Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

9-9-2012, Een gedeelte van dit bericht stond hier al een half jaar geleden. En er is nog geen bal veranderd.

Nog steeds stapt de domme Hollander in z'n rijblik als er ergens een boom om gaat. De open haard.

Nog steeds wordt grof materieel ingezet om het overige van de boom af te voeren. Terwijl het toch simpel is om een alternatief voor fossiele brandstoffen in de wijk te houden en WARMTE en STROOM in de wijk op te wekken. Bedenk even dat in de winter de zon het moeilijk heeft en in november en december nauwelijks warmte en stroom levert.

Ook de gemeente Renkum, waar wegenonderhoud gepleegd wordt, is aangeschreven om als de straat open gaat er een tramspoortje in op te nemen. Die tram rijdt elektrisch en kan prima overweg met de stroom die op onderstaande manier opgewekt is. Maar de gemeente Renkum heeft liever open haarden en dus blijft wegenondehoud als dit noodzakelijk en blijven vrachtwaggels als deze een gevaar voor spelende kinderen in de wijk. De straat hierboven ligt aan een schoolroute voor twee basisscholen EN scholen voor voortgezet onderwijs in Wageningen en Doorwerth waar oudere kinderen heen fietsen.

Maar ook op stroom uit politiek instabiele gebieden, zoals Noord-Afrika duikt regelmatig op, zoals domroep NOS het volk probeert wijs te maken is niet slim. Want het is en blijft alleen stroom.

En omdat het volk zichzelf ongelofelijk afhankelijk heeft gemaakt van stroom slikt men de onzin ook. Ter info, Desertec is een commercieel bedrijf.

Alleen inzetten op stroom (PV, de zonnepanelen) en wind is niet slim. Er zal dus nog een aanvulling moeten zijn en ook die levert de zon in de vorm van biomassa. Opwekking van duurzame stroom geschiedt via het hier beschreven Kombikraftwerk, bij vrijwel niemand bekend en dus is er bij de zwakker geïnformeerden weerstand tegen duurzame energie:

"Omdat zon en wind alleen onbetrouwbaar zijn". De (goedwillende) rest van de beleidsmakers weet er ook geen raad mee, vandaar die massale inzet op "zonnepanelen", deze site staat er vol mee. Soortgelijks levert twitteraar NL2050. Van hen hoef je voorlopig niks te verwachten, men blijft inzetten op de huidige luxe en dat kun je echt niet meer volhouden. Voorlopig blijft men het volk bang maken met: Horror-scenario:

Mensen denken nog vaak dat als je wilt meedoen aan een schoon of groen Nederland, dat je dan moet ‘minderen’. Niet meer dan één licht aan ’s avonds, verwarming haast uit, geen vlees, geen vakanties in het buitenland, geen auto. Kortom: allemaal onterechte horror-scenario’s.....

.....De stichting is een initiatief van Wubbo Ockels, de eerste Nederlander in de ruimte en hoogleraar duurzaamheid.Om onze doelstelling werkelijkheid te laten worden, moet de overheid actie ondernemen. Om de overheid hiervan te overtuigen, heeft NL2050 een petitie opgesteld.
Meer info:

Vooral dat rijblik kun je gerust vergeten. Een aanvulling, ook bij nacht en "slecht" weer, is dan ook hard nodig:

BHKW besitzen einen elektrischen Wirkungsgrad von ca. 25 bis 50 Prozent (je nach Größe und Art); der Gesamtwirkungsgrad von ca. 90 Prozent resultiert aus kombinierter Nutzung von Strom und Wärme und deren Einsatz direkt vor Ort.

Dit BlockHeizKraftWerk (BHKW) (1 KW, niet groter dan een flinke wasmachine/wasdrogercombinatie) kan met ELKE brandstof werken, houtsnippers of pellets. Hout is in de vorm van bomen en struiken in elke landelijke en zelfs stedelijke omgeving aanwezig en wordt door plantsoenendiensten in de wijken achter gelaten of zelfs afgevoerd.

Waarom niet verzamelen en in de winter gebruiken in een warmtekrachtinstallatie in bv een buurthuis?

Een uitgebreide FAQ (in het Duits is beschikbaar. Mogelijk dat deze in de nabije toekomst vertaald gaat worden. De gemiddelde Hollander spreekt 65 jaar na dato nog steeds geen Duits. Het mooie is dat een stirlingmotor in tegenstelling tot een gewone Ottomotor (bekend van het rijblik) elke brandstof slikt die langzaam en degelijk op hoge temperatuur verbrand wordt. Ook hout, ook biogas. Universeel dus.

Een wijd verbreid misverstand bij het stoken van hout is dat er bomen gekapt moeten worden voor pellets. Dat is helemaal niet nodig. Houtspaanders en zaagsel uit de hout verwerkende fabrieken worden verwerkt en het snoeiafval, hierboven aangetoond worden tot pellets omgevormd, die mits goed gestookt, nauwelijks schade veroorzaken. Een bericht (in het Duits) van het "Umweltbundesamt":

Es gibt auf dem Markt bereits moderne Holzfeuerungsanlagen, die relativ geringe Feinstaubemissionen verursachen

Zie het hele verhaal hier:

De Duitse Wikipedia over hout stoken!:

Die Emissionen von Holzheizungen können jedoch durch die Wahl geeigneter Kessel beeinflusst werden.


Rest alleen nog de bevolking ervan bewust maken dat de olievoorraad eindig is en dat het nu echt tijd wordt om om te schakelen.
Levert weer een massa humor op!


Doe niets voor het nageslacht, het nageslacht doet toch ook niets voor jou.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.