Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

27-11-2016. Wie denkt aan een vouwfiets, denkt meestal niet hieraan. Het project mislukte bij gebrek aan voldoende crowdfunding.

Dit is een elektrische vouwfiets, maar elektrisch is niet echt nodig. Er kan zelfs een bakfiets (opvouwbaar) van gemaakt worden. De meeste bakfietsen, om kinderen in mee te nemen, zijn helemaal niet elektrisch.

De multifunctionele opvouwbare bakfiets.

Zie hier hoe een hobbyist dat kan doen. Denk daarbij aan eerdere projecten, die weliswaar niet mislukt zijn, maar door andere faktoren niet tot een eind gekomen zijn. De ligfiets, in een regenbui een ramp. De snelheidswinst was niet erg spectaculair en dus noodzakelijk om verder te zoeken. Laat het project een tijdje rusten en nieuwe ideëen borrelen op.

Van de industrie is weinig te verwachten, dus denk echt modulair en zie:

Vraagje van MixedGrillnl:

Wat mag er niet ontbreken aan de modulaire fiets van Union? via Onzin om facebook door te drukken.

De mogelijkheid om er veel meer van te maken. Laat je fantasie eens goed werken.
Denk eens goed na! Wat dacht je hiervan?

De bakfiets, voor het vervoer van kinderen, duikt steeds meer op. En meteen groeit er een nieuw idee. De twee voorpoten van de Aiolos ligfiets, ook geen succes, zijn hier uitstekend te gebruiken. Hou het originele ontwerp van de Gibike in je achterhoofd en wie weet welke ideëen er nog meer opborrelen.

Bekijk ook de modulaire oplossing van goederen in het railvervoer.

Vouwfiets Gi Bike werkt samen met smartphone

De nieuwe Gi Bike is niet zomaar een vouwfiets. Deze moderne vouwfiets is namelijk de eerste fiets die wordt bediend door je smartphone. Zo zet je de fiets op slot via je telefoon, maar worden via een handige app ook al je fietsprestaties bijgehouden. Een evolutionaire vouwfiets!

Smartphone als besturing

De Gi Bike is volledig elektronisch. In plaats van een setje sleutels heb je een app op je smartphone. Handig voor diegene die regelmatig zijn fietssleutels weer eens kwijt is. Voor diegene die vaak met een telefoon met lege batterij rondloopt, kan dit echter wel een probleem zijn. Naast het op slot zetten houdt de applicatie ook bij hoeveel en hoe je fietst. Zo worden normale fietsrondjes toch ook ineens zichtbare sportprestaties. Verder beschikt de fiets over een usb-poort en is er natuurlijk GPS aanwezig. Lees meer:

Maar zoals gezegd, vracht is een probleem. Er is nog veel meer mogelijk. Let wel, dit is slechts een idee.


Jezus sprak tot zijn dicipelen: Ik neem de fiets, gaan jullie maar stiefelen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail