Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

28-3-2018 Twitter en het nieuws zijn stimulans om de volwassenen te tonen hoe het dan wel moet met een projekt dat nieuw leven ingeblazen wordt.

Allereerst de ING-affaire die de politiek op z'n kop zette. Maar ook het veranderende klimaat dat geld gaat kosten. De Zwitsers tonen al jaren hoe het wel moet.

Over de emoties en de mate van voorlichting die spelen bij bomenkap. https://t.co/jz8NHRt4er

En dan probeert Liander je ook nog een elektrische auto aan te praten, waar laat je die?. Lees meer:

En over bomenkap gesproken, plant eens bomen op de landingsbaan van een vliegveld.

Dit kan ook een motief zijn voor een bomenmodule op je modelbaan.

Er rijdt pal er naast ook een trein. Als je naar Samedan reist heb je zicht op een prachtig landschap met veel bos. Goed om CO2 op te nemen.

Bovendien plaats voor talloze fauna. Bescherming tegen lawines en meer voordelen.

Spotting at Samedan / St. Moritz Engadin Airport on a beautiful day. This airport is the highest elevated in Europe (1700m / 6000 ft) and is well known for its Impressive and challenging approaches through the valley. Also take-offs look very interesting when the aircraft climb up in front of the massive mountains.

En nu met de 1.5° Celsius crisis helemaal aktueel. Er wordt nog nauwelijks gevlogen, bomen planten op de landingsbaan.

Hier worden twee tuinen volledig verknald en betegeld.

Tegels horen in de badkamer.

En in de badkamer kun je ook plezier hebben. Maar dat is een ander verhaal.

Heeft overigens wel weer met het verziekte klimaat te maken. Hier rechts heeft men vooral een parkeerprobleem en dat gaan de kinderen voor je behandelen. Allereerst de benodigde energie die de natuur zelf levert, maar verkeerd gebruikt wordt. Aan wat Greta Thunberg al bereikt heeft, kan menig ouder  een dikke punt zuigen.

Er is in de wereld energie zat, er zijn echter wat problemen met egoisme. De trein lost dit op. Allereerst met behulp van ouders. Een moeder vertelt dat haar kinderen (6 jaar oud) nog nooit in de trein gezeten hebben en al helemaal niet begrijpen hoe dat werkt. Het verbaast een moeder dat een trein twee bestuurderscabines heeft maar ook medewerkers van NS snappen er geen bal van.

Wir Eltern solidarisieren uns mit unseren Kindern. Nur gemeinsam können wir das Klima retten.

Ik vraag me af of de machinist dan nog wat kan zien. ^IK

D66 en PvdA: kind op woensdagmiddag gratis met bus en trein

Belangrijk bij een modulebaan is de mogelijkheid om uit te wisselen. Dat betekent standaard stroomvoorziening, geen digitaal gedoe waar kinderen geen bal van snappen. Zorg voor modulair materieel, d.w.z. trekkende voertuigen en wagens die simpel aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kan altijd een trein verlengd of verkort worden. Kadee-koppelingen vereenvoudigen dat.

Dat betekent veel speelmogelijkheden. Motieven zijn ook belangsrijk. Zomaar een trein rondjes laten razen, daar zijn kinderen snel op uitgekeken. Een trein rijdt in het echt ook geen rondjes om de kerk.

Er zijn dus objecten nodig die verkeer opleveren. Steenslag zoals bij het Zwitserse Blausee-Mitholz levert verkeer op.

Dit station heeft een steengroeve die verkeer oplevert. Het station is als bouwpakket redelijk goedkoop te verkrijgen en als vaders mee betalen..... Evenals bijbehorende gebouwen. En omdat in de omgeving veel beton wordt gebruikt zijn de grondstoffen lokaal verkrijgbaar.

Hergebruik. Bij de sloop van gebouwen wordt beton verkruimeld en hergebruikt. Overal gebruikt men dit voor ophoging. Een beetje simpel gedacht. Dat er ook elders beton nodig is.....

Ook enkele ketelwagens zijn handig om bv houtsnippers naar de klant te vervoeren. Op een station kan een distributiepunt aangelegd worden. Integreer ook tweedehands materieel van Bemo, zoals hier de "Moorkoppen" voor het vervoer van beton.

Verder is het belangrijk dat de motorwagen of het stuurstandrijtuig een bagage-afdeling heeft zodat post, fietsen, kinderwagens of andere kleine vracht meegenomen kan worden.

Op de grotere stations een "Stationstraktor" zodat materieel "klaar" gezet kan worden voor de reis naar andere bestemmingen

Der Netzausbau hängt in der Luft | https://t.co/kJVbxbNH8W https://t.co/kmfSjmtbHs . Zie bovenstaande video.

De "Stationstraktor" kan ook de buurstations "bedienen". De stationstraktor kan aangedreven worden door een elektromotor (met akku) of met stroom van de bovenleiding. Voor aansluitende industriesporen waar een bovenleiding onpraktisch is, met een dieselmotor als hulpmotor. Waterstof voor deze uitzondering.

Dat alles wordt ze hier geleerd en Fremo gaat daar aan werken. Hier het begin van dit projekt met 12 meter spoor op een publiek grasveld. Maar ook een gymzaal of vergelijkbaar is prima.

Speelruimte is overal. Slechts de ouders kunnen een beperking zijn. Verder is alleen gebrek aan fantasie een beperking voor alle overige materieel.

Te denken valt nog aan containerwagens, de bibliotheekwagen zoals die bij de Appenzellerbahn gebruikt wordt om in plaatsen die geen bibliotheek hebben, ingezet te worden.

Zelfs een bioscoopwagen zou tussen de verschillende dorpen kunnen pendelen. Achter de reguliere trein natuurlijk, want je hebt gezien dat met standaard koppelingen alles mogelijk is.

Verder natuurlijk zelflossers voor het onderhoud. Wegenzout dat op een halteplaats gestort kan worden, de RTM die vroeger op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden het bietentransport verzorgde. Alle mogelijke en onmogelijke stortgoed, grond en pellets voor de microwkk's die woningen en andere gebouwen verwarmen.

Dan nu het projekt Grimselbahn. Zoals gezegd, de infrastruktuur. Allereerst het station van Blausee-Mitholz met de steengroeve die het materiaal voor de bouw van de tunnels levert. In dit plan wordt dubbelspoor gebruikt, maar kan ook met enkelspoor een levendig bedrijf opleveren. Wellicht dat er in de groeve ook ijzererts gevonden wordt. Dat levert weer extra verkeer op. Niet in de direkte omgeving (toeristisch gebied) maar het erts kan ook naar een andere plaats vervoerd worden waar het erts verwerkt wordt. Klik op de plaatjes voor een vergroting.

In het Zweedse Kiruna wordt erts ondegronds gedolven. Dat levert in de stad meer en meer grote problemen op. In het Zwitserse Berner-Oberland zal dat niet zo snel een probleem zijn, het gebied is dun bevolkt. Iets dergelijks op je modulebaan kun je daarom voorzien van een ondergrondse installatie.

Hier kun je ook treinen "opbergen". Een schaduwstation. Het hierboven besproken projekt biedt ruimte hiervoor.

Waarom een schaduwstation?

Een schaduwstation kan zorgen voor meer afwisseling op de modelbaan. Door treinen tijdelijk in een schaduwstation te "parkeren" kan een andere trein op het zichtbare gedeelte rijden. Dat geeft een gevarieerder beeld. Door een goede planning van het schaduwstation kan uw modelbaan voor de toeschouwer verrassender worden. Hij of zij weet dan niet meer waar een trein te voorschijn komt. Vooral bij een korte modulebaan handig omdat je dan niet alle modules hoeft te gebruiken.

Als je het helemaal goed wilt doen geef je de autsloperij ook een plaatsje. Dan sluit je perfekt aan op.....

Recycling

De industrie is afhankelijk van zo’n 80 verschillende metalen. Sommige komen veel voor, maar vele zijn schaars. Er zijn maar weinig ontginbare afzettingen van hoge kwaliteit. Zo vormt koper slechts 0,007% van de aardkorst, tin 0,004%, lood 0,0016%, uranium 0,0004%, zilver 0,000001% en goud zelfs maar 0,0000005%

Sommige experts vrezen dat de industrie de afzettingen van bepaalde mineralen te snel verbruikt en voorspellen dat sommige metalen binnenkort schaars worden. Daarom is het noodzakelijk dat gebruikte metalen worden gerecycleerd. Volgens experts komt de helft van het ijzer en een derde van het aluminium dat de industrie gebruikt nu al van schroot.

Recycling heeft belangrijke voordelen, minder milieuvervuiling en aanzienlijke energiebesparing doordat het metaal niet meer aan het erts hoeft te worden onttrokken. Om een ton aluminium uit schroot te halen is slechts 5% van de energie nodig die normaal wordt gebruikt om dezelfde hoeveelheid uit erts te halen. Lees meer:

De belangsrijkste bron van staal is zoals je op het plaatje ziet, het rijblik. De heilige koe.

Dat er in deze regio ook erts gewonnen werd bewijzen de Erzbergbahn bij Leoben (Stiermarken) en ook op de Ofenpass, waar zelfs kleine hoogovens stonden. Een gigantisch complex als bij de huidige hoogovens is helemaal niet nodig. Hou het kleinschalig. Erts-Graubünden, Lees meer:

Dit was overigens niet de enige lokatie waar men staal bereidde. Ook in Zweden waren deze hoogovens tot 1966 in bedrijf.

Speksteenkachel hield zich ook met deze materie bezig.

Tata verplaatsen naar een land waar ze ijzererts hebben lijkt me een prima idee.

En dat kan heel goed.

Groene waterstof voor staalproductie in Zweden duurzaambedrijfsleven.nl/industrie/3323 via @duurzaamBV

Grimselbahn: Mit neuem Verwaltungsrat in die nächste Etappe https://t.co/2AtXlweekA via @bahnONLINEch

Het is een beter idee om staalfabrieken als Tata te verplaatsen naar waar het ijzererts gewonnen wordt. In dit geval Zweden. Het erts wordt vandaar uit naar Narvik vervoerd omdat de zee in de winter daar niet dicht vriest. Vandaar uit gaat het transport per schip naar de rest van de wereld. De zee is daar vaak erg gevaarlijk. En dat blijkt wel.

Twee schepen in problemen voor Noorse kust wegens storm. Lees meer:

Een houtskoolhoogoven is een hoogoven die gestookt wordt op houtskool in plaats van (zoals tegenwoordig gebruikelijk) op cokes. In Nederland een ijzerhut genoemd. In Zweden waren houtskoolhoogovens vanaf de middeleeuwen tot 1950 zeer gangbaar. De laatste, in Svartå, werd in 1966 buiten bedrijf gesteld. In de streek Bergslagen zijn er tientallen als industrieel erfgoed bewaard gebleven.

In landen waar hout/houtskool gemakkelijker beschikbaar is dan kolen/cokes zijn nog steeds houtskool-hoogovens in gebruik. Een voorbeeld is Brazilië. Lees meer:

Men ging cokes gebruiken in plaats van houtskool, zodat grootschalige ijzerproductie geen aanslag meer deed op de bossen, maar wel een eerste aanzet was tot het grootschalig gebruik van fossiele brandstof. Lees meer:

Meer over de "Ijzerhut" is hier te vinden.

En overigens ook de Alpenlanden en Scandinavië. De houtskoolhoogoven kun je beter van triplex bouwen omdat hij niet doorzichtig hoeft te zijn. Bekleden met muurplaten van elke modelspoorwinkel. Of bezoek marktplaats.

Ook samengeperst houtafval in een handzame vorm (rechthoekig of cilindervormig) wordt een briket genoemd. Daarnaast kunnen briketten gemaakt worden van verschillende vormen van biomassa, zoals landbouwafval, bladeren, oud papier, zaagsel of een combinatie daarvan. Lees meer:

Alles wat doorzichtig moet zijn bouw je van afvalplastic, dat je zelfs in een doosje van een CD kan vinden.

Plexiglas buigen met een föhn

Bij gebrek aan een gloeidraad kunt u ook een föhn (een instelbare verfbrander) of een oven gebruiken. Houd er in beide gevallen rekening mee dat de plexiglas plaat over een groter oppervlak soepel wordt. Verwijder de beschermfolie aan beide zijden en verwarm de plaat. Bij gebruik van een föhn houdt u de uitstroomopening op minimaal 5 centimeter van de plaat, beweeg de föhn rustig langs de buiglijn en zorg ervoor dat de gehele buiglijn gelijkmatig verwarmd wordt. Trek af en toe lichtjes aan het uiteinde van de plaat om de buigzaamheid te controleren. Als u gaat buigen, leg dan een lat langs de buiglijn om tot een zo recht mogelijke vouw te komen. Lees meer:

Het station waar omgeschakeld wordt van normaalspoor naar smalspoor. Als voorbeeld het station van Interlaken-Oost, gespiegeld omdat die beter past. De verdere invulling wordt aan de bouwers zelf overgelaten. Maar omdat het hier losse elementen betreft...

Bemo levert de onderdelen. Let op de ruimtesparende dubbele spoorverbinding, kenmerkend voor smalspoorlijnen. Sommige stations hebben er zelfs twee.

Tijd om te gaan bouwen. Heb je weinig ruimte dan biedt smalspoor nog meer mogelijkheden.

Zie hier het station Alp Grüm.

Het station Alp Grüm ligt aan de spoorlijn Sankt Moritz - Tirano van de Rhätische Bahn. Het ligt ten zuiden van de Berninapas en is vanuit Sankt Moritz het laatste station in het Reto-Romaans/Duitstalig landsgedeelte. Het is gelegen op 2.091 m ü.M.. Het huidige stationsgebouw waarin eveneens een hotel en een buffet is gevestigd, werd in 1926 geopend. Het traject waaraan het station gelegen is werd op 5 juni 1910 in gebruik genomen, de locatie van het station is eveneens een wisselplaats op het enkelspoortraject.

De lijn wordt het hele jaar door uitgebaat, het station en de omliggende alp is enkel in de zomer ook met ander vervoer bereikbaar. Vanuit het station is er een open zicht op het Valposchiavo. Lees meer:

Hier is echt met ruimte gewoekerd. Klik op het plaatje voor vergroting.

Materieel is vaak goedkoop te verkrijgen via Marktplaats. Ook leuk voor een vakantiebestemming. Per trein bereikbaar. Helpt elkaar met ervaringen en tips.

En als je dan een besluit genomen hebt, hier de voordelen. Het ruimtegebruik. Een bocht heeft vaak een radius van niet meer dan 40 m, soms zelfs nog minder. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Een wissel kost nieuw € 27.99, tweedehands op Marktplaats vaak zelfs € 10.- Scenery van H0 kun je gewoon gebruiken.

Bedenk daarbij dat materieel ook korter is en dus alleen maar voordelen.

Wordt vervolgd.

Zie ook:

Hema, hufterproof.
Verkiezingen, politiek vertoont vluchtgedrag.


Je kunt wel een kind uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een kind?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail

MailMail