Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Veramerikanisering.

Volwassen worden met hindernissen.

Kort lontje, kinderen de dupe, de wraak.

Nieuw, bouw je eigen zonneboiler.

Ook voor ouders met linker handen.

Leer kinderen zelf te denken en te handelen. kennisoverdracht.

En dan vooral waar het energie en transport betreft. Want niet alleen geld lenen kost geld, het openbaar vervoer blokkeren ook.

Ein Autofahrer, der beim Parken die Tram von Offenbach nach Frankfurt behinderte, muss die Kosten für den Schienenersatzverkehr durch Taxis übernehmen.

Het is daarom belangrijk dat kinderen leren dat het openbaar vervoer van levensbelang is. Daarom zijn de Zwitsers al lang bezig met dit te verbeteren. Zwitserland kent bergen die het railverkeer er niet makkelijker op maken. Maar toch slaagt men er steeds weer in met slimme investeringen problemen op te lossen.

De Grimselpas is hindernis, maar tegelijk ook een kans. Deze hoogspanningskabel loopt door een in de winter gevaarlijk gebied. Hier een spoorweg aanleggen is ook geen sinecure. E.e.a. kan gecombineerd worden waardooor 'werelds grootste smalspoornet ontstaat.

Een idee waarbij spoorweghobbyisten hun vingers aflikken. Denk daarbij aan een verbinding tussen:

Van Montreux naar Luzern en St. Moritz. De Grimselbahn zorgt voor de ontbrekende schakel. Lees meer:

Op school leerde je al over "witte steenkool". Samenwerking is onontbeerlijk.

Samen werking is ook leuk. Materieel en stations van al deze spoorwegmaatschappijen, waarbij treinen door elkaar rijden, soms in één trein.

Concurrentie, de natuur kan men slechts overwinnen door samenwerking.

Samenwerken om de produkten naar de winkels te brengen ligt dus voor de hand. Zoals de Zwitserse FO destijds deed met de melk van de koeien op de alm. Voor de trein, ook weer smalspoor, was een klein vlondertje, waar in- en uitgeladen kon worden. In Bennekom ligt zelfs nog een symbolisch stukje spoor van een tram die daar ooit gereden heeft. Vlondertje? Het personeel van "de Kardoen" kan niet verder denken dan de "paardetram".

De klanten van de biologische produktieketen kunnen dat ook niet. Men werkt als agoog of provinciaal bestuurder in de randstad en de laatste jaren komt men steeds verder in de knel. Want ook in de woonomgeving raakt het steeds voller.

Zowel in Gelderland als Graubünden met het aansluitende Oberwallis kennen langgerekte rivierdalen, waar de trein het voor het zeggen heeft. Een trammetje zouden de dom gehouden Hollanders zeggen, maar vergis je niet. Op hellingen tot 7% of zelfs tot 12% kan een trammetje niets. De Furka-Oberalp (later de met de BVZ tot gefuseerde Matterhorn-Gotthard-Bahn, MGB) en Rhätische Bahn, ooit door een Hollander opgezet, kunnen dat wel.

Leer de jeugd daarom samen te werken. Waar een winnaar is, zijn vele verliezers. Dat kan anders. Klik op het plaatje voor een vergroting. >>>>

Uitgekeken? Spellen zonder verliezers:

Fretten en konijnen.


Kinderen koken en tuinieren. Je eigen tuin en daarna de recepten.

Veel recepten speciaal voor kinderen. Googlen en je hebt er nog veel meer.

Voor de ouders:


Je kunt wel een kind uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een kind?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
MailMail