Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

26-12-2011. De kerstrede is 2011 ook overgoten met een groen sausje. Zelfs de Teleraaf heeft het er over. Maar omdat ook de Teleraaf druipt van de commercie.

Maar het loopt nou eenmaal tegen 2012 en dan verschijnen de goede voornemens. Zo heeft biologische boerderij Veld & Beek te Doorwerth zich voorgenomen meer met duurzame energie aan de gang te gaan. Hun produkten kwamen tot nu toe uit de wijde omgeving, van de Betuwe tot "de Weerribben" in Overijsel. Men wil nu veel van deze produkten zelf gaan bereiden en daarvoor is veel warmte nodig. De boerderij heeft geen gasaansluiting en de eerste gedachte in Nederland is dan "zonnepanelen". Voor de warmte? Zover is men ook bij Veld & beek nog lang niet. Geadviseerd werd eens naar een microwkk te kijken, deze nemen genoegen met elke warmtebron, ook met pellets of houtsnippers, die in de omgeving ruim voorhanden zijn. Staatsbosbeheer is in hier weer driftig in de weer met het kappen van bomen en een simpele versnipperaar levert dan de brandstof.

En Geert Wilders van de PVV natuurlijk: Mijn hemel is de Majesteit stiekum lid geworden van GroenLinks?

Het wordt dus een stevige investering in de PV-panelen die in de zomer een rendement van hooguit 15% hebben. Er hangt in deze bananenrepubliek een sfeertje van "Zonnepanelen", getuige een ouder bericht uit het gratis huis-aan-huisblad "Hoog en Laag", bekend van de gratis ongevraagde reklamezooi.

Hierin de aankondiging "Koken op zonnecellen".  Dat is het eerste waar de dom gehouden Hollander aan denkt bij duurzame energie: "Zonnecellen". En de oorzaak is nu bekend. De domroep en de schrijvende pers. Meer lezen: Dat levert een 404 op. Tekst is bewaard en er kan weer gelachen worden.

Op pad dus naar de v. Borsselenweg in Oosterbeek waar in de biologische tuin "Laag Oosrsprong" het kookgebeuren zou plaats vinden. De zon werkte niet direkt erg mee, indirekt destemeer. Er viel af en toe een stevige bui. Maar het meeste viel er naast. Voor de doorgewinterde energie-expert geen punt.

Bij aankomst bleek er in de verste verte geen zonnecel te bekennen, dat was ook niet zo verwonderlijk. De infobeperkte journalist had de klok horen luiden en maar wat opgeschreven. De krant moest vol.

Er stond een paraboolspiegel met plaats voor een pan. Ook lag er een vacuumbuis ter demonstratie. Ondanks de regen werd deze al behoorlijk warm. De cursus zonne-enegie begon met een flapover waarop de ten eerste de zon zelf aan bod kwam, 1300 W per m2 daalt er op de aarde neer en na het passeren van de dampkring blijft er nog 1000 watt van over. Meer dan genoeg voor de hele aardbol, als men er maar slim mee om gaat.

Eén van die slimmigheden was de op deze website beschreven zonneboiler, die in tropische regionen voor koken gebruikt kan worden. Het water is dan vervangen worden door olie, die een temperatuur van meer dan 200 graden Celsius kan bereiken. Prima om te koken, zonder pomp, zonder stroom en dus zonder "zonnecellen".


ShHelaas, zoals gezegd, het weer werkte hier niet erg mee, de pan bleef koud en aan het eind van de demonstratie durfde een vrouw toch nog te vragen:
"Kan er ook een lamp in?"

Tuurlijk, maar die doet het echt niet. Is ook niet nodig, de zon schijnt. Dat is ook de reden dat "succes" denkt te hebben. De lamp moet blijven branden. Dat ligt ietsjes anders:


Uit RNW wereldkrant: Gebied Fukushima nog jaren onbewoonbaar. Het gebied rond de kerncentrale in Fukushima in Japan blijft mogelijk nog tientallen jaren onbewoonbaar. Dat heeft de Japanse regering gezegd tegen plaatselijke ambtenaren. Zes maanden na de aardbeving en de tsunami in Japan zijn de problemen met de kerncentrale nog altijd niet helemaal opgelost. Er lekt een kleine hoeveelheid Shoutboxradioactief materiaal en de koeling is nog niet in orde. De verwachting is dat het schoonmaken van het gebied de komende jaren bijna tien miljard euro gaat kosten.

Wie zal dat betalen?

Ook Wageningen stort zich weer op het klimaat, men wil "klimaatneutraal" worden. Op de site gaat het dan ook weer onder invloed van de fratsen van de media over het rijblik. "Carpoolen en laadpalen".
U kunt weer reageren!
 
Helaas, de levensduur hiervan was beperkt.

IShoutboxn Renkum is men zoals te verwachten was niet veel slimmer, de biologische produkten van "Veld en Beek" haalt men gewoon per rijblik op.

Overigens maken de klanten van Veld & Beek er een ongelofelijke bende van en niet alleen rondom de koelcontainers die Veld & Beek in de wijde omgeving heeft staan. Lege kratten even naar buiten brengen zodat er binnen meer ruimte is, het is ze allemaal teveel. Buiten is het een nog veel grotere bende. Als er al lege kratten naar buiten gebracht worden, stapelt men deze op elkaar en de lege flessen belanden alleen in de bovenste krat. Deze krat "loopt dan over".

Goede demonstratie daar in Oosterbeek. Veel minder is de intelligentie van het Gelderse klootjesvolk. Zelfs nog minder dan dat van de bevolking in de Sahelzone. Daar accepteert men tenminste de goede bedoelingen van de grote witte tovenaar met zijn zonnecellen.

Tot slot nog een interessante manifestatie rond de kerstdagen, het glazen huis, Serious Request. Het gulle hormoon speelt weer op. Over de oorzaken van de ellende in de wereld heeft bijna niemand het.

Wikipedia wel!


Struisvogelscenario, je SUV starten om een spaarlamp te gaan kopen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
MailMailMail