Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

21-2-2012, Milieucentraal weer in de bocht. Het gaat om de "slimme meter", die inzicht moet geven in het stroomverbruik. Nou, als een "slimme meter" dat moet doen is het al veel te laat. Het inzicht hoort te beginnen bij het kopen van elektrische apparatuur. Met de blik op het typeplaatje van het elektrische apparaat.

Uit Nu.nl: AMSTERDAM - Het koken van een liter water voor een paar kopjes thee kost 0,11 kilowattuur aan energie. In geld is dat 2,5 cent. Niemand staat daar bij stil, maar dat gaat veranderen als de nieuwe slimme energiemeters, de huiskamers. Lees meer:

MilieuCentraal plaatste de volgende tweet:

Maar ook de domroep is topamusement waar het de infobeperking betreft. Vanmorgen op de radio een reportage over de elektrische scooter. Een vraag van de reporter: "Is ie al gestart?"

Dit is nou de omroep die ons moet voorlichten. Maar de eveneens dom gehouden scooterrijder zelf heeft geen zin in het elektrisch vernuft. "De adrenaline". Verder komt ie niet. Meneer heeft last van z'n hormoontjes en energieverbruik komt niet in z'n dom gehouden verstand op.

Dezelfde domheid geldt voor huishoudelijke apparaten. Allemaal elektrisch en geen kinderachtige vermogens. De waterkoker, 1000 watt is niks, er zijn er zelfs van 2400 watt. Rendement? Nog geen 30%! In de centrale wordt van de brandstof stroom gemaakt, het rendement daar is 45%, koelwater verdwijnt in de plomp en door transport ontstaan nog meer verliezen. Geen wonder dat
de stroomboeren naar de kerncentrale grijpen.

In diezelfde keuken, de magnetron, diepvriezer, vaatwasser en nog wat energieslurpers, die allemaal warmte uit stroom maken.


Nog meer lust de wasdroger, 3000 watt is heel gewoon. Om maar te zwijgen over het toekomstige elektrische rijblik. Daarover is genoeg geschreven. Het stroomverbruik zal verdubbelen. Geen wonder dat regeringen bij het woord kernenergie beginnen te kwijlen.

Het repertoire van de ministerschare de afgelopen 50 jaar.

Verder dan stroom komen ook de "gestudeerden" niet.

Het antwoord van de "groenen"? Zonnepanelen!!

Beginnen we met het simpelste: De fluitketel. Wie gebruikt dit nog? In de jaren 50 van de vorige eeuw was de zekering in de meterkast 6, hooguit 10 ampere en er was slechts één groep. In 2012 is dat opgelopen tot 3 groepen van 16 ampere.


Nog een alternatief, de waslijn, ooit door milieudefensie weggeven in een klein doosje in de vorm van z'n wasdroger. In ieder huishouden is wel plaats voor deze slimme uitvinding. In de gang, het trappenhuis, de zolder, de tuin, het balkon en wie weet waar nog meer.

Verreweg het grootste energie verbruik gaat in de toekomst in het elektrisch rijblik zitten. Dat wordt er nu al door instellingen als MilieuCentraal in gepompt.

Kinderen worden nu al warm gemaakt om als ze volwassen zijn flink energie te gaan slurpen.


MailGeef es een modeltrein kado, oneindige mogelijkheden van dit transportmiddel om de fantasie te ontwikkelen. Iedereen kan z'n eigen materieel samenstellen met losse onderdelen en kosteloos materiaal als karton en oude CD-doosjes. Zodat kinderen ook nog handvaardigheid opdoen.

Uit RNW wereldkrant: Zomer 2011: auto is uit, vliegtuig is in. Tot voor kort waren door de economische crisis autovakanties dicht bij huis in trek, maar nu het weer wat beter lijkt te gaan met de economie, stappen veel Nederlanders toch weer het vliegtuig in.


De wereldkrant stelt dan ook nog een tendensieuze vraag. "Hoe gaat u dit jaar op vakantie? Met auto of vliegtuig?". Verder komt de wereldkrant niet.

En ook de lokale politiek zit hopeloos in de knel. De Utrechtseweg, een tijdlang afgesloten i.v.m asfaltering, het verkeer totaal vast gelopen en waaraan kunnen de hotemetoten slechts denken?
Een busbaan!!

En iedere "bestuurder" wijst de verantwoordelijkheid voor toekomstige chaos consequent af. Dit wordt weer tophumor.


De beste energie is energie die je niet gebruikt.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
MailMail