Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

10-4-2013.  Dat er voor energie oorlogen nodig zijn is al lang bekend en de VS geeft dat nu ook min of meer toe. De KRO snapt er geen bal van. Op het filmpje een HBO-er in zijn 1500 kg wegende oliejunk.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

De NOS:

Omdat Amerika meer energie zelf produceert, onder meer via schaliegas, is het minder afhankelijk van olie uit het buitenland. Daardoor is het land ook steeds minder genoodzaakt om in te grijpen in andere landen, denkt Zijlstra. Zo klaar als een klontje:

De VS hoeft dus geen oorlog meer te voeren voor z'n energieslurpende leefstijl. Sterker nog, men kan met een gerust hart nog meer verspillen en zelfs exporteren naar landen die dezelfde leefstijl willen aannemen. Zoals de hier te lande bekende VVD.


Intussen blijft men ook Nederland hoopvol over energie. Denkt men:

Beste Wim,

De lente laat qua temperatuur op zich wachten, maar de zon geeft inmiddels aan heel wat huishoudens in Wageningen gratis zonnestroom. In totaal telden wij al meer dan 7000 zonnepanelen in Wageningen! Op een inwonertal van slechts 37.000 komt dit neer op maar liefst 19 zonnepanelen per 100 inwoners!
Lees meer:

 En ook  "Duurzaamnieuws" blijft naief:

HAS KennisTransfer en bedrijfsopleidingen helpt je om je carrière in Milieu en Duurzaamheid te vestigen en te versnellen. Daarvoor kun je het studietraject Milieu & Duurzaamheid volgen. De opleiding is bijzonder gericht op mensen..... Lees hier.

De ervaring leert dat je met een HBO-opleiding nauwelijks nog een bijdrage aan het miljeu levert.

Je hebt dan doorgaans een PC-Hoofttraktor (1500 kg) onder je kont waarmee je naar de ekowinkel tuft om daar bananen en fairtrade koffie te halen en je kinderen van school haalt.

Met iets meer geluk rij je in een even zwaar elektrisch rijblik en heb je zonnepanelen op je dak om dat mislukt produkt op te laden. Dat redden die blauwe platen nauwelijks in de winter.

Hiermee kom je ook niet verder dan 150 km. Maar dat is net genoeg om van je stulpje op de Veluwe naar de randstad te rijden waar je bijna leeg staande kantoor staat
en alleen in de zomer ga je rekreatief fietsen.

Zo belazert ook "duurzaamnieuws" de kluit keer op keer.

Maar dat is voor lieden die nog nooit van peakoil gehoord hebben niet van belang. Ze zijn tegenwoordig zo knap en later gaan ze op waterstof rijden. De vrachtwaggels zijn nog lang niet zo ver en deze jongens verstoppen de wegen en de HBO-er zit in de knel.

Is dat niet leuk? Hout snijdende reakties worden daar niet geplaatst. Hier wel. Met de alternatieven die wel werken. De hierboven getoonde microwkk is dan deel van een ook in de winter werkende stroomlevering. Die de Wageningse verkeerschaos de baas kan.


Foute keuzes zorgen voor goede verhalen.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, oa op Facebook. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail