Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

25-4-2012. Gisteren werd op twitter Klimaatcombi: door Oranjetunnelmalloot @FarshadBashir "beschuldigd" van olieverbruik. Ach, als je de redenatie van volgt is iedereen een oliejunk. Inclusief .

Dat is lachwekkend, elke Nederlandse burger wordt door de "Staat der Nederlanden" gedwongen tot het betalen van belasting in de vorm van oa inkomstenbelasting, BTW en als je flink wat te makken hebt ook een smak onroerend zaakbelasting. Heb je een laag inkomen, is daar wel overheen te komen. Maar toch.....

Maar dat bedoelde de omhoog gevallen politicus niet. Bashir bedoelde dat:

De standaard infobeperking van de dom gehouden Hollander (of import-Hollander in het bizonder). Meer onzin van Bashir en consorte:

Binnenvaart is duurzamer dan vrachtverkeer, en je hebt al binnenvaartschepen deels electramotor:

.....maar als je het over de terug te brengen staatsschuld hebt, kan hier en daar nog wel wat geschraapt worden.

Jaarlijks €5,8 miljard uit de staatskas naar fossiele energie

Vorig jaar publiceerden CE Delft en Ecofys een onderzoek waaruit blijkt dat er jaarlijks €5,8 miljard uit de staatskas naar fossiele energie gaat.....

....Een greep uit de 18 fossiele schandalen:

*Geen accijns op kerosine. Kost de overheid jaarlijks bijna €1,7 miljard.

*Grootverbruikers van energie betalen nauwelijks energiebelasting. Kost de overheid jaarlijks ruim €1,8 miljard.

*Exploitanten van kolencentrale hoeven geen kolenbelasting te betalen. Dit in tegenstelling tot andere gebruikers van kolen. Bovendien betalen alle consumenten mee aan het verzwaren van het energienet om de kolenstroom te produceren. Kost de overheid en consumenten in totaal miljarden. Lees meer:

En het totale verhaal:

Nog even niet genoemd, de gevolgen van dit gebruik van fossiele brandstoffen zoals verkeersongevallen (blijvende invaliditeit), fijnstof, stress door geluidoverlast. Iets waar hotemetoten als @FarshadBashir geen last van hebben...... En daarbij zal het zeker niet blijven.

Nieuwsbron : SARGASSO
Categorie : Opinie
Gepubliceerd : Dinsdag 4 Oktober 2011 om 21:41

IEA: Subsidie op fossiele brandstoffen zal zonder hervormingen in 2020 stijgen tot 660 miljard dollar (nu nog 409 miljard dollar)

Lees meer:

 

Deze vorm van energie (Nederland waterland) is tot nu toe totaal onbesproken. >>>>

Om dit alles eindelijk een halt toe te roepen bedacht men (ook) in Renkum het Milieu Educatie Centrum dat aan bezuinigingen te offer viel. Hier werden kinderen ingeschakeld.

Men pootte in oktober en november bloembollen om bijen aan te lokken en om de gemeente vrolijker te maken.

Onderzoek van Harvard University levert het onomstotelijk bewijs: neonicotinoiden zijn bijenmoordenaars en veroorzaken zelfs exponentiële sterfte onder de insecten. De pesticiden zijn de directe oorzaak van CCD, colony collapse disorder, ofwel het instorten van bijenvolken. De resultaten van het onderzoek werden al in juni 2014 gepubliceerd in het tijdschrift Bulletin of Insectology.

De uitkomsten van de studie bevestigen niet alleen conclusies van vorige onderzoeken (op basis van replicatie van die onderzoeken) maar versterkt tevens de conclusie dat opeenhoping van op zichzelf niet dodelijke doses neonicotinoiden uiteindelijk de oorzaak vormen voor CCD, ofwel het uitsterven van bijenvolken. Lees meer:

De oplossing? Eet geen vlees meer, maar vegetarische en biologisch. Honing als zoetstof i.p.v. suiker, het zoete vergif. Hier zie je het ruimtegebruik van 4 huishoudens met 5 auto's. Men sloopt zelfs tuinen hiervoor. Eén gezin zonder auto en een eenpersoons huishouden met één auto, die nauwelijks gebruikt wordt maar wel plaats inneemt. De wereld staat hier vol mee. En olie? Dat is de belangrijkste doodsoorzaak.

De petrochemische industrie veroozaakt hartinfarct, tinnitus en zelfs dementie.

De feiten: Er vallen meer doden door het verkeer en luchtvervuiling. Verkeer wereldwijd 1.5 miljoen, luchtvervuiling wereldwijd 5 miljoen, Corona is dan een lachertje.

Zelfs klanten van biologische leveranciers kunnen niet zonder auto. Lees meer:

Een actieve, positieve bijdrage aan biodiversiteit is te leveren door in de tuin met een aantal zaken rekening te houden. Met het plaatsen van bepaalde planten zijn de bijen én de biodiversiteit gebaat. Richard van Galen, medewerker van de Stichting Natuur en Milieu: “Het gaat niet zo goed met de bijen. Bijen maken niet alleen honing, ze zijn ook onmisbaar voor de bestuiving van bloemen en gewassen.”

Hans van Dijk van Milieu Centraal adviseert een ‘levende tuin’: “geef de tuin windbeschutting, veel struiken en niet te veel stenen. Dat maakt de tuin prettig en veilig voor vogels en insecten. Ook een lijsterbes en een vogelbadje in de tuin zijn erg nuttig voor de dieren.”

Veel tips om de biodiversiteit te bevorderen, komen neer op het goed stilstaan bij wat je koopt en niet koopt. Koop bijvoorbeeld minder vlees als je boodschappen doet. En heb je echt elk jaar een nieuw mobieltje nodig? Ook de vakantie is een aandachtpunt voor behoud van biodiversiteit. Lees meer:

Voor de bijen, en niet alleen de honingbijen, maar ook vlinders en andere bestuivers heeft Guerrillagardeners een bloembommenpakket samengesteld.

Als we de dieren met rust hadden gelaten, hadden we nu geen #coronacrisis gehad.


Het gevaarlijkst zijn diegenen die de gevaren negeren.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.___________________________________________________________________