperkte fantasie?

De economie dus, de kapitalistische zoals hierboven beschreven of de ecologische. De zon blijft voorlopig nog wel even schijnen en levert direkt om de hoek materialen voor een niet op olie gebaseerde economie.

Voorbeelden te over op deze weblog. De VARA maakt zich zorgen om de benzineprijs met het oog op de olieramp in de Golf van Mexico. De VARA blijft oliejunk. Koop je in de supermarkt tomaten, dan komen die vaak uit Italie. Italie? Onderzoek heeft uitgewezen dat deze tomaten uit Kazachstan komen. 5000 VIJFDUIZEND Km.

Niet alleen het CPB belazert de kluit, de supermarkt ook. Komt vanzelf goed. BP verbrandt op dit moment vrijkomende olie en gas.

Omschakelen, dit zal niet zonder gevolgen blijven. De prijs  van fossiele brandstof zal stijgen en daarom ook de noodzaak om alternatieve brandstoffen te gaan gebruiken. Uit RNW wereldkrant: In Duitsland wordt een nachtmerrie waar: er lekt water in een zoutmijn, waar in de jaren zestig en zeventig kernafval werd gedumpt.

Wat was het ook weer? Kernenergie, niks aan de hand?

Hetzelfde geldt voor:

Uit RNW werelkrant:: Nederland is niet goed voorbereid op de uitbraak van dierziekten die gevaarlijk zijn voor mensen. Epidemieën als de Q-koorts konden daardoor onnodig uit de hand lopen, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het RIVM pleit voor een centraal meldsysteem, waarin veeartsen alle dierziekten nauwkeurig bijhouden. Volgens het RIVM voldoen de al bestaande signaleringssystemen niet.

Het RIVM, net zo onbetrouwbaar als het CPB? Deze ziekten uit de bioindustrie kunnen simpel voorkomen worden door om te schakjelen op biologische landbouw en in ieder geval door de vleesconsumptie te verminderen.

Een omroepsysteem als het Duitse zou hier niet slecht zijn. Uit RNW wereldkrant:: De hitte dreigt problemen te veroorzaken voor de energiebedrijven. Als het nog warmer wordt, mogen ze hun koelwater niet meer lozen in rivieren. Het looswater mag hooguit zeven graden warmer zijn dan het rivierwater. En het water in de Rijn bij Lobith is nu al 23 graden Celsius. Het teruggestorte koelwater mag dus 30 graden zijn, maar dat is meteen ook de maximumtemperatuur voor looswater. Netbeheerder Tennet houdt de situatie nauwlettend in de gaten........

Oud probleem, net als de oplossing.

Oorzaak is de massa airco's, waar niemand meer zonder schijnt te kunnen. Bij een bedrijf als Xenos, waar nauwelijks bederfelijke waar verkocht wordt, is een airco stroom aan het slurpen. Ga eens naast de HEMA staan en smelt van de afgevoerde warmte van de airco.

Men kan zonder, kwestie van energiebewust bouwen.

Ging het zeer kortgeleden niet over de vetloods  "Airborne", de RABO-bank te Stinksluis en nog wat prestigieuze pandjes met hun belechelijke orientatie?


Airco noodzakelijk!

Zorg voor biologische tuinbouw met veel bomen, die leveren koeling op.
(Meer info):

Koelwater? Hou dat lekker zelf voor de winter. (Meer info):

Met dank aan Tennet, het CPB en andere min of meer nutteloze instellingen voor het bewijzen van hun wanbeleid. Het is nl niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst dat het koelwater problemen oplevert.

Oplossing, kleinschalige warmtekrachtkoppeling en meer op de zon bouwen.


Maar zover is het dus nog lang niet. Uit de Veluwepost: CDA stelt vragen over oplaadpunten in Renkum Renkum Tijdens een gecombineerde commissievergadering heeft het CDA vragen gesteld over de oplaadpunten in de gemeente Renkum. Lees en geniet:

En ook de VARA heeft weer hoop over elektrisch rijden. Nieuwe akkutechnologie, hoop voor Janine uit de Achterhoek. Aktueel nog geen info,
maar wel 39 pagina's onzin.

En dat wordt weer onmiddelijk de kop in gedrukt door Groenslinks: De Veluwepost weer: GroenLinks: ‘Een nieuwe brug past niet in een duurzame Vallei’ Wageningen Greet Eijkelenboom, fractie GroenLinks Wageningen, reageert op het verhaal over de Rijnbrug bij Rhenen. ‘‘Een brug bij Wageningen keert de route naar Klimaatneutraal Wageningen met 180 graden". Wie het weet mag het zeggen.
Klimaatneutraal in Wageningen?


Inspraak zonder inzicht wordt uitspraak zonder uitzicht.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail