Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

27-6-2013. Binnenkort zijn er in Renkum (maar ook in de rest van het land) weer de kinderdorpen. Veel kinderen verheugen zich daar op. Maar eigenlijk zijn de kinderdorpen wolven in schaapskleren.

Allereerst staat er een stevige geluidinstallatie die op volle oorlogssterkte de oren van de kinderen teistert.

Verder roken de vrijwilligers, die overigens alleen voor hun "papiertje" komen, als schoorstenen. Niet bij de kinderen, maar tijdens deze pafpauzes lopen de kinderen schaloos rond.

Deze kinderdorpen werden in Renkum aanvankelijk door de gemeente georganiseerd. De laatste jaren wordt deze taak uitgevoerd door Solidez en die neemt de gevaren van sponsoring niet erg serieus. De bouw (met een groot personeelsgebrek) deed al pogingen invloed te krijgen op de organisatie. En zie het "onafhankelijke" Solidez. >>>

Kinderen hebben genoeg fantasie om toch met andere volwassenen dan hun ouders kennis te maken. Heel bekend is heitje voor een karweitje.

Wil je kinderen (de achterbankgeneratie) echt iets leren kun je dat beter in je eigen omgeving doen. Rondom (dus niet IN) je eigen woning. Hier kun je laten zien dat het beter is lokale aktiviteiten te organiseren. De kinderen worden nu vaak per rijblik aangevoerd. Of je kunt voorbeelden laten zien die het vrachtvervoer naar het spoor dirigeren i.p.v. de onuitroeibare vrachtwaggels door woongebieden te persen. Eén van de grootste gevaren voor kinderen. Maar men weet niet beter.

Dat kan anders. Hiervoor gaan kinderen uit de buurt al 7 jaar uit hun dak, zeker als ze zelf mogen bedienen. >>>>>>>>>>>

Inmiddels hebben ouders wel iets geleerd. De kinderen die een jaar lang de deur bij de braamstruik plat liepen, worden nu door hun ouders meegenomen. Pa laat de flatscreen-TV voor wat ie is en gaat met z'n koters op pad. Maar houdt het niet erg lang vol. De kinderen daarentegen wel.

Dat kinderdorp dus. Ze gaan uit hun dak als ze merken dat een volwassene niet passief in een luie stoel blijft hangen maar met hen mee rent, mee zwemt en mee bouwt aan hun creatie, ook als is die nog zo primitief.

Speel dus verstoppertje met ze. Je moet je als volwassene kunnen inleven in de kinderwereld. Net iets boven hun nivo staan, zodat ze toch iets leren. Dan smelten kinderen. Komen bij je op schoot zitten of op je schouders. Zoals de 5-jarige Lotte en de 9-jarige Alissa en nog een hele stapel andere kinderen. Doe met ze mee, ook al zie je het niet zitten als een 11-jarig meisje je vraagt om ook mee te doen met beatdans. Introduceer daarna dan bv volksdansen. Ook daar gaan kinderen van uit hun dak.

Laat de kinderen onder jouw begeleiding met gereedschap omgaan zodat ze kennis maken met handvaardigheid en veel meer dan alleen met papier, lijm en schaar. Kook met kinderen en blijf er bij, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Laat ze kennis maken met de soldeerbout, met elektronica. Thuis wordt niet geknutseld? Wat een onzin. Thuis is de ideale plaats om te knutselen. Daar is begeleiding. Zorg dus dat je als 65-jarige opa nog fit genoeg bent. Ook het bedrijfsleven kan daar baat bij hebben. Er is een gigantisch gebrek aan technisch personeel. Dat is al merkbaar als je begint over duurzame energie.
Windmolens en zonnepanelen, verder komt men niet.

Onderstaande tweet verklaart waarom:

@groenlinks

Een zonnepaneel op je dak of kraanwater dat je kunt aansteken? Wij zeggen: Laat #schaliegas lekker in de grond zitten. #nieuwsuur


Zie het aandeel dat de zomerpanelen (2.8%) leveren in vergelijking met bv biomassa (15.5%) en windenergie (42%). Van energie hebben Groenslinks en Solidez dus totaal geen kaas gegeten.

Groenslinks gebruikt in de zomer twee methoden om energie te besparen. Dat zijn de fiets en zonnepanelen. In de winter stapt men gewoon weer in het (elektrische) rijblik en leveren de zomerpanelen nauwelijks een bijdrage omdat men er geen verstand van heeft..

Zie dit nieuwbouwprojekt. De hellingshoek van de blauwe platen is op de zomer ingesteld. Ook maakt het nieuwe gebouw nergens gebruik van passieve zonnewarmte.

Tijd om Groenslinks en Solidez te ruimen.


Vroeger hadden kinderen snotneuzen, tegenwoordig hebben snotneuzen kinderen.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail