Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

4-10-2012. Binnenkort is het 10 oktober (10:10). Dat brengt velen ertoe "revolutionaire" besparings- en duurzame stroomopwekkers te lanceren, die meestal niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat zijn of niet eens een bijdrage leveren aan een oplossing voor het energievraagstuk. 99% gaat over stroom. Verwarmen doet blijkbaar niemand. Een bloemlezing van zowel amateurs als professionals, de meesten afkomstig van 's werelds grootste lachshow Twitter:

De "Opwekkers". Om te beginnen "Duurzame Energie" met z'n dubbele tweets die op zich al lachwekkend zijn: Energiegenererende drempel in een parkeergarage in Twello:
Energiegenererende drempel in een parkeergarage in T...
http://bit.ly/W7drLH

Nog een opwekker, die als je naar buiten kijkt ook niet veel succes heeft: Aandeel ongeveer 4.5%.

Groen in Arnhem ‏@groeninarnhem Leuk! Na #nuArnhem ook @Zonatlas @gemeenteTiel: potentieel zonne-energie van élk dak in kaart http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten/activiteit.php?ID=2141#.UGxVPYf60aY.twitter … #energietransitie #dvdd12

Dan de onuitroeibare ANWB: #ANWB lanceert de ANWB Oplaadservice en gaat laadpunten en -abonnementen verkopen. Lees meer op:
http://www.anwb.nl/auto/nieuws-en-tips/actueel,/doc/nieuws/auto/2012/oktober/ANWB-lanceert-oplaadservice-voor-elektrische-autos.html
… #ANWBelektrisch


Een elektrische vrachtwaggel is er nog steeds niet, terwijl deze toch topslurper is en de meeste files veroorzaakt. Van enige vorm van samenwerking als bij het spoor is totaal geen sprake.

Tot dezelfde categorie behoort Roadled. Deze club maakt het nog veel bonter. Alleen de verlichting geldt daar. Dat het bij behorend rijblik, vaak met vermogens van meer dan 60 KW ook nog energie vraagt, ontgaat deze automalloten.

Het antwoord van Roadled ‏@Roadled: De Grote Energieleugen http://www.nuzakelijk.nl/column-jan-rotmans/2844651/grote-energieleugen.html … via @NUzakelijk @janrotmans @Roadled heeft het licht gezien! http://youtu.be/xsPscUSoh8Q

Bekijk vooral ook de video:

Topper is en blijft de domroep: De VPRO hinkt op twee gedachten. Energiebesparing, de domroepmethode en haaks daarop de non-besparing, het gemopper op verkeersmaatregelen:

of rijdt u uw auto kapot op de onmogelijke verkeersdrempel in de straat Lees meer:

Ook de site van Peakoil zelf is en blijft olieverslaafd: Een aanrader is het interview van 28 juli 2010 met John Hofmeister, oud-president van Shell USA in Hardtalk van de BBC:

http://www.bbc.co.uk/programme...
Een bericht dat inmiddels verdwenen is.

Zijn voorspelling is dat autobrandstoffen uiteindelijk gesubsidieerd moeten worden om landen mobiel te houden. De EU zou in die race de VS voorbij kunnen streven, omdat de EU op veel grotere schaal de kosten kan beperken door een veel groter aandeel om het openbaar vervoer tot hoofd-modaliteit te maken.
Censuur werkt ook daar nog prima, oplossingen ongewenst. Lees meer:
En ook: Vroege Vogels ‏@VroegeVogels Nieuws: 'Wat doe jij uit?' Laat het zien op 10-10!: Een dag zonder vlees, de wasdroger uitlaten, met de fiets na... http://bit.ly/VpkoIr

Dit zijn de zogenaamde ééndagsvliegen. Eén dag per jaar doet men zonder vlees, zonder wasdroger, zonder rijblik.
De rest van het jaar?

Dan volgen de lampjes, eerst waren dat de spaarlampen, nu zijn dat de LED's. De spaarlampen worden weer weggesmeten.

In de bocht met nog een vleugje domroep: 10:10 Nederland ‏@1010nl .@bnrduurzaam: IKEA stapt over op led-lampen http://fm.bnr.nl/WjFMON #BNRduurzaam” dat is mooi nieuws voor #1010nl

Rick van Viersen ‏@LedsDoItNow @urgenda @1010nl @puurwinkelen Laten we als webwinkels van @ledsdoitnow ook op dag vd #duurzaamheid meedoen @FairLamps @groenehert #dvdd12

Het gigantisch aandeel in de stroombesparing?
Jaarlijks € 22.48

De politiek kan natuurlijk niet achterblijven, de VVD:
René Leegte ‏@reneleegte Bijgaand link naar #bnr gesprek over betaalbaarheid van energierekening http://bit.ly/P9KXS2  @mflikkema @bnr #vvd

Dan wordt het volk wakker, tenminste degenen die er echt over nadenken, maar nog steeds niets doen. En inmiddels beginnen de energieboeren ook zelf te mekkeren:

Henri Bontenbal ‏@HenriBontenbal Waarom worden persberichten van grote energiebedrijven nog steeds gretig door media als waarheid, zonder kritische lezing, rondgebazuind?

Nu-zakelijk: Het populisme is nu ook al de energiewereld binnengedrongen. Afgelopen weekend verscheen een persbericht van RWE/Essent-topman Peter Terium, waarin stond dat de energierekening de komende jaren onbetaalbaar zou worden. Lees meer:

Wat niemand begrijpt is dat je stroom niet zomaar kunt bewaren. Tenminste niet zonder peperdure technikek. Maar er is veel mogelijk.

Zo leerde men zo'n 55 jaar geleden op school over "witte steenkool" uit de Alpenlanden. De Oostenrijkers, maar vooral de Zwitsers kunnen je daar een poepie van laten ruiken. Vóór de komst van kernenergie reed men daar wel elektrisch, al was het dan met de trein. Zie de rest van deze site voor de talloze voorbeelden.

Plan Lievense is diep in een burola verdwenen en ook van het kombikraftwerk heeft geen hond ooit gehoord:

Maar de Hollander denkt bij personenvervoer aan het elektrisch rijblik en bij vrachtvervoer aan vrachtwaggels en binnenvaart. Die zijn nog lang niet elektrisch al denken sommigen van wel.

En ook die binnenvaart is bizonder smerig: De Duitse zender 3sat: Eine Lösung für alle wird es nicht geben Schiffsdiesel ist voller Verunreinigungen und Sand. Mit einer Standardlösung wird man nicht alle Schiffsdiesel sauberer bekommen, meint Florian Franken von der "Tehag Engineering AG". Vertaal en lees meer:

Voor het personenverkeer blijft dan nog de simpele, minste ruimte gebruikende, goedkoopste oplossing, de fiets: Maar fietsen staan volgens de NOS in de weg.

Het fietsverkeer in de grote steden stijgt de laatste jaren flink. Dat zorgt voor overvolle fietspaden en uitpuilende stallingen. Maar ook voor bedoeld of onbedoeld voor asociaal gedrag. Verslaggever Roel Pauw staat bij een drukke fietsroute in Utrecht.

De NOS zet als gewoonlijk in op het rijblik, ook na de talloze mislukkingen.Domroepmalloot Mark-Robin Visser: Tis helemaal geen fietsweer.


De meesten worden liever door lof geruineerd, als door kritiek gered.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.