Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

28-8-2012. Vandaag weer twee lachwekkende berichten:

Eerst de politiek: en wilden niet meedoen met om beter te maken, maar verhogen wel naar 14% Tweet:

Wikipedia over biobrandstoffen.

Lees meer:

Dat gaan we hier even behandelen.

Pongamia pinnata. komt volgens Wikipedia uit Verweggistan. Neokolonialisme dus. Bekend van de VOC-mentaliteit, VVD en CDA

purgeernoot. Oftewel Jatropha, wordt nu in Afrika verbouwd op plaatsen waar anders voedsel verbouwd had kunnen worden. VOC-mentaliteit

Houtsnippers Is in principe een oplossing, maar er is een complexe bewerking nodig, want men wil brandstof voor het rijblik. Salongroenen.

Stro zelfde verhaal. Ook interessant, volgens wikipedia restant van monoculturen.

Dierlijk vet Voor de intensieve veehouderij is veel voer uit Verweggistan nodig.

Gebruikt frituurvet Weer die ex-oliejunk.

restafval Dat maakt men hier zat.

Blijft over de derde generatie:

Biobrandstof uit algen Gaat men niet redden. Olie heeft er miljoenen jaren over gedaan om te worden wat er nu opgemaakt wordt. Die capaciteit is niet te evenaren.

Mevrouw Van Tongeren (GroenLinks): Ik dien dan nu maar mijn motie in. De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat eerste generatie biobrandstoffen vaak niet duurzaam zijn en bij kunnen dragen aan honger in de wereld, ontbossing en andere milieuschade; verzoekt de regering, de bijmengverplichting voor biobrandstoffen alleen op te hogen als de ophoging volledig gevuld kan worden met tweede generatie biobrandstoffen, die aan strenge duurzaamheidscriteria voldoen, en af te zien van ophoging als dit leidt tot het gebruik van meer eerste generatie biobrandstoffen, en gaat over tot de orde van de dag.

En omdat men als een gek inzet op deze "alternatieven" komen de echte alternatieven niet aan de orde. De bevolking wordt, zeker in verkiezingstijd, gek gemaakt met het onuitroeibare rijblik. En zo komen de op de volgende klucht:

Andrea Dekkers ‏@andreadekkers twitterde: De zonneboiler panelen @Freenergics http://pic.twitter.com/TtuwQE2s Geretweet door Freenergics Tweet:

Het gaat hier om doodgewone, door de dom gehouden bevolking veelvuldig geplaatste PV-panelen (rendement bij volle zon niet meer dan 15%), hier afgedekt omdat ze bij zoninstraling en onbelast al een gevaarlijke spanning kunnen opwekken. En Freeenergics retweet de lachshow ook nog doodleuk. De winter nadert met veel wind en regen en dan raakt Andrea Dekkers in de puree.

Want ook Andrea Dekkers ‏@andreadekkers kan niet zonder:

Vlucht gemist van parijs naar amsterdam dat wordt wachten #teruguitmexico Tweet:

En:

Morgen een stuk in de krant van onze vrachtwagen die vast staat in de staking in Griekenland #bdtilburg Tweet:

Of:

Te koop mooie grote recreatiewagen. - http://link.marktplaats.nl/474866404  #marktplaats Tweet:

Overigens, dit is een zonneboiler.

Over domheid gesproken:

Ode hield een debat over energie. Je kunt ook debatteren over het weer, dat verandert ook niet daardoor.


#odebat slimme meters geven straling....
Tweet:

Ja jammer, want de trein en de warmtekrachtkoppeling die ook kleinschalig voor dezelfde prijs leverbaar is, worden volledig genegeerd. Het afval achter deze (tweedehands)-trein is op weg naar een warmtekrachtinstallatie in de buurt. En verzorgt zo z'n eigen energie en die van ander openbaar vervoer. En levert ook nog warmte. Dat zullen de zonneboiler panelen van Andrea nooit voor elkaar krijgen.

Installeer 7 miljoen van deze installaties (net zoveel als er nu rijblik rond rijdt) en de politiek staat met z'n bek vol tanden.De Oostenrijkse firma KWB ontwikkelde rond 2005 een pelletverwarmingsinstallatie met de mogelijkheid er een stirlingmotor met generator op te bouwen. De lage brandstofprijzen deden het projekt de das om. Nu de prijzen weer stijgen is er weer kans dat het projekt voortgezet wordt. Deze site stamt van april 2011.

Met al het bovenstaand VVD-gekrakeel is het hier nog lang niet zover.


Ik tank dus ik ben.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail