Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

1-3-2016. Waterstof, kort en duidelijk. Bijgewerkt 11-12-2020.

‘Waterstofauto’s zijn complex, duur in aanschaf en gebruik. Bovendien zullen ze altijd meer dan twee keer zoveel stroom nodig hebben dan een vergelijkbare elektrische auto’. #duurzaamheid https://t.co/qqNCJNTOjk

En zoals je ziet bedondert ook hier Shell de boel.

Moeilijk zelf te bouwen, maar een aan een industrieel produkt denkt de automaffia al jaren. Waterstof. Maar waarom moet je er mee gaan slepen? Het Shell-vulstation in de Kleefse waard is gestopt met waterstof omdat er slechts één klant per week kwam en dan nog op een trailer, die natuurlijk geen waterstof gebruikte, met daar op een pooierbak met lege tank.

Tijd om de auto te ruimen. Een man in de Amerikaanse staat Michigan heeft op last van de gemeente het afgelopen halfjaar ten minste 75 auto's in de autoversnipperaar moeten doen. Lees meer:

De VS, daar zitten de idioten.

Dit probleem is met een cargobike (Armadillo) simpel op te lossen omdat deze ook door de berijder aangedreven kan worden. Doe dat maar eens met een auto. Lees meer:

Het eindrapport over onze Fuel Cell test met is nu gepubliceerd (in het Zweeds, met Engelse samenvatting).

Grote risico's. Plaats zo'n installatie bij windturbines, zonnepanelen en waterkrachtcentrales. Zelf biomassa kan ingezet worden. En omdat een brandstofcel geen bewegende delen heeft is maakt ie geen geluid. Vermogens van 1 KiloWatt tot 1 MegaWatt. Lees meer:

The final report on our fuel cell test with @RISEsweden https://t.co/p9cZb1zwPJ #fuelcell #cargobike https://t.co/iiII3QoHzx

Als er te veel wind of te weinig of zelfs geen zon is ('s nachts) kan elektrolyse ingezet worden. Later kan het gewonnen waterstof gas gebruikt worden om stroom op te wekken.

Hoe simpel is de oplossing: Het autodenken moet op de schop. Nederland is VOL. Waterstof is ook dan de oplossing, maar dan stationair. De nu nog 2 tankstations worden per rijdende bom bevoorraad. Terwijl Nederland vol heeft gelegen met spoor- en tramlijntjes.

Vooral het smalspoor is totaal gesloopt. En niets is simpeler te transporteren dan stroom. Het is daarom noodzakelijk de brandstofcellen stationair dicht bij de bron te plaatsen. Meer hierover:

Die bron bestaat niet alleen uit stroom van zon en wind, ook (groen) biogas uit mest kan hiervoor gebruikt worden.

Onder het motto PowerToGas zet de EMT-sector in Arnhem in op waterstoftechnologie. Waterstof wordt gezien als een duurzame energiedrager en als de technologie van de toekomst. Het is te gebruiken in de industrie, maar ook als brandstof voor auto’s, bussen en vrachtwagens. De motor van de voertuigen worden daarvoor uitgerust met brandstofcellen. Waterstof verbrandt niet in de brandstofcellen, maar wordt elektrochemisch omgezet, waarbij energie vrijkomt. Lees meer:

Maak die brandstofcellen stationair en de stroom kan aan het spoor (de tram bv) geleverd worden.

Weg Shell, weg dat wegverkeer.

The Don Quichote project seeks to demonstrate the technical and economic viability of an integrated hydrogen storage system for renewable electricity linked to a hydrogen refuelling facility as an interesting commercial opportunity connecting intermittent renewable electricity to transport applications. The project is demonstrating the impact on efficiency and costs of the operations of a large logistics centre that evaluates and validates the market readiness of the components needed for storing renewable energy in hydrogen.

The installation of Don Quichote system started at a large logistics centre of Colruyt, since March 2015. The system will be connected to an existing hydrogen refuelling facility that supplies hydrogen to a fleet of material handling vehicles to form an integrated energy storage and dispensing system in a smart grid setting. The integrated system receives its energy from renewable energy: wind and solar power. The existing hydrogen refuelling facility consists of an alkaline electrolyser system (30 Nm/h), diaphragm compressor, steel hydrogen storage vessels and a dispenser system at 350 bar. Lees meer:

En meteen worden er meer problemen opgelost. De trein kan bij remmen energie terug leveren, mits er voldoende capaciteit elders op het spoor aanwezig is, die deze energie kan gebruiken. Die trein is er nu. Een installatie als deze links maakt er meteen waterstofgas van die later gebruikt kan worden. Er is altijd een gebruiker op het netwerk.

Meer info: Hydrogenics St-Andrews Power2gas

Een dergelijke installatie plaats je in een mobiele container, die gewoon op de trein kan. Zelfs smalspoor. Of zelfs pal onder de windturbine, zoals dit voorbeeld aangeeft.

"Windturbine met geïntegreerde watertank in Duitsland" | https://t.co/CgzEvx4Tkx | #Windenergie  ... https://t.co/6vN1SAMIax

Wat levert het op? Rendement, daarvoor moet je weer bij de Duitse Wikipedia zijn:

Wirkungsgrade in einer Wasserstoffwirtschaft.

Bei der Ermittlung der Effizienz einer Wasserstoffwirtschaft muss die ganze Umwandlungskette von der Herstellung des Wasserstoffs bis zu Erzeugung der Endenergie beim Verbraucher betrachtet werden.

Ook nuttig voor de politiek bij wie het kwartje nog altijd niet gevallen is.

Geert Wilders en Thierry Baudet weten totaal niet wat er leeft onder de Nederlanders.

Die Einschätzung der Wirkungsgrade in den Quellen sind teilweise sehr unterschiedlich, weil sich viele Verfahren noch in der Entwicklung befinden und praktische Produktionserfahrungen noch fehlen. Eine großtechnische Anwendung findet derzeit nicht statt, sodass vor allem die Wirkungsgradangaben zur Wasserstoffgewinnung (2012: fast ausschließlich aus fossilen Quellen) als theoretische Maximalwerte interpretiert werden müssen.

Die für die Wirkungsgrade angenommenen Werte wurden aus der Schwankungsbreite gemittelt und können in der Realität durchaus nach oben oder unten abweichen. Die errechneten Gesamtwirkungsgrade können daher nur Näherungswerte sein.

Wasserstoff aus Elektrolyse 0,80 Der Wirkungsgrad der Wasserelektrolyse wird mit 70 bis 90 % angegeben.[58] (Dies gilt jedoch nur für elektrische Energie, die nichtthermisch produziert wurde (z.B. in Windkraftanlagen oder Photovoltaikanlagen). Bei konventionellen Kraftwerken und Biomassekraftwerken muss deren Wirkungsgrad (typischerweise zwischen 30 und 60 %) mit dem Wirkungsgrad der Elektrolyse multipliziert werden, womit sich viel niedrigere Gesamtwirkungsgrade ergeben)

Omgebouwde dieseltrein

De Coradia iLint is van treinfabrikant Alstom. Afgelopen zomer toonde het bedrijf een eerste exemplaar op de InnoTransbeurs in Berlijn. De trein is een omgebouwde versie van de Coradia Lint dieseltrein, die vooral wordt ingezet voor het verzorgen van regionaal vervoer en is te vergelijken met de in Nederland rondrijdende dieselsprinters. Alstom ontwikkelde de trein in opdracht van de deelstaat, die een soortgelijke opdracht ook aan treinenbouwer Bombardier heeft gegeven.

Alstom haalde alle apparatuur voor de dieselaandrijving uit het treinstel en verving het door waterstofapparatuur. De waterstoftank en brandstofcellen bevinden zich op het dak, het Li-Ion batterijpakket zit onderin de trein. Het batterijpakket wordt geladen als de motoren geen stroom nodig hebben en tijdens het remmen, de batterij levert extra vermogen bij het optrekken en zorgt verder voor stabilisering van de stroomvoorziening naar de elektrische tractie. De brandstofcel zet de waterstof met zuurstof uit de lucht om in elektriciteit, stoom en waterdamp zijn het enige restproduct.

Rijdt zuiniger

De tank op de trein bevat genoeg waterstof om 600 tot 800 km te rijden, de trein biedt plaats aan 300 passagiers en heeft een kruissnelheid van 140 km/h. Volgens Alstom rijdt de trein zuiniger dan zijn dieselvariant.

Nedersachsen heeft een order geplaatst voor veertien waterstoftreinstellen, die allen uiterlijk in 2020 in bedrijf moeten zijn. Blijkt de trein een succes, dan zal hij op meer plaatsen worden ingezet waar het Duitse spoor niet is geëlektrificeerd. Lees meer:

En weer ligt de automaffia dwars. Men heeft helemaal geen zin in de trein. De vroem-vroempartij zit hier vast achter.

De pilot in Noord-Nederland met de waterstoftrein iLint begin 2020 is nog allerminst zeker, zo laat @InspectieLenT weten. Er is nog geen vergunning aangevraagd.

Conclusie, wat hier in een treinstel is ingebouwd kan natuurlijk veel beter in een lok ingebouwd worden, simpel omdat daar meer plaats is.

Wir schaffen das. will komplett -FREI werden.

[DE] The @AlstomGermany Coradia iLint receives approval for commercial operation in Germany

Zillertalbahn awarded Stadler a contract in May 2018 to supply five trains to replace diesel traction on its 760mm-gauge line from Jenbach to Mayrhofen in the western province of Tyrol. Each 75m-long four-car set will accommodate up to 452 passengers.

The delivery of new rolling stock as well as some infrastructure improvements will cut journey times from 55 to 45 minutes. Two additional fast trains will complete the 31.7km trip in 36 minutes.

The increased capacity will enable the introduction of a new mobility concept. Lees meer:

[AT] Remarkable: Zillertalbahn the first to have hydrogen powered narrow gauge trains - https://t.co/JvudlWxUN6

Vor zwei Wochen stellte er mit einer Präsentationsfahrt zwischen Wiesbaden und Frankfurt-Höchst erstmals einen mit Wasserstoff betankten Zug in Hessen vor. „Wir setzen verstärkt auf alternative Antriebe, indem wir den Ausbau elektrifizierter Strecken vorantreiben und Wasserstoffzüge einsetzen“, teilte nun der stellvertretende VDV-Präsident – zugleich RMV-Geschäftsführer – Prof. Knut Ringat am Mittwoch beim Deutschen Nahverkehrstag in Koblenz mit.

Hé, een windmolen kan ook gas maken! https://t.co/aXWJIJxVUn via @trouw

The Zillertalbahn in Austria wants to be the first narrow gauge railway in the world to operate hydrogen powered trains. In four years. The company’s supervisory board has decided to start an energy transition moving away from diesel improving quality of life in general and public transport in the Inn valley in particular. 

En het laatste nieuws: Shell bouwt 10 megawatt elektrolyse-installatie voor waterstofproductie.


De toekomst ligt duidelijk bij waterstof: Bijgewerkt 7-11-2019.

@BastiaanBor can tell you more about the @LagerweyWind hydrogen wind turbine. #wind #energy #hydrogen t.co/vCkO6P4WR0 https://t.co/9zHR2Zk9rX

En hoe denkt Hans Bosman nu zijn woninkje te gaan verwarmen? Vraag van de Week gaat over ‘Windmolens in Wageningen’  Vraag uit 2013 Lees meer:

Het rendement kan nog veel groter worden als men warmte-kracht-koppeling inschakelt. Stroom en warmte in één klap. En misschien zelfs een perpetum-mobile: de stroom die het Blockheizkraftwerk opwekt kan misschien gebruikt worden om er waterstofgas van te maken? Zit er toch een addertje onder het gras?

Men adviseert de goed betaalde bevolking een warmtepomp te installeren. En hoe doe je dat als het niet waait?

Kwestie van opslag, ook als de rivieren bevroren zijn. Video links boven laat zie hoe.

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis en warm water in de douche en keuken. Hij vervangt je hr-ketel op gas: die kan dus de deur uit.

Een volledige warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Je combineert een volledige warmtepomp met een voorraadvat voor warm water en lage temperatuur verwarming (LTV): dat is vloer- of wandverwarming of speciale radiatoren die op lage temperatuur werken.

Het aansluiten van warmtepompen wordt flink vertraagd én duurder als de plannen van minister Ollongren doorgaan. Dat zegt Techniek Nederland tegen BNR. De minister wil het isoleren van warmtepompen verplichten om geluidsoverlast tegen te gaan, maar dat kost de sector jaarlijks zo'n 30 miljoen euro, blijkt uit een berekening van Sira Consulting. 'Dat lawaai relativeer ik zeer,' zegt Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland. Volgens Terpstra worden Europese warmtepompen zo nóg minder concurrerend met Aziatische. Lees meer:

Installeren warmtepompen vertraagd én duurder door verplichte isolatie. #bnr #warmtepomp #isolatie #rcwaarde #rc BNR

Al die angsthazen zijn volgens mij mensen die snel veel geld willen verdienen aan die achterlijke warmtepompen.

En nog iets:

En, plaats een elektrolyse installatie dichtbij de huidige aardgasstations. Appeltje eitje. Werk aan de winkel voor Lagerwey-wind. "Geen kernenergie of kolen, neem een molen".

@Windcentrale en @Greenchoice gaan in de toekomst een vergelijkbaar projekt als met de windturbines opzetten en nu met elektrolyse-installaties om de overtollige energie om te zetten in waterstofgas en lossen zo de verkeerschaos definitief op.

In de Noordzee, ten noorden van Schiermonnikoog, is op zo’n 20 meter diepte een uniek natuurherstelproject gestart. In het gebied de Borkumse Stenen is 6.000 kilo Noorse platte oesters geplaatst, onder meer op 3D-geprinte rifstructuren. Het is voor het eerst dat in diepere delen van de Noordzee oesterbanken worden hersteld. Lees meer:

Wordt waterstof de vervanger van aardgas? (Waterstof wordt de vervanger van aardgas!) via

Samenwerking stroom- en gasnet noodzakelijk vanwege schommelingen.

Maak daar zoals bij de buren een wet van. Anders gaan de komende generaties het niet redden.

Samenwerking strikt noodzakelijk. De bestaande elektriciteits- en gasinfrastructuur in Nederland en Duitsland blijven een cruciale rol spelen voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Maar om de betrouwbaarheid van het energiesysteem te borgen, is wel een nauwe samenwerking tussen beide infrastructuren nodig. Alleen door de twee systemen meer te integreren kunnen de groeiende schommelingen in de productie van zonne- en windenergie worden opgevangen. Lees meer:

En vergeet niet de waterkracht. Grootste #waterval van Nederland! #Loenen bij #Apeldoorn Belangrijk herstel door waterschap.

Förderung von KWK-Anlagen durch das KWK-Gesetz https://t.co/sZBLuSkXza #Pressemitteilung

Een uitsnede uit de tekst: Er is een schoon en veilig alternatief voor Gronings gas, stelt energieprofessor ad van wijk: waterstof. te maken uit water en zon of wind. met als restproduct geen CO2, maar zuiver water. ,,Waterstof is de ontbrekende schakel in de energietransitie.”

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een alternatief voor aardgas dat we kunnen produceren met windmolens op zee en zonnepanelen in de woestijn of op onze daken. En dat bij verbranding niet bijdraagt aan klimaatverandering, omdat het restproduct geen broeikasgas is, maar waterdamp. Toch bestaat het: waterstof. Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft, ziet er gigantische kansen in.

,,Ja, voor waterstof kunnen we onze bestaande gasinfrastructuur gebruiken. De oudere metalen leidingen en aansluitingen moeten we wel coaten of vervangen door plastic, omdat waterstof lichter is en makkelijker ontsnapt. Maar dat is te doen. Net als het aanpassen van de branders in de cv-ketels. Dat is in de jaren 60 ook huis aan huis gebeurd toen heel Nederland werd aangesloten op Gronings gas.” Ook nu is dat weer mogelijk. Lees meer:

Het is ook mogelijk om over te stappen op biogas. Biogas is niet nieuw, De Kleine Aarde te Boxtel installeerde al in de jaren 70 van de vorige eeuw een biogasinstallatie, later werd dit idee door anderen overgenomen en verscheen er ook een rocketstove. Men kan dus probleemloos van het Groningse aardgas af en ook het fosfaatprobleem is voorbij. Lees meer:

Biogas kan ook warmte en stroom opwekken.

En dreigementen uit de VS zijn dan ook zinloos. Ook de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland waarschuwt voor sancties tegen bedrijven die meewerken aan de Russische gasleiding Nord Stream 2. De krant Bild am Sonntag heeft brieven ingezien waarin ambassadeur Grenell bedrijven waarschuwt. Eerder deed zijn collega in Nederland hetzelfde. Ook deze dreigementen houden aan. Inmiddels (2-10-2020) is Trump positief getest op Covid19.

"We willen benadrukken dat bedrijven die betrokken zijn bij de Russische energie-export zich bezighouden met een sector waarin een aanzienlijk risico op sancties bestaat", schrijft Grenell in de brief. Een woordvoerder zegt dat de brief niet moet worden gezien als een dreigement, maar als "een duidelijke boodschap over het Amerikaanse beleid".

Inzet is de Russische gasleiding Nord Stream 2 die momenteel in de Oostzee wordt aangelegd tussen Rusland en Duitsland. De VS betoogt dat Europa daardoor afhankelijker wordt van Rusland en dat Oekraïne als doorvoerland macht verliest. Ook wil de VS graag eigen gas aan Europa leveren. Lees meer:

Een windmolen is dan ook een sociale energiebron.

Eén van de sociale windenergieprojecten die Urgenda tot lichtend voorbeeld heeft gebombardeerd is de Coöperatie Windenergie Waterland. Ruim vijfhonderd leden hebben daar samen met de bank geld ingelegd om twee grote windmolens aan de voet van de dijk naar Marken neer te zetten. Die leveren stroom voor ongeveer drieduizend huishoudens. De opbrengst van al die stroom wordt in een aparte stichting gestopt, waarmee sociale projecten worden gefinancierd, zoals de aanschaf van enkele elektrische deelauto's. Lees meer:

Maar als zelfs de onderaannemer van Liander de produktiemethode van waterstof glashard ontkent..... Hier een lesje voor hem:

De makkelijkste manier om waterstof te maken staat hierboven: door aardgas (beter: methaan) te verhitten met stoom. Zoals al gezegd: een domme manier om brandstof te maken voor een voertuig dat ook direct op methaan zou kunnen rijden. In Tilburg rijden een paar bussen rond met een methaanmotor. Dus dan kan je jezelf de omweg via waterstof besparen.

Er is eigenlijk maar 1 goede manier om waterstof te maken, als dat gebruikt moet worden als brandstof voor het wegverkeer. Er zijn dan immense hoeveelheden nodig, dus je zou er niet eens komen met de methaanmethode.

Die manier is het electrisch splitsen van water. Hierboven staat een plaatje voor een thuis experiment.

Zoals bekend bestaat water uit twee atomen waterstof en 1 atoom zuurstof. Als je water in een bakje doet met twee potloden erin (zie plaatje) en je sluit een 9 Volt blokje op de potloden aan, dan krijg je dampbellen rond de onderste punten. Aan het ene potlood is dat waterstof en aan het andere is dat zuurstof. Dit proces heet 'electrolyse'. Op gegeven moment komen de gasbellen los van de potloden en er vormt zich een laag knalgas boven de vloeistof. Op dit pricipe berust de grootschalige productie van waterstof. En om te voorkomen dat ook daar knalgas wordt gemaakt (gevaarlijk en moeilijk te scheiden) wordt er met een U-vormige buis gewerkt met aan iedere kant een electrode (een soort potlood maar dan groter). Het waterstof komt dan altijd aan de ene kant en het zuurstof aan de andere kant. Lees meer:

In Renkum worden nu leidingen vervangen. En het is allemaal heel simpel. Vervangen van de oude gasleiding door één die geschikt is voor waterstofgas of biogas met minder risico.

Wethouder Losser: ‘Laat je gasleiding liggen, dat scheelt je 750 euro’ https://t.co/lAQO2HDTGY

Maar in tegenstelling tot wat waterstof kan betekenen voor de energievoorziening denkt de dom gehouden Hollander alleen aan z'n rijblik. En hang er eens een goederenwagen achter. Dat kan alleen het railtransport. Achteruit rijden geen probleem.

Waterstofgas, of H2, wordt al tientallen jaren genoemd als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen, zoals benzine, diesel en aardgas. De voorraad van die brandstoffen is eindig en bovendien heeft het verbranden ervan een aantoonbaar negatief effect op onze gezondheid en ons klimaat. Daarbij zit er een grote energietransitie aan te komen waarbij aardgas wordt uitgefaseerd en er flink wordt geïnvesteerd in duurzame alternatieven. Waterstof kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Waterstof als energiedrager bestaat al tientallen jaren en kwam vooral aan het begin van dit millennium in de aandacht toen de regeringen Clinton en Bush het de brandstof van de toekomst noemden. In 2003 stelde Bush dat rijden op waterstof de afhankelijkheid van buitenlandse olie zou tegengaan, dat het beter was voor het milieu en dat hij verwachtte dat de kinderen van toen tegen de tijd dat ze hun rijbewijs hadden konden kiezen uit talloze waterstofauto's. Lees meer:

Een andere vereiste is dat de waterstof z’n weg vindt naar de klant. Dat kan prima via het bestaande aardgasnetwerk, met wat kleine aanpassingen. Energiebedrijven en de overheid moeten hiervoor wel in beweging komen.

,,Dat hoeft geen probleem te zijn. Kijk maar naar de jaren 50, waarin Nederland in een paar jaar tijd overging van stadsgas naar aardgas’’, doceert Bijkerk. ,,Stap voor stap kunnen delen van Nederland overstappen op waterstof.’’
Lees meer:

De waterstofbelofte laat ook andere landen niet koud: Japan wil de Olympische Spelen van 2020 volledig op waterstof laten draaien en Rusland onderzoekt of ze hun aardgas kunnen omzetten in schonere waterstof. Lees meer:

Dit is in elk geval gevaarlijk. Een zonnepaneel kun je niet aansturen. Met 20 panelen alle warmte en elektra voor één huishouden. Met 40 incl auto. https://t.co/PADCZit21f

Maak eerst stroom en maak daarvan waterstofgas. En dat staat nu te geberuren. De gasleiding wordt vervangen.

De termen zijn tamelijk primitief, maar wat kun je verwachten van een even primitieve regering, die er van uit gaat dat ook de bevolking primitief is?

Diverse bouwondernemingen werken al eeuwen met hout. De spanen die daarbij vrij komen kunnen tot korrels (pellets) verwerkt worden, die daarna als brandstof dienen in een pelletkachel. Tamelijk primitief, bij vorige bijeenkomsten ging men vooral voor stroom. Bij "klimaatkombi" gaat het om combineren. In een centrale smijt men overtollige warmte in de plomp. Bij verbrandingsmotoren verdwijnt de warmte in de lucht.

Oude leiding er uit, dan is dit al een hele vooruitgang. Rozenburg.

Opening in Rozenburg waar de eerste waterstofketels zijn geïnstalleerd
 
In Nederland is de eerste waterstofwoning ingehuldigd. In de woning staat een ‘Powerbox’ dat stroomoverschotten van de zonnepanelen omzet in waterstof.
 
Het antwoord van de provincie Gelderland: Verwarmen van huizen en gebouwen met waterstof staat nog in de kinderschoenen. We missen de ervaring. Vandaar dat de provincie via pilots wil verkennen wat de mogelijkheden en uitdagingen zijn en hoe deze vorm van energievoorziening zich verhoudt tot 'all electric'. Lees meer:
 
De natte droom van Waterstof. Natuurlijk alleen oor de eigen pooierbak. Geen enkele biowinkel, ook niet pal naast het station in Ede Centrum wordt met de trein bevoorraad. Ook niet in Oosterbeek waar de tramrails uit de straat gesloopt is en Wageningen waar men klimaatneutraal wil zijn. Lees meer:

Het IPKW in de Kleefse waard had ooit een tankstation, maar dat is inmiddels gesloten. Hier bevond zich Arnhem Goederen. Ook gesloten. Lees meer:

De trein heeft hier geen enkel probleem mee en kan zelfs draadcontainers meenemen. Lage vloer.

Aan verwarming heeft nog niet gedacht. Deze club blokkeert iedereen die het niet met je eens is. Net als egoist

Dan wil dezelfde domroep de Noordzee tussen Schotland en Noorwegen indammen. Wat vinden de Britten ervan? Visserij. Lees meer:
 
Met de Britten hebben we niks te maken. Shell eet ook brood. Plannen voor het grootste Europese waterstofproject in Groningen Lees meer:
 
En nu ook voor de vrachtwagens. Het Duitse programma Nano, zonder reklamefratsen, had het er over.
 
Wasserstoff und Brennstoffzelle sind für LKW und Busse interessant. Im Pkw-Bereich ist die Brennstoffzelle chancenlos und wird schon wegen der hohen Kosten für ein flächendeckendes Tankstellennetz zur Fehlgeburt. Unser Wirtschaftsminister ist leider in seinen Plänen sehr sprunghaft. Bron:
 
Het beste is en blijft de trein. Zie de trein hieronder. Hoe doet een vrachtwagen dat? Achteruit rijden, voor de trein geen probleem.

Als je iets perfect wilt doen, heb je je eerste fout al gemaakt.


Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Emailadres rechter kolom.

Bekijk Klimaatkombi helemaal_________________________________________________________________________________
MailMailMailMailMail