Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

5-7-2017 En nu we het toch over energie hebben. Bij veel supermarkten zeurt men je kop gek: "Wilt U koopzegels?" Maar kom je met koopzegels van de Plus bij Albert Hein, dan staat men daar met de mond vol tanden. Hetzelfde bij De Spar, Jumbo of Coop. Dat doet de biobranche anders, daar heeft men de koppen bij elkaar gestoken en een "streekzegel" uitgebracht.

Verschillende bedrijven die deze zegels bij € 5.- uitgeven en die je bij elk van de bedrijven weer kunt inwisselen tegen korting of een aanbieding.

Dat heet samenwerking.

Een ander idee om niet van de ene winkel naar de andere te moeten rijden bespaar je als je weet welke seizoengroenten er in de schappen liggen. Zoals de "Ommuurde Tuin" in Renkum doet, een simpel schoolbordje met hun produkten. Wageningen en Bennekom doen ook mee.

Heel simpel en nu iedereen een mobiele telefoon heeft is de klus zo geklaard. Je ziet zo meteen welke groenten in welk seizoen beschikbaar zijn. Geen gecompliceerde administratie nodig. Via Twitter is iedereen snel geïnformeerd, zelfs onderweg. Dat doet geen reclamefolder je na.

De biologische bedrijven kunnen ook nog wat meer dan ze nu doen. Odin, het voormalige Buys&Co/Lazuur doet helemaal niks, evenals Veld en Beek en De Nieuwe Ronde. De laatste twee houden een uitgebreide administratie bij, dus wat let ze?

Confronteer de egoistische supermarkten met je streekzegelspaarkaart en leg hen uit wat zij niet kunnen behalve elkaars klanten afpikken. Hier werkt men samen aan een algemeen doel.

Bovendien: Biologisch is gezonder, punt uit - Grensverleggers https://t.co/YMuiLYi3Gc

We hebben een nieuw verdienmodel voor de landbouw nodig - Joop https://t.co/JK2qCY3X1C

En dat gaan we doen, we gaan nog verder, volgens het systeem van de combinatieteelt kun je ook werken volgens de methode van de guerillagardening. Als je weet wat daar groeit is een milieuvriendelijke gewasbeschermer zo geplant. Wie niet horen wil moet maar voelen. Lees hier.

Zie ook:

Doe het zelf, combinatieteelt.
Lowcardieet, Nocardieet, Blikloosdieet.
Groen gas, maar dan anders.


Wij shoppen niet, wij beslissen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMailMail