Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

12-5-2013. Het is moederdag. Wat is er dan leuker dan je moeder es stevig te bedonderen, moet de commercie gedacht hebben. Er zijn een aantal thema's waar het grof geld opbrengt als je het klootjesvolk bedondert.

Het transport. Allereerst de petrochemische industrie, zonder wie kennelijk geen hond meer kan. Produkten vandaag besteld moeten gisteren al geleverd zijn en het mag niks kosten. Het gevolg, een chemietrein loopt uit de rails. Gelukkig niet elke dag, het spoor is één van de veiligste transportsystemen die er zijn. De diskussie barst los met alle grappen vandien. Aan de oorzaak ervan gaat iedereen voorbij:

Allereerst door de bevolking op het verkeerde been te zetten. De doorsnee oliejunk denkt dat de regels die op de weg gelden, doordat er in het verleden 2000 verkeersdoden per jaar waren, ook voor de trein gelden. Allereerst is daar de petrochemische industrie die de automaffia gek heeft gemaakt met de zogenaamde noodzaak van chemische produkten.

Stikstof,  men zanikt over de industrie. En wat maakt die industrie? Met name de petrochemische industrie? Verder geen vragen.

"De werkelijke fout zit bij de politiek en bij het bestuur. Dit soort treinen laten rijden door de bebouwde-kom is fout. het is wachten op een ongeluk en dat is nu dus daar met (helaas) een Nederlandse machinist aan de knoppen".

Waar ga je die treinen dan laten rijden? Zie het gedonder voor de Betuwelijn en HSL.

"Zo'n man zal dit ritje toch niet voor de eerste keer gereden hebben? En sein gemist... Hij weet en ziet toch dat hij door de bebouwde kom rijdt? Zelf nadenken kan echt geen kwaad met zo'n vrachtje".

"Dus ik mag onbewust met 90 door de bebouwde kom als ik het bordje van "u bent nu in bebouwde kom" mis? Lul koek".
Lees meer en geniet:

24-8-2014 Rechter bepaalt: windmolens bij Botlekgebied moeten langzamer draaien

Waarmee de rechter aantoont partijdig te zijn. De windturbines staan in dit geval pal naast de petrochemische industrie, noodzakelijk voor de "ecocombi" die....

Nieuws: 'Vlaamse proef met ecocombi grote flop' http://bit.ly/1qKFQpc  #verkeerskunde

DIT is een ecocombi. En een wat slimmere opzet, bovengronds in normaal ballastbed, materieel met standaard koppelingen, kan de vracht meenemen die men gedacht had per ecocombi te vervoeren. En volgend filmpje toont aan dat zelfs een kind die kan besturen. Ook Alexandra van Huffelen kan dat. Wel in de werkplaats blijven natuurlijk.

Deze reakties zijn helemaal belachelijk. Weer een stelletje niet door enige kennis gehinderde autodenkers. Nemen we even het trajekt Utrecht - Arnhem. De ICE rijdt daar over het algemeen harder dan 100. Ook in de stations Driebergen-Zeist, Veenendaal-Deklomp, Ede-Wageningen, Wolfheze en Oosterbeek. Allemaal "bebouwde kommen". De trein zou daar af moeten remmen? Klinkklare onzin. Zelfs kinderen maken slimmere opmerkingen. Iets slimmer is:

"Hoe moeilijk is het eigenlijk een snelheidsbegrenzer te maken voor een trein".

De Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers kennen Indusi en Integra-Signum. Al sinds de jaren 30. Hier een 80 jaar Zwitserse oude kar. Lees hier en hier meer:

Opvolger is ERTMS.

En zoals hier al genoemd is, schuift de politiek dit op de lange baan. De automaffia en petrochemische industrie leveren meer geld op. Levens zijn daar onbelangrijk. Een flinke oliecrisis is noodzakelijk.

Nog meer toplachers:

"Flitsers langs het spoor."

"Blik op het spoor'!"

Het spoor met de bijbehorende industrie, verdwenen. Beynes, Allan, Werkspoor

Kortom, de auto beheerst de meutte. Doe je niet mee met de jammerende automaffia, word je niet voor vol aan gezien. Je bestaat gewoon niet meer. "Ik tank dus ik besta".

Het gevolg is dat de politiek en de daar aan gelieerde organisaties de automaffia naar de mond praten anders worden hun in eerste instantie goede ideëen genegeerd. Er is geld nodig. Bekend is taart Minnesma van Urgenda. Een niet door enige kennis gehinderd zooitje. Elektrisch rijden. Trein en tram doen dat al 100 jaar, maar daar valt zoals gezegd niets aan te verdienen. Een ex-astronout deed ooit een exotische poging een elektrische bus aan de man te brengen, maar dit wanprodukt, waarmee zelfs de TU in verlegenheid gebracht werd, verdween geruisloos van het toneel. Ongeschikt om zwaar vrachtvervoer te integreren. En nogmaals die politiek die het ook niet meer weet. 

Een andere proef, in dit geval met "zelfrijdende" auto's loopt ook al niet lekker.
De NOS schrijft: ‘Zelfrijdende auto creëert file’

Autonoom rijdende auto’s zouden files in de toekomst kunnen voorkomen, maar volgens verslaggever Werner Budding ook veroorzaken. Hoe dat zit ziet u bij de NOS. Lees meer:

De tuin op de video levert ook alternatieven voor pellets, die doorgaans uit Verweggistan komen. Hier een blad van een populier, één van de snelst groeiende bomen, die elk jaar weer voor nieuwe zonnepanelen zorgen. Los liggende takken zijn vaak oorzaak van bosbranden. Het vuur verspreidt zich razend snel.

De takken leveren energie. De bladeren in de zomer schaduw, opname CO2 en in de winter zowel warmte als stroom, mits je daar ook kaas van gegeten hebt. Met een simpele hakselaar maak je daar brandstof van.

GRATIS. Rendement meer dan 90%. Lees meer:Je kunt dan zelfs het OV daarmee van stroom voorzien.

Reizigersclub Voor een Beter OV, ook de weg kwijt, heeft grote twijfels bij de grootschalige werkzaamheden die spoorbeheerder ProRail dit weekend in Utrecht uitvoert en het treinverkeer ernstig verstoort. Niet gehinderd door enige kennis.

Dan opeens moet er na jaren koloniale import lokaal voer gegeten worden. Bananen, ananas en soja zijn opeens niet meer interessant.

Het zal niemand ontgaan zijn; de Russische sancties raken de land- en tuinbouw hard. Vooral kasgroente en peren gingen tot nu toe in grote getalen naar Rusland. Per direct (sinds 7 augustus) mogen zij echter niet meer de grens over. Dit betekent dat er een groot overschot aan groente gaat ontstaan. Wat normaal de vrachtwagen in kon naar Rusland blijft nu op de Nederlandse markt en daar hebben we al heel veel tomaten, paprika’s, peren en ander lekkers. Op zo’n korte termijn een nieuwe bestemming vinden voor al die groente is bijna onmogelijk, met als gevolg dat én de prijzen hard dalen én er groente gedumpt gaat worden. Lees meer:

Bijkomend voordeel, je pakt de toenemende kriminaliteit in de vrachtwaggelbranche aan. Ook de Zwitsers schrijven daar over en noemen tussen neus en lippen dat dit op het spoor veel minder het geval is omdat men daar wel maatregelen genomen heeft.

Think global, eat local! ????????????????? ????????? Download und alle wichtigen Infos im Artikel. https://t.co/FuF1pjCbs3

Ansteigende Kriminalität in der Transportbranche. #CargoBlog http://blog.sbbcargo.com/12823/wer-den-schaden-hat/  /Im

@Klimaatcombi Ist bei der Bahn weniger ein Thema (andere Transportgüter, weniger zugängliche Anlagen, verschlossene Wagen und Container)./Im

Nog meer nieuws van de blikmassa. Dit gedrocht zat ooit achter of zelfs IN de trein:

Groente en fruit in de supermarkten worden de komende weken goedkoper. Met hoeveel is nog niet te voorspellen. De daling is een gevolg van de boycot van Rusland. Groente- en fruittelers gaan daardoor een zware periode tegemoet. Lees meer:

Als de tegenspoed in de Nederlandse autobranche aanhoudt, staat de teller van het aantal verkochte auto's eind dit jaar op het laagste punt sinds 1969. Die voorspelling doet adviesbureau voor de sector Aumacon. Lees meer:

Dat hoeft ook niet.

Dat het achteroverslaan van frisdrank niet héél gezond is, weten de meesten van ons inmiddels wel. Maar wat gebeurt er precies van binnen als je bijvoorbeeld een blikje cola drinkt? Bekijk het volledige artikel hier.

Daarom doet een hobby wonderen. Er ontstaat dan geen verslaving aan cola. En verder....

knack.be: "Bus en trein zijn goed voor de lijn"

Schlechte Nachrichten für Autofahrer: Wer mit dem ÖV fährt, ist schlanker. http://t.co/FFYXnjy8qR http://t.co/gCqXCyy9cM

Zug dich schlank ... http://t.co/rkFQ3y4B59

Studie des British Medical Journal: Bahnpendler sind schlanker als Autofahrer: http://t.co/Vwnh3rgSqs

‘Afzet hybride auto’s komt niet in de buurt van 2013′ http://t.co/VMlmcByDIJ #groen #energie

En dan zijn er altijd nog oliejunks die nooit genoeg hebben.

Maar ze blijven volhouden. OV-magazine in de financiele puree.

Het openbaar vervoer in middelgrote steden voldoet steeds minder aan de wensen van de (toekomstige) inwoners, betogen mobiliteitsadviseurs Johan Janse en Marc Okhuijsen. Zij zien meer heil in volledig automatisch vraagafhankelijk personenvervoer.

Decennialang is volop geïnvesteerd in het bevorderen van het stedelijke openbaar vervoer. Zo zijn in diverse steden hoogwaardige ov-banen aangelegd en is er actuele reisinformatie gekomen. Maar heeft dit geleid tot een verbetering van het ov, tot meer reizigers? Nee, in onvoldoende mate.

Dit artikel kost 1.50,-. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot onze artikelen. (bekijk alle abonnementen)

Hier zijn alle artikelen gratis en ook copieren is geen probleem.

En ook de VVD in de puree: Alsof er nog niet genoeg ellende op de wereld is verklaarde de VVD vandaag de oorlog aan de meeuwen. “Ze graaien uit vuilniszakken, poepen op auto’s, maken afgrijselijke herrie en vallen zelfs kinderen aan”, vindt de liberaal Heerema. De meeuw moest van de lijst van beschermde inheemse diersoorten af om ze af te kunnen schieten of om ze te vergassen, vinden de liberalen. De VVD is op oorlogspad.

Godfried Bomans hierover: Ik stel voor dat onze lijsttrekkers van de duizenden redevoeringen, die zij houden moeten, er minstens één percent op Schiphol afsteken. Er is geen meeuw, die dat uithoudt. In het begin zullen ze met belangstelling luisteren, maar na de tiende spreker, die precies het omgekeerde beweert van wat zijn voorganger gezegd heeft, zullen ze in een lichte onrust geraken. En na de vijftiende zullen ze krankzinnig worden en in paniek wegvliegen.” Lees meer:

Het probleem lost zichzelf op. Supermarkten, afvalgeneratoren bij uitstek, zullen uiteindelijk het loodje leggen. En dat, de tussenhandel uitgeschakeld, is uiteindelijk het beste.

Dit gaat echt nog leuk worden.
 
Uit de Arnhemse bieb het boek: "Bosatlas van de energie". Knap stukje oplichting. In het hele boek wordt op geen enkele manier de trein genoemd. De trein die al 100 jaar elektrisch rijdt. Daarentegen wordt het wegverkeer geroemd. Dat wegverkeer dat niet zonder olie kan. Dat men met biobrandstof, elektrisch of waterstofgas wil laten rijden. Iets dergelijks belachelijks produceerden ook de gebroeders Das.

Let wel, de fossiele brandstoffen hebben honderden miljoenen jaren nodig gehad om te ontstaan. En dat wil men met bovenstaande opvangen. Nog niet genoemd de logistieke chaos die hieruit ontstaan is en groter zal worden. En dat alles vindt men heel gewoon. 
Mail deze oplichter
 
De voeding dan. De vleeseters hebben er echt een zooitje van gemaakt. Een domme uitspraak van de vleesmaffia: "Om de wereld te voeden moeten genetisch gemanipuleerde gewassen geteeld worden". Monsanto komt om de hoek kijken. Ook hier als gevolg van infobeperking weer een gigantische lachshow.
 
Intussen is er steeds meer weerstand tegen deze oplichter. Feiten, feiten en nog es feiten. Het kan ook anders, veel minder vlees.
 
Het hoeft allemaal niet zo dramatisch te worden. Van verschillende kanten worden er werkende oplossingen aangedragen. Het niet uit te roeien zonnepanelenvirus wordt aangepakt met het aardenhuis dat steeds meer gemeenten introduceren. En zelfs Nujij maakt er melding van.
 
Er moet echter nog veel water door de Rijn vloeien voor de schade die de media hebben aangericht, gerepareerd is. Negeer die domroep en leer Duits, zodat je geïnspireerd wordt door hun feiten over energie.
 
Het kombikraftwerk (virtuele kraftwerk), in Nederland totaal onbekend.
De Duitsers zijn ons decennia vóór.
 

Off the shelf: are people finally turning away from supermarkets? Innovative small retailers are using the internet to compete with mega-stores, making fresh, local food cheap and accessible. Lees meer:

Uit de supermarkt komt ook dit bericht... 11000 km voor een biefstuk. Voor de kak is alles geoorloofd.

Probeer dit eens,: Argentijnse boefstuk met cranberrysaus http://ow.ly/ABdR4

Wat dacht je van de koffie, die zelfs het klootjesvolk niet kan missen? Fragmentje:

Fair trade is unfair. It offers only a very small number of farmers a higher, fixed price for their goods. These higher prices come at the expense of the great majority of farmers, who – unable to qualify for Fairtrade certification – are left even worse off. Lees meer:

Om over olie, nodig om het spul hier te krijgen, maar te zwijgen.

Alternatieven van om de hoek.


Denk globaal, koop lokaal.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal__________________________________.
MailMailMail