Deze site probeert de lachwekkende misstanden rond energie en verkeer aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

2-12-2011: Uit RNW wereldkrant: Ruim miljard euro voor minder files. Er komt ruim 1 miljard euro beschikbaar om de fles te verminderen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) trekt dat geld uit samen met acht regio’s.

EEN miljard, dat is goed voor 100.000 (honderdduizend) rijblikken. Maar ook voor 50.000 microwkk's die 160 normaalsporige GTW-treinstellen of ruim 200 smalsporige motorwagens van stroom kunnen voorzien. Schultz van Haegen heeft de keus. Of sneller de fossiele brandstof uit instabiele regio's (Iran e.o.) opmaken, of de wens van velen vervullen echt klimaatneutraal te worden. En niet met surrogaatoplossingen van  @groengas.

@bandopspanning (op Twitter geblokkeerd)
Dan blijven de files gewoon, hoeveel miljarden je er ook tegenaan smijt.

Dat doet men in West-Afrika anders:

De wereldkrant: Een spoorlijn van duizenden kilometers lang moet vier landen in West-Afrika met elkaar gaan verbinden. Niger, Ivoorkust, Benin en Burkina Faso hebben  een akkoord bereikt over het project. De spoorlijn is belangrijk voor de economische samenwerking van de regio. De lijn van zo’n 2.700 kilometer lang loopt uiteindelijk dwars door heel Benin, langs de hoofdsteden van Niger en Burkina Faso en de belangrijkste steden in Ivoorkust. Spoorlijn gaat landen West-Afrika verbinden.

Bij duurzame energie denkt men doorgaans niet verder dan windmolens of "zonnepanelen". De zon zorgt ook voor biomassa en dat is een prima brandstof voor de "Greenmachine" een stirlingmotor, een  microwkk die naast stroom ook warmte levert. Deze aandrijving die een uitwendige verbranding heeft en dus elke brandstof kan gebruiken, zorgt er voor dat stroom niet over kilometers getransporteerd hoeft te worden.

Dat scheelt 380 kV-transportleidingen met de bijbehorende elektromagnetische straling.

 De Whispergen, die al jaren in produktie is, werkt ook op biogas, dat tegenwoordig door Greenchoice geleverd wordt. Deze microwkk levert 1 kW stroom en dat is voor huishoudens zonder traditionele wasdroger (3 kW) ruim voldoende. Plaats 7 miljoen van deze installaties in de 7 miljoen huishoudens en de elektromagnetische straling van transportleidingen is verleden tijd.

De Vol
kskrant zit in een complot om deze microwkk, samen met NUON de grond in te praten, één van de lezers haalde deze propaganda onderuit. vrijdag 15 februari 2008:

Deze CV-ketel met 4-cylinder Stirlingmotor is ontwikkeld in Niew Zeeland. Hij is in 1998 op de NL-markt geintroduceerd op een symposium in Amsterdam met vele politici en BoBo's uit de energiewereld- Gepresenteerd door de onafhankelijke GAMOG: Gasmaatschappij Oost Gelderland.

Op basis van de elektriciteitswet heeft NUON hem helaas juridisch van de markt kunnen weren.

Deze Micro-warmtekracht ketels draaien nu al 10 jaar -vrijwel storingsvrij- in Europa: in Duitsland al vele duizenden, in Engeland al bijna honderdduizend.

EOn-UK's inkoopprijs voor 80.000 stuks in Nieuw Zeeland bedroeg omgerekend € 1450.-


Uit Nijmegen.nieuws: Nijmegen, 11 april - Er zijn voldoende reizigers om twee keer per uur een railverbinding te realiseren tussen Nijmegen en Kleve. Dat is een van de conclusies uit de verkenning die de Stadsregio Arnhem Nijmegen en ProRail lieten uitvoeren. Uit vervolgonderzoek zal blijken of de tram of de trein de voorkeur heeft. Meer lezen:

De Duitsers doen dit al in de regio Karlsruhe. Er zijn hiertoe tweesysteemwagens aangeschaft, die zowel op tramsporen in de stad als op DB-sporen rijden. Hier een tram op DB-spoor op de Murgtalbahn. Een uitgebreide verhandeling over dit geniale OV-systeem op wikipedia.

Samen met bovengenoemde installaties kan men tram of trein naar Kleve laten rijden die bovendien het goederenvervoer van de weg halen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail