Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

7-1-2013, Update: de laatste dagen braken de media (waaronder twitter) weer een flinke stapel onzin uit over "zonnepanelen". Zelfs verhuurders worden opgejut om daken te bedekken met deze blauwe platen. Dat dit grote onzin is, is de dom gehouden Hollander maar niet uit z'n kop te slaan. Een zonnepaneel levert 's nachts NUL KOMMA NUL stroom en stroom is het enige waar men in deze bananenrepubliek aan kan denken. Neem daarbij de klucht dat geen enkele vrachtwaggel elektrisch rijdt en er grote weerstand is tegen de elektrische goederentrein (die bovendien nog es gecombineerd kan worden met personenvervoer per spoor) en de klucht is compleet.

Onmiddelijk komt dan de term EROEI (Energy returned on energy invested) opduiken.

EROEI, ook wel Erntefaktor genoemd. Wikipedia hierover met wat leuke cijfertjes, die sommigen niet leuk zullen vinden. Het gaat de laatste tijd toch om de centen. Lees meer:

De EROEI van:

Lees meer:


De zonnepanelen zijn het resultaat van een vakantie in een (sub)tropisch land, "waar het ook werkt". Taiwan in de oplichting hieronder.

Hoe stimuleren we gebruik van ? Door ze vaker onder te plaatsen

In dat (sub)tropische land staat de zon bijna loodrecht boven de blauwe platen en ontbreekt de bewolking zeker in de zomer. Dit zorgt voor hoge opbrengsten. Ook is verwarming in de winter meestal overbodig. De beperking van deze energievretende vakantiegangers zorgt voor de PV-gekte. Hetzelfde geldt voor de voeding in deze vakantielanden, die men ook thuis wil eten. Probleem is echter het transport per vrachtwaggel dat men ook elektrisch wil (met stroom van de PV-panelen).

De grootste lacher is het salderen, hierdoor denkt de kak, die geld heeft voor de blauwe platen, alleen aan financieel voordeel. Nog meer geld op de toch al dikke bankrekening. Wat de kak vergeet is dat de opbrengst in de winter zo laag is dat de conventionele centrales met fossiele brandstof moeten bijspringen en de kak z'n doel voorbij schiet. Ook 's nachts valt er van PV-panelen niets te verwachten. Daarom zet NS in op windenergie.

De "zonnepanelen", daar heeft een Zwitserse ingenieur een aardig verhaaltje over:
:

Der Ertrag während 25 Jahren ist 1.522 kWh/m2. Demgegenüber steht ein Gesamtenergieaufwand von 2.463 kWh/m2. Vom Gesamtaufwand entfallen auf die Herstellung der PV-Module 1.200, auf die Integration in den Netzbetrieb 150 und auf Montage, Betrieb, Rückbau, Entsorgung und Finanzierung 1.113 kWh/m2. Lees meer: Gewist? Hier staat ie ook. En er is veel meer kritiek:

Uit Focus, een Duits tijdschrift: Bei der Photovoltaik komme spätestens in 20 Jahren eine Entsorgungswelle auf Privatpersonen und Kommunen zu. Lees meer:


Nog iets leuks:

“Fraude met subsidie zonnepanelen simpel”

Het is gemakkelijk frauderen met de subsidie voor zonnepanelen. Wie aanspraak wil maken op subsidie, hoeft alleen maar een offerte op te sturen naar AgentschapNL, die de regeling voor de Rijksoverheid coördineert. Of de zonnepanelen werkelijk zijn gekocht, wordt niet gecontroleerd. Onbekend is hoeveel aanvragers fraude hebben gepleegd. Uitgaande van tientallen gevallen, kan er al sprake zijn tienduizenden euro’s aan fraude. Lees meer: Indien gewist:


...
Haushalten und Kommunen droht Entsorgungswelle: Aus Solaranlagen wird Sondermüll - weiter lesen auf FOCUS Online: http://www.focus.de/wissen/technik/entsorgungsprobleme-muell-von-erneuerbaren-energien-bereitet-probleme_aid_740217.html
...
Haushalten und Kommunen droht Entsorgungswelle: Aus Solaranlagen wird Sondermüll - weiter lesen auf FOCUS Online: http://www.focus.de/wissen/technik/entsorgungsprobleme-muell-von-erneuerbaren-energien-bereitet-probleme_aid_740217.html
Indien gewist:Indien gewist: Ondanks dat blijft ook de "groene" politiek als een terrier vasthouden. Groenslinks: Gewist? Hier staat ie ook.

Dan zijn er nog lieden die wachten op "zonnepanelen" met een hogere opbrengst. Ook daar zijn wat minder leuke feiten over.

De meest beloftevolle technologie van de 21ste eeuw blijkt kankerverwekkend.

Volgens een studie in Nature Nanotechnology hebben koolstof nanobuisjes hetzelfde effect als asbestvezels: als ze in grote hoeveelheden worden ingeademd, kunnen ze mesothelioom veroorzaken, een snel evoluerende vorm van longkanker. Dat is zeer slecht nieuws voor een groot aantal eco-technologieën zoals zonnepanelen, batterijen en brandstofcellen. Verbazingwekkend is het bericht echter niet. De overeenkomsten tussen asbestvezels en koolstof nanobuisjes zijn zeer groot en het gevaar ervan werd al langer vermoed. Niettemin zijn er al minstens 600 producten op de markt die nanomaterialen (waaronder koolstof nanobuisjes) bevatten. Andere nanomaterialen blijken dan weer giftig voor vissen. Lees meer:


Uit Duurzaambedrijfsleven: Eén derde van de verschillende typen zonne-energiesystemen die op de Nederlandse markt te koop zijn, functioneert niet naar behoren.

Deze systemen komen niet toe aan de benodigde prestatie van jaarlijks 850 kilowattuur per kilowattpiek aan geïnstalleerd vermogen. Dat blijkt uit een analyse van de Stichting Monitoring Zonnestroom. “Kopers van deze systemen betalen een prijs die zodanig is, dat deze systemen grid parity zouden moeten vertonen; wat wil zeggen dat gebruikers met hun zonnestroom goedkoper uit zijn dan de elektriciteitsprijs die consumenten nu betalen,” zegt Wilfried van Sark van de Stichting Monitoring Zonnestroom. “Maar dat is dus niet het geval." Lees meer:


Ook Veld en Beek installeerde op het dak van de stal een gigantische hoeveelheid blauwe platen. De opbrengst op een bewolkte dag in novermber? Niet meer dan 8% van wat er door de fabrikant was opgegeven. En deze panelen liggen nog onder een redelijk gunstige hoek.
In de zomer.

Als bovendien de temperatuur van de blauwe platen sterk oploopt.

De opbrengst van zonnepanelen (in wattpiek) is bepaald bij een temperatuur van 25°C. Op een warme zomerdag kan een zonnepaneel echter gerust 65 graden heet worden; een temperatuur waarbij u zo’n 20% opbrengst inlevert (ruwweg 0,5% per graad celcius boven de 25°C). Het is dus van belang zonnepanelen zo koel mogelijk te houden. Lees meer:

Met de opbrengst wordt vooral in de winter (8%) stroom opgewekt voor een warmtepomp. In de zomer zal de opbrengst hiervan wel voldoende zijn. In de winter in geen geval. Er mag dan stroom van het energiebedrijf ingekocht worden. Incl. de veel hogere transportkosten.

Veld en Beek heeft vooral warmte nodig en die kan met onderstaande methode prima opgewekt worden.

Onnodig te vermelden dat de geheel horizontaal liggende panelen van Stella, de natte droom van TU Eindhoven.....in de winter.....

Of de EO.... 

Update 1-3-2014: De zonnepanelengekte loopt uit de hand. En dan slaan de installateurs alarm. Het netwerk kan het niet meer aan.

Rhenen - Nul-op-de-meterrenovaties kunnen maar beperkt uitgerold worden. “Het net kan het terugleveren van zoveel elektriciteit niet aan”, waarschuwt Maurits van Oranje.

Twitteraars, nog vol vertrouwen. "Heel Duitsland is al gesmolten?"

De Duitsers zelf:
Houston, wir haben ein Netzproblem!!

1 MW afnemen geen probleem, waarom dan wel 1 MW leveren, vraagt men zich af. Heel simpel, die 1 MW wordt verspreid over het land afgenomen. In een straat gaan nooit alle wasdrogers aan het net. Bij de zonnepanelen ligt dat anders. ALLE zonnepanelen gaan TEGELIJK stroom leveren en dat wordt teveel voor de kabels. Daarbij komt dat rond de centrale het netwerk geleidelijk aan "dunner" wordt. Tot bij de huis-tuin-en-keukengebruiker de kabels relatief dun zijn.

De kabels naar bv de industrie of spoorwegen zijn dikker en voeren een hogere spanning dan de 230 volt in de straat.

Bovendien is de hoeveelheid energie in de zomer teveel voor de afname. In de winter wordt veel meer stroom gebruikt, temeer daar steeds meer mensen in de keuken stroom gebruiken voor koffie, was, afwas en wasdroger. Dit denkt men met zonnepanelen op te lossen. Een zonnepaneel is in tegenstelling tot een conventionele centrale niet regelbaar. Het is alles of niets. En dus wordt het niets, bij overcapaciteit afschakelen.


@Klimaatcombi sorry te druk met centjes tellen. Dat spul blijft maar binnen stromen met mijn pv

Geld, de drijfveer achter PV

Het is niet JanmetdePet die z'n geld wil laten groeien, dat heeft ie namelijk niet. De kak wel, en dat is nooit genoeg. Geld dat stom is, maakt recht wat krom is. Met geld krijg je de kak over de streep. En dit wordt meteen ook de doodsteek. Op een gegeven moment zijn er teveel paneeltjes en worden er installaties afgesloten.

FOSSES-LA-VILLE (Energeia) - In Fosses-la-Ville, een gemeente in de Waalse provincie Namen, leggen de veiligheidsmechanismen van het distributienet de zonnestroomproductie uit voorzorg stil, juist wanneer de lentezon uitbundig schijnt. Er zijn zoveel daken met zonnepanelen bedekt -in sommige straten hebben bijna zes op de tien bewoners fotovoltaïsche panelen op hun dak laten installeren- dat het net de geclusterde piekstroom niet kan verwerken, met lokale overbelasting en -verhitting als gevaar. Lees meer:

Op dat moment trekt de kak zich terug en dondert het kaartenhuis in elkaar. Als dat geen humor is....

Deze kak dus, die nog steeds niet snapt dat deze pooierbak geen stroom lust:

Dezelfde kak die er voor het gemak van uit gaat dat er alleen kantoorbaantjes bestaan.

@SandraGreeuw @NUnl Groene draaibank, groene lastang, groene bouwplaats, groene bestuurderscabine, groene spuitcabine. ...


De oplossing is simpel. Bij overcapaciteit afnemers inschakelen. Ingenieur Lievense had hiervoor een plan.

Een omgekeerd stuwmeer op zee.

Volkskrant, 6 juli 2007.

Een veertig meter diep stuwmeer op zee kan de Nederlandse energieopwekking schoner en efficiënter maken. En de kust ook veiliger.


Door René Didde.

Maar ook: De capaciteit van het spoor tijdelijk verhogen (of verlagen) Op diverse stations liggen verlaten (of zelfs al afgebroken) sporen. Zet hier de lading klaar die vervoerd moet worden en koppel deze al dan niet achter een trein naar de bestemming. Dat kan alleen als de bestaande treinstellen voorzien worden van standaard koppelingen.


En dan nog iets uit China:

Of:

Windenergie uit wikipedia:

Energetisch.

De windenergiewet van Betz zegt dat onafhankelijk van de windsnelheid maximaal 59% van de kinetische energie aan een luchtstroom kan worden onttrokken. Dit is het theoretisch maximale rendement dat kan bereikt worden. Bij moderne windturbines bedraagt dit rendement ongeveer 50%. Het totale rendement van een windturbine wordt verder ook nog beïnvloed door het rendement van de generator, de tandwielkast en de transformator. Een windmolen kan door de variabele wind niet voortdurend het nominale vermogen leveren. De productiefactor is de verhouding van het gemiddeld geleverde vermogen en het nominale vermogen. Een moderne molen met een nominaal vermogen van 2 MW levert op land per jaar ca. 4,5 miljoen kWh; de productiefactor komt daarmee op ca. 22,5%. Lees meer:

Deze windenergie is dag en nacht beschikbaar en zeker al het "slecht" weer is.

Maar ook op stroom uit politiek instabiele gebieden, zoals Noord-Afrika duikt regelmatig op, zoals domroep NOS het volk probeert wijs te maken. Maar het is en blijft stroom. En omdat het volk zichzelf ongelofelijk afhankelijk heeft gemaakt van stroom slikt men de onzin ook. Ter info, Desertec is een commercieel bedrijf. E En inmiddels op de fles, doorstarten? Niet aan te bevelen.

Ook de automaffia zit in de knel, in dat geval zijn ook DIT en DIT zeer interessant.

Alleen inzetten op stroom (PV, de zonnepanelen) en wind is niet slim. Er zal dus nog een aanvulling moeten zijn en ook die levert de zon in de vorm van biomassa. Opwekking van duurzame stroom geschiedt via het hier beschreven Kombikraftwerk, bij vrijwel niemand bekend en dus is er bij de zwakker geïnformeerden weerstand tegen duurzame energie:

"Omdat zon en wind alleen onbetrouwbaar zijn". De (goedwillende) rest van de beleidsmakers weet er ook geen raad mee, vandaar die massale inzet op "zonnepanelen", deze site staat er vol mee. Soortgelijks levert twitteraar NL2050. Van hen hoef je voorlopig niks te verwachten, men blijft inzetten op de huidige luxe en dat kun je echt niet meer volhouden. Voorlopig blijft men het volk bang maken met: Horror-scenario:

Mensen denken nog vaak dat als je wilt meedoen aan een schoon of groen Nederland, dat je dan moet ‘minderen’. Niet meer dan één licht aan ’s avonds, verwarming haast uit, geen vlees, geen vakanties in het buitenland, geen auto. Kortom: allemaal onterechte horror-scenario’s.....

.....De stichting is een initiatief van Wubbo Ockels, de eerste Nederlander in de ruimte en hoogleraar duurzaamheid.Om onze doelstelling werkelijkheid te laten worden, moet de overheid actie ondernemen. Om de overheid hiervan te overtuigen, heeft NL2050 een petitie opgesteld.
Meer info:

Vooral dat rijblik kun je gerust vergeten. Een aanvulling, ook bij nacht en "slecht" weer, is dan ook hard nodig:

BHKW besitzen einen elektrischen Wirkungsgrad von ca. 25 bis 50 Prozent (je nach Größe und Art); der Gesamtwirkungsgrad von ca. 90 Prozent resultiert aus kombinierter Nutzung von Strom und Wärme und deren Einsatz direkt vor Ort.

Inmiddels heeft ook het laatste bedrijf dat een microwkk ontwikkelde dat met pellets gestookt werd, de pijp aan Maarten gegeven. Tijd voor een werkbaar alternatief dat al jaren voor een redelijke prijs (€ 10.000 (excl. montage en buffervat)) op de markt is. Brandstof aard- of biogas. Niet groter dan een afwasmachine.

In Duitsland al bij elke kachelboer verkrijgbaar. Meer info:

Alternatieven weet Focus ook te brengen: Biogas- und Wasserkaftanlagen beruhten auf etablierten und konventionellen Techniken. „Die Wasserkraft gibt es seit 100 Jahren“, sagte der Energie-Experte. Die Entsorgung veralteter Anlagen funktioniere über den mechanischen Abbau, bei dem kein spezieller Müll anfalle. „Da muss man halt wissen, wie es richtig gemacht wird.“ Lees meer:


Rest alleen nog de bevolking ervan bewust maken dat de olievoorraad eindig is en dat het nu echt tijd wordt om om te schakelen.
Levert weer een massa humor op!

Zoals deze:

3sat Nano: Feuer unter dem Dach.

Solaranlagen können sich selbst entzünden: Eine Kurzschlussbox erkennt Lichtbögen in Solaranlagen und schaltet den Strom ab, so dass die Solarpaneele kein Feuer fangen können.
Lees meer:


Doe niets voor het nageslacht, het nageslacht doet toch ook niets voor jou.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.