Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

Over aprilgrappen gesproken, het is 2-4-2012. De automaffia (in de knel) is goed in 1-aprilgrappen: UIt RNW wereldkrant: Plassen voor ‘power’: urine als energiebron. Plassen is goed voor het milieu. Dat is geen verlate 1 april-grap, maar wijst op een nieuw Nederlands procédé. Nederlandse wetenschappers proberen namelijk uit urine energie en kunstmest te winnen.....

......Van de fosfaat wordt kunstmest gemaakt en van de ammoniak energie.

Kunstmest en olie: TUDelta hierover:

Fosforzuur winnen voor de productie van kunstmest kan op een schonere manier, zo blijkt uit Delfts onderzoek. Maar in Marokko of Tunesië hoeft dat (nog) niet.

Stel je bent net enthousiast aan de slag met je promotieonderzoek. Je gaat de fosforzuurproductie in Nederland een tintje groener kleuren. Dan besluiten de sponsors, de twee laatste Nederlandse producenten, hun fabrieken in Rijnmond te sluiten vanwege overproductie. Fosforzuur maken is goedkoper in Marokko of Tunesië, mede door de minder strikte milieueisen. Meer info:

Wikipedia over fosfaat: De grootste fosfaatopslagplaatsen ter wereld liggen in de Verenigde Staten, China en Marokko. Vanwege het belang van fosfaat voor de voedselvoorziening in de wereld gaat er steeds meer aandacht uit naar de eindigheid van de voorraden van fosfaat. De voorspellingen over de termijn waarop de voorraad uitgeput raakt variëren van 70 tot 100 jaar. Meer info:

Verweggistan dus, minder strikte miljeueisen. Het spul moet dus eerst hierheen gehaald worden. Gaat er al een lampje branden?


Ander onderwerp en vermoedelijk ook een 1-aprilgrap:

Mit Aufnahme des Sommerprogramms startet der Glacier Express am Sonntag, 1. April 2012, mit einem vollkommen neuen Wagenkonzept in die neue Saison. Auf der Strecke zwischen St. Moritz – Zermatt – St. Moritz verkehrt der weltweit erste Wellnesswagen dreimal täglich mit Massagesitzen und Whirlpool. Ganz im Zeichen des von Schweiz Tourismus proklamierten «Jahr des Wassers» wird das Jacuzzi vor jeder Fahrt mit frischem Gletscherwasser aus St.Moritz bzw. Zermatt befüllt. Meer lezen:

Een wellnesswagen in de wereldberoemde Glacier-Express. Zou technisch heel goed kunnen. En omdat de aankondiging ook op de officiele site van de Rhätische Bahn staat.... In een trein kun je elke module inpassen. Zoals ook in de afsluitende trein waar een disco- en restauratierijtuig aangekoppeld zijn. En een meersysteemlokje natuurlijk. Volledig op duurzaam opgewekte stroom van het kombikraftwerk.
Denk daar nog maar es aan als je weer in de file staat.


Ik tank dus ik ben.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail