Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

24-8-2014 Rechter bepaalt: windmolens bij Botlekgebied moeten langzamer draaien

Waarmee de rechter aantoont partijdig te zijn. De windturbines staan in dit geval pal naast de petrochemische industrie, noodzakelijk voor de "ecocombi" die....

Nieuws: 'Vlaamse proef met ecocombi grote flop' http://bit.ly/1qKFQpc  #verkeerskunde

DIT is een ecocombi. En een wat slimmere opzet, bovengronds in normaal ballastbed, materieel met standaard koppelingen, kan de vracht meenemen die men gedacht had per ecocombi te vervoeren. En volgend filmpje toont aan dat zelfs een kind die kan besturen. Ook Alexandra van Huffelen kan dat. Wel in de werkplaats blijven natuurlijk.

Een andere proef, in dit geval met "zelfrijdende" auto's loopt ook al niet lekker.
Uit de Telegraaf: ‘Zelfrijdende auto creëert file’

Autonoom rijdende auto’s zouden files in de toekomst kunnen voorkomen, maar volgens verslaggever Werner Budding ook veroorzaken. Hoe dat zit ziet u in het Telegraaf TV Nieuws met Chantal Anthonio. Lees meer:

De tuin op de video levert ook alternatieven voor pellets, die doorgaans uit Verweggistan komen. Hier een blad van een populier, één van de snelst groeiende bomen, die elk jaar weer voor nieuwe zonnepanelen zorgen.

De takken leveren energie. De bladeren in de zomer schaduw, opname CO2 en in de winter zowel warmte als stroom, mits je daar ook kaas van gegeten hebt. Met een simpele hakselaar maak je daar brandstof van.

GRATIS. Rendement meer dan 90%

Je kunt dan zelfs het OV daarmee van stroom voorzien.

Uit de Telegraaf: UTRECHT - 

Reizigersclub Voor een Beter OV heeft grote twijfels bij de grootschalige werkzaamheden die spoorbeheerder ProRail dit weekend in Utrecht uitvoert en het treinverkeer ernstig verstoort. Niet gehinderd door enige kennis.

Dan opeens moet er na jaren koloniale import lokaal voer gegeten worden. Bananen, ananas en soja zijn opeens niet meer interessant.

Het zal niemand ontgaan zijn; de Russische sancties raken de land- en tuinbouw hard. Vooral kasgroente en peren gingen tot nu toe in grote getalen naar Rusland. Per direct (sinds 7 augustus) mogen zij echter niet meer de grens over. Dit betekent dat er een groot overschot aan groente gaat ontstaan. Wat normaal de vrachtwagen in kon naar Rusland blijft nu op de Nederlandse markt en daar hebben we al heel veel tomaten, paprika’s, peren en ander lekkers. Op zo’n korte termijn een nieuwe bestemming vinden voor al die groente is bijna onmogelijk, met als gevolg dat én de prijzen hard dalen én er groente gedumpt gaat worden. Lees meer:

Bijkomend voordeel, je pakt de toenemende kriminaliteit in de vrachtwaggelbranche aan. Ook de Zwitsers schrijven daar over en noemen tussen neus en lippen dat dit op het spoor veel minder het geval is omdat men daar wel maatregelen genomen heeft.

Think global, eat local! ????????????????? ????????? Download und alle wichtigen Infos im Artikel. https://t.co/FuF1pjCbs3

Ansteigende Kriminalität in der Transportbranche. #CargoBlog http://blog.sbbcargo.com/12823/wer-den-schaden-hat/  /Im

@Klimaatcombi Ist bei der Bahn weniger ein Thema (andere Transportgüter, weniger zugängliche Anlagen, verschlossene Wagen und Container)./Im

Nog meer nieuws van de blikmassa. Dit gedrocht zat ooit achter of zelfs IN de trein:

Groente en fruit in de supermarkten worden de komende weken goedkoper. Met hoeveel is nog niet te voorspellen. De daling is een gevolg van de boycot van Rusland. Groente- en fruittelers gaan daardoor een zware periode tegemoet. Lees meer:

Als de tegenspoed in de Nederlandse autobranche aanhoudt, staat de teller van het aantal verkochte auto's eind dit jaar op het laagste punt sinds 1969. Die voorspelling doet adviesbureau voor de sector Aumacon. Lees meer:

Dat hoeft ook niet.

Dat het achteroverslaan van frisdrank niet héél gezond is, weten de meesten van ons inmiddels wel. Maar wat gebeurt er precies van binnen als je bijvoorbeeld een blikje cola drinkt? Bekijk het volledige artikel hier.

Daarom doet een hobby wonderen. Er ontstaat dan geen verslaving aan cola. En verder....

knack.be: "Bus en trein zijn goed voor de lijn"

Schlechte Nachrichten für Autofahrer: Wer mit dem ÖV fährt, ist schlanker. http://t.co/FFYXnjy8qR http://t.co/gCqXCyy9cM

Zug dich schlank ... http://t.co/rkFQ3y4B59

Studie des British Medical Journal: Bahnpendler sind schlanker als Autofahrer: http://t.co/Vwnh3rgSqs

‘Afzet hybride auto’s komt niet in de buurt van 2013′ http://t.co/VMlmcByDIJ #groen #energie

En dan zijn er altijd nog oliejunks die nooit genoeg hebben.

Maar ze blijven volhouden. OV-magazine in de financiele puree.

Het openbaar vervoer in middelgrote steden voldoet steeds minder aan de wensen van de (toekomstige) inwoners, betogen mobiliteitsadviseurs Johan Janse en Marc Okhuijsen. Zij zien meer heil in volledig automatisch vraagafhankelijk personenvervoer.

Decennialang is volop geïnvesteerd in het bevorderen van het stedelijke openbaar vervoer. Zo zijn in diverse steden hoogwaardige ov-banen aangelegd en is er actuele reisinformatie gekomen. Maar heeft dit geleid tot een verbetering van het ov, tot meer reizigers? Nee, in onvoldoende mate.

Dit artikel kost 1.50,-. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot onze artikelen. (bekijk alle abonnementen)

Hier zijn alle artikelen gratis en ook copieren is geen probleem.

En ook de VVD in de puree: Alsof er nog niet genoeg ellende op de wereld is verklaarde de VVD vandaag de oorlog aan de meeuwen. “Ze graaien uit vuilniszakken, poepen op auto’s, maken afgrijselijke herrie en vallen zelfs kinderen aan”, vindt de liberaal Heerema. De meeuw moest van de lijst van beschermde inheemse diersoorten af om ze af te kunnen schieten of om ze te vergassen, vinden de liberalen. De VVD is op oorlogspad.

Godfried Bomans hierover: Ik stel voor dat onze lijsttrekkers van de duizenden redevoeringen, die zij houden moeten, er minstens één percent op Schiphol afsteken. Er is geen meeuw, die dat uithoudt. In het begin zullen ze met belangstelling luisteren, maar na de tiende spreker, die precies het omgekeerde beweert van wat zijn voorganger gezegd heeft, zullen ze in een lichte onrust geraken. En na de vijftiende zullen ze krankzinnig worden en in paniek wegvliegen.” Lees meer:

Het probleem lost zichzelf op. Supermarkten, afvalgeneratoren bij uitstek, zullen uiteindelijk het loodje leggen. En dat, de tussenhandel uitgeschakeld, is uiteindelijk het beste.

Off the shelf: are people finally turning away from supermarkets? Innovative small retailers are using the internet to compete with mega-stores, making fresh, local food cheap and accessible. Lees meer:

Uit de supermarkt komt ook dit bericht... 11000 km voor een boefstuk. Voor de kak is alles geoorloofd.

ok af en toe vlees eten moet kunnen. Probeer dit eens,: Argentijnse boefstuk met cranberrysaus http://ow.ly/ABdR4

Wat dacht je van de koffie, die zelfs het klootjesvolk niet kan missen? Fragmentje:

Fair trade is unfair. It offers only a very small number of farmers a higher, fixed price for their goods. These higher prices come at the expense of the great majority of farmers, who – unable to qualify for Fairtrade certification – are left even worse off. Lees meer:

Om over olie, nodig om het spul hier te krijgen, maar te zwijgen.

Alternatieven van om de hoek.


Denk globaal, koop lokaal.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail